shtëpi / shërbimi ndaj klientit / Punonjëse sociale Job Përshkrimi i mostrës

Punonjëse sociale Job Përshkrimi i mostrës

Punonjës social JOB PËRSHKRIMI

punëtorët socialë janë të besueshëm për të ndihmuar individët, familjet, dhe grupe të njerëzve për të menaxhuar me problemet që jeni përballur me të përparojë jetën e pacientëve të tyre. Një aspekt i kësaj është mësim aftësitë dhe zhvillimin e mekanizmave për pacientët të mbështetet në për të mirë jetën dhe përvojat e tyre.

SHKATHTËSITË

 • Active dëgjuarit - Duke i kushtuar vëmendje të plotë për atë që njerëzit e tjerë janë duke thënë, duke marrë kohë për të kuptuar pikat u bërë, pyetje sipas nevojës, dhe jo ndërprerë në kohë të papërshtatshme.
 • mprehtësi Social - Duke qenë të vetëdijshëm për reagimet e të tjerëve dhe të kuptuarit pse ata reagojnë si ata e bëjnë.
 • Duke folur - Duke folur me të tjerët për të përcjellë informacion në mënyrë efektive.
 • Të menduarit kritik - Duke përdorur logjikën dhe arsyetimin për të identifikuar pikat e forta dhe të dobëta të zgjidhjeve alternative, konkluzionet apo qasje ndaj problemeve.
 • Veprimet Rregullimi në lidhje me veprimet e të tjerëve - Koordinimi.
 • Të kuptuarit e leximit - Kuptimi shkruar fjali dhe paragrafë në dokumentet e punës të lidhura.
 • Shërbimit Orientimi - Në mënyrë aktive në kërkim të mënyrave për të ndihmuar njerëzit.
 • Shkrimi - Komunikimi në mënyrë efektive me shkrim sa më të përshtatshme për nevojat e audiencës.
 • Kompleksi Problem Zgjidhja - Identifikimi i problemeve komplekse dhe shqyrtimin e informacionit në lidhje me të zhvilluar dhe për të vlerësuar mundësitë dhe zbatuar zgjidhje.
 • Gjykimi dhe vendimmarrja - Duke marrë parasysh kostot relative dhe përfitimet e veprimeve të mundshme për të zgjedhur një më të përshtatshme.

përgjegjësive të punës

 • Punojnë së bashku me profesionistë të tjerë për të vlerësuar gjendjen mjekësore ose fizike pacientëve dhe për të vlerësuar nevojat e klientit.
 • Avokati për klientët apo pacientët për të përcaktuar krizave.
 • referojuni pacientin, klient, ose familja për zotërimet e komunitetit për të ndihmuar në rimëkëmbjen nga sëmundje mendore ose fizike dhe të sigurojë qasje në shërbime të tilla si ndihmë financiare, ndihmë ligjore, strehim, vendosje punë apo arsimi.
 • Shqyrtoni rastet e abuzimi ose neglizhimi fëmijë dhe të marrin veprime certifikuar mbrojtës kur është e nevojshme.
 • Klientët këshillës dhe pacientët në sesionet individuale dhe grupore për të ndihmuar ata varësitë humbjen, shërohen nga sëmundja, dhe përshtateni jetës.
 • shkarkimi Plan nga objekt të kujdesit në shtëpi apo objekt tjetër të kujdesit.
 • monitor, vlerësim, dhe progresi klienti rekord sipas qëllimeve të matshme të përshkruara në trajtimin dhe kujdesin planit.
 • Identifikimi i pengesave mjedisore të klientit apo progres pacientit nëpërmjet intervistave dhe rishikimin e të dhënave pacientit.
 • Sistemoj grupe mbështetëse apo anëtarët e familjes këshillë për t'i ndihmuar ata në të kuptuarit, te merresh me, dhe mbështetjen e klientit ose të pacientit.

Rreth Jakobit

kontrolloni gjithashtu

Sekretari Job Përshkrimi / Rolet dhe Përgjegjësia e mostrës

Harto llojin dhe shpërndarjen e takimit shënime korrespondencë rutinore dhe raportet e formave të Plota në përputhje me …

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *