Ударни вести
Насловна / Услуги на клиентите|инженер|работа на терен / Сообраќајот сигнал техничар Опис на работата Пример

Сообраќајот сигнал техничар Опис на работата Пример

Сообраќајот сигнал техничар Опис на работата

The Traffic Signal Technician performs at the Apprentice or Journey level, во зависност од нивото на квалификации и искуство на избраниот кандидат. Под општа насока, позиција на ниво Патување врши електрични задачи во одржување и поправка на алатки сообраќај сигнал, прегледа и troubleshoots системи сообраќај сигнал, и се поврзани со работа како што се бара. Под водство на позиција на ниво Патување, позиција на ниво Чирак учи должностите и развива вештини потребни за работа на сообраќајот сигнал и одржување и врши поврзани задачи како што се бара.

ОДГОВОРНОСТ НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • увид, отстрани, контрола и поправка на сигналот и дополнителна опрема, како што се сообраќајот сигнал контролери и кабинети, собранија главата возила и пешаци, светла и кола.
 • дијагностицирање на дефекти.
 • Прилагодете, поправка, замени, или менување на електрична, електронски и механички компоненти. контролори, релеи, прекинувачи, осигурувачи, тајмери ​​и други делови.
 • Испита жалби и пријави за сообраќај сигнал дефекти.
 • се прилагодува, поправки, или отстранува дефект на опремата.
 • Направете поле поправка на оштетената опрема.
 • Се идентификуваат и поправка жица кола.
 • Помогне во дизајнот на електрични кола и системи за сообраќајната сигнализација.
 • Следи и сигнал програми сообраќај контролори и ги прави потребните приспособувања.
 • Relamps сигнализирани раскрсници.
 • Бојата компоненти сообраќај и стандарди сигнал.
 • увид, отстрани и инсталирате батерии и батерија резервната опрема.
 • Се приспособат и да се спроведе параметри тајмингот сигнал сообраќај.
 • Да води точна евиденција работа.
 • цел материјали, Делови, и материјали.
 • Поставување на контрола на сообраќајот.
 • Врши и други царински давачки како што се бара.
 • проверува, отстранува, и поправка сигнал контрола и помошната опрема, како што се контролори сообраќајот сигнал, кабинети, собранија главата возила и пешаци, светла и кола.
 • дијагнози дефекти.
 • се прилагодува, поправки, заменува, или модификува електрични, електронски и механички компоненти, контролори, релеи, прекинувачи, осигурувачи, тајмери ​​и други делови.
 • Помага во проектирање и изградба на посебен тест опрема за продавница за тестирање на електронски компоненти.
 • Испитува жалби и пријави за сообраќај сигнал дефекти.
 • се прилагодува, поправки, или отстранува дефект на опремата.
 • Прави поле поправка на оштетената опрема.
 • Идентификува и поправка жица кола.
 • Помага во проектирање на електрични кола и системи за сообраќајната сигнализација.
 • Инспекција на работата на изведувачите во текот на изградбата и по завршувањето.
 • Монитори и програми Сигнални контролери на сообраќај и го прави потребните приспособувања.
 • Relamps сигнализирани раскрсници.
 • Помага во подготовка на планови и спецификации за сигнал проекти.
 • Бои компоненти сообраќај и стандарди сигнал.
 • проверува, отстранува и инсталира батерии и батерија резервната опрема.
 • Ја прилагодува и спроведува параметри тајмингот сигнал сообраќај.
 • Држи прецизна работа евиденција; нарачки материјали, Делови, и материјали.
 • Поставува контрола на сообраќајот.
 • Дава насоки и насока да чирак персоналот ниво.
 • Врши и други царински давачки како што се бара.
 • На повик должност бара.

За Јаков

еден коментар

 1. Pingback: ViveLab

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *