shtëpi / Uncategorized / Phlebotomists Job Përshkrimi / Llogaridhënia mostër dhe Funksionet

Phlebotomists Job Përshkrimi / Llogaridhënia mostër dhe Funksionet

Tërhequr trupin për transfuzionet ose kërkime. Mund të shpjegojë individëve procedurën dhe të ndihmojë në shërimin e klientëve me efekte.

Job Skills Kualifikimi
 • Marrë lëngun apo indet e gjykimeve, duke përdorur metoda të përzgjedhjes që janë ideale.
 • Get shpëtoj e qarkullimit të gjakut ose Biohazard shtesë qelizave apo lëngjeve, relative të ligjeve përkatëse, Kërkesat, ose udhëzimet.
 • Shkatërrimin e mprehta të kontaminuara, para kritereve, udhëzimet përkatëse, dhe procedurat.
 • Opsioni Record e mostrave nga shumëllojshmëri të hulumtimeve laboratorike dhe prognozë.
 • Tërheq trupin nga kapilarëve përfshirë dorë ose thembër, nga strategjitë shkop Pierce lëkurës.
 • Do të çojë gjakun nga venat me shiringë, tub vakumi, ose metoda flutura venipuncture.
 • Shpjegoni teknika qetë apo grumbullimit të muskujve në njerëz.
 • Plotësojnë llojet e laboratorit rekuizimit për mostër të tubave.
 • Menaxho apo gjakut të pastër- kontejnerët vizatim, duke e bërë pajisje të caktuar më nuk janë pjellore dhe shiringa, Të gjitha hala , ose objekte të lidhura janë të punësuar për herë të parë.
 • Merrni individët në periudha unike periudhës në lidhje me testet.
 • Pritjet kryejnë teste, si tolerance glukoze gojës, jetesës trupi, alkoolit në gjak, verifikimi glukozë, smudges gjakut, ose maksimale dhe substancave lug gradë teste.
 • Shkruani detajet e akuzuar, ose individual, shembull, sigurimit në pc.
 • i qarkullimit të gjakut qasje apo gjykime të lëngshme të cilat janë shtesë për hetimin që është më shumë nga profesionistët të ndryshme mjekësore.
 • Hulumtimi japin Template sjell mjekët për të ndihmuar prognozën.
 • Përgatisë personelin tjetër mjekësor në flebotomi ose klinike praktika.
 • ekzemplarët e transportit ose mostra lëngjeve nga vendet e grumbullimit të laboratorëve.
 • Metodat Arterial shumëllojshmëri duke qenë, përdoret nga të sjellë gjak nga venat.
 • Intramuskular ose të sigurojë fut nënlëkurës, para se të kufizimeve të licencimit.
 • Rregullo ose mbajtur produktet, për shembull, njerëzit të dobishme për zgjedhjen e plazmës.
 • Execute provimet e hemoglobinës për të siguruar gradë metalike donatorëve janë të zakonshme.
 • Përcaktoni kontribues përshtatshmërinë, në përputhje me përfitime të takimit, indikacione që janë të domosdoshme, dhe historia mjekësore.
 • Plazma ose kontrolloni dhuruesit e gjakut gjatë dhe pas trajtimeve për të siguruar sigurinë, Wellness, dhe luksoze.
 • Përmbushja eliminon kripur ose të shpërndarë ilaçe antikoagulant, për shembull heparin, përmes intravenoze (IV) themele, relative të kufizimeve të akreditimit dhe nën rrugën e një mjeku.
 • Ofrojnë pije për kontribues për të siguruar asimilimin e ëmbëlsirat brenda pajisjet e tyre.

Aktivitetet e punës Kërkesat
 • Leximi paragrafët kuptuarit-kuptuarit dhe përmbajtja e shkruar në letrat e punës që janë të lidhura.
 • Active Dëgjimi-Për çfarë folks të tjera pohojnë paraqitur vëmendjen të gjithë,, marrjen e kohë dhe energji për të kuptuar faktorët që bëhen, që kërkojnë pyetje si ideal, dhe kurrë nuk mesmerizing në kohë që janë të papranueshme.
 • Krijimi i-shkruar jo si të papërshtatshme për kërkesat e audiencës duke folur në mënyrë efektive.
 • Duke folur-biseduar me të tjerët për të ndarë të dhënat effortlessly.
 • Aritmetike-Punësuar matematikë për të zgjidhur çështjet.
 • Research-Duke përdorur metoda dhe politikat e kontrolluara për të rregulluar me vështirësi.
 • Kritik-menduarit-Shfrytëzimi arsye dhe menduar për vend avantazhet dhe të metat e mjeteve juridike zgjedhje, Rezultatet ose metoda te dilema.
 • Efektet e të nxënit aktiv-Kuptimi informacion të freskët për sa i përket dy problemsolving ardhshëm dhe aktuale dhe në vendimmarrje.
 • Strategjitë zbatimit dhe ringjallet mësimi / qasjeve mësimore dhe procedurat e duhura për problemin edukativ të mësuarit, ose kur të mësuarit e çështjeve të freskëta.
 • Kontrollimi-TrackingPERDiscovering efikasitetin e individëve shtesë, vetë, ose kompanitë për të krijuar përmirësime ose të marrë veprime korrigjuese.
 • Social largpamësin-Duke qenë të vetëdijshëm për reagimet othersA dhe kuptuar për shkak se ata bëjnë pse ata përgjigjen.
 • Koordinimi-Përshtatja veprimet në raport me të tjerët’ masat.
 • Marketing-Genuine tjerët për të ndryshuar sjelljen apo mendimet e tyre.
 • Ndërmjetësimi-Marrja tjerët kolektivisht dhe që duan të zgjidhin mosmarrëveshjet.
 • Mësimdhënia-Udhëzon tjerët se si pikërisht për të bërë një lëvizje.
 • Orientimi-Definitely shërbimit duke u përpjekur për të gjetur mënyra për të mbështetur personat.
 • Kompleksi Problemsolving-identifikimin e problemeve të avancuara dhe detajet kritikuar se është e rëndësishme të zbatojë opsione dhe për të zhvilluar dhe për të vlerësuar mundësitë e.
 • Procedurat Research-inspektimin nevojat dhe parakushtet e produktit të prodhuar një stil.
 • Technology Design-Ndërtimi apo pajisje të themelojnë dhe inxhinieri për të funksionuar nevojat individuale.
 • Tools Selection-Vendosja lloj të pajisjeve dhe mjeteve të nevojshme seriozisht për të kryer një punë.
 • pajisje Instalimi-instalimit, mjete, telat, ose plan për të përmbushur kërkesat.
 • Coding-shkruar aplikimet kompjuterike për qëllime që janë disa.
 • Operacion Monitorimi-vëzhguar simptomat shtesë, thirrjet, ose tregues për të siguruar një pajisje është duke funksionuar në mënyrë efektive.
 • Operimi dhe Kontrollit-parandalimin e funksioneve të teknikave apo pajisjeve.
 • Mirëmbajtja-Performing servis që është rutinë në veshje dhe identifikimin kur.
 • faktorët Troubleshooting-Identifikimi pas menaxhimin gabime dhe të vendoset se si të procedohet në lidhje me këtë.
 • Rivendosja-Fixing metoda apo produkteve duke përdorur mjetet e nevojshme.
 • Quality-Control Research-Kompletimi testet dhe inspektimet e artikujve, Zgjidhjet, ose teknika për të gjykuar të shkëlqyer apo të efikasitetit.
 • Dituria dhe Vendimmarrja-Duke menduar për përfitimet dhe çmimet relative të aktiviteteve që janë të mundshme për të gjetur një më të përshtatshme.
 • Analiza-Identifikimi çfarë lloj të teknikë duhet të punojnë dhe se si përmirësime në mjedis, funksione, dhe Sëmundjet do të ndikojë përfitime.
 • Systems Vlerësimi-Përcaktimi i hapave apo shenjat e performancës dhe të saktë apo aktivitetet e nevojshme për të rritur efikasitetin, në përputhje me objektivat e makinës.
 • Time-Menaxhimi-Kontrollin e dikujt momentin e vet së bashku me të tjerët’ periudhë.
 • Operacionet e financiare Burimeve-Marrja e vendimeve se paratë do të përdoren për të marrë detyrën e kryer, dhe kontabilitetit për këto fatura.
 • Administrata e përmbajtjes Mjete-zbulimin dhe gjetjen drejt përdorimin e duhur të produkteve, pajisje, dhe mjetet e nevojshme për të bërë seriozisht funksionin e specifikuar.
 • Administrimi i Personelit Burimeve-Përvetësuar stimuluese, dhe drejtimin e individëve, ndërsa ata kryejnë, identifikimin e personave më të mira për punë.
Kualifikimi Training Përvoja Kualifikimi
 • Shkallë të lartë School (ose GED ose të shkollave të mesme Certificates ekuivalenca)
 • Diplomë Lidhje s (ose te ndryshem niveli 2-vjeç)
 • Me shume se 1 yr, deri në nja dy vjet dhe duke përfshirë
Profesioni Leadership Skills Kualifikimit
 • AchievementORWork – %
 • durim – %
 • përpjekje – %
 • udhëheqje – %
 • ndihmë – %
 • Shqetësuar në lidhje me të tjerët – %
 • Alignment social – %
 • Vetëkontroll – %
 • Toleranca stresi – %
 • VersatilityORVersatility – %
 • besueshmëria – %
 • Kujdes për Aspect – %
 • Forcë – %
 • liri – %
 • shpikje – %
 • të menduarit – %

Rreth Jakobit

kontrolloni gjithashtu

Makers Model, Wood Job Përshkrimi / Rolet dhe Përgjegjësitë e mostrës

Mbledhur gamë të plotë-size dhe druri modele të sakta e artikujve. Përfshin punonjësit papafingo dhe joshur prej druri …

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *