Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Telemarketers Опис на работата / Задачи и должност Шаблон

Telemarketers Опис на работата / Задачи и должност Шаблон

Земете придонеси или купувања во рамките на телефонска врска со решенија или стоки.

Вештини за работа Потребно
 • Производство на готови акции приходи, проучување од текстови кои го објаснуваат услуги или производи, да ги убедат клиентите кои се потенцијални дури и да се направи подарок или да се купи услуга или производ.
 • Контакт фирми или лични лица по телефон да ги дели приходите во однос на производи и решенија, или дури и да бара донации за добротворни цели.
 • Објаснете одговор барања од потрошувачите, и услуги и цени или производи.
 • Добијат информации за клиентите, како што бренд, се справи со, и начинот на отплата , и внесете барања на компјутери.
 • Одговорите на потенцијални клиенти, детали за, превземања, и дискографски куќи контактиран.
 • Прилагодете програми продажбата, за да израснат насочени страсти и потребите на уникатен луѓе.
 • Постигнување на имиња и телефонски број на потенцијални клиенти од извори како што се телефонски сајтови, весник картички одговор купи од корпорации кои се различни.
 • Одговор телефонски повици од потенцијалните клиенти кои биле поттикнати преку реклами.
 • Телефон или компонира зборови да реагираат на комуникација од купувачи или дури и да ја следи првиот познаници продажба.
 • Задржи на податоци на соработници, извештаи, и инструкции.
 • Рутински посети во врска со трговски претставници да се задоволи со потенцијалните клиенти или во врска со потрошувачите да почека прикажува приход.
 • Индустрија или вршење клиент истражувања за да се добијат информации за потенцијалните клиенти.

Професија Потерница треба
 • Читање на знаење разбирање напишани содржина и ставовите во работа поврзана документи.
 • Активно слушање, да она што другите луѓе тврдат нуди целосна внимание,, со користење на време за вас да се разбере предмети се гради, Бараниот барања како идеален, наместо смирувачки на случаи кои се неточни.
 • Објавување-во писмена форма не како несоодветни за желбите на публиката зборува ефикасно,.
 • Зборувајќи-Зборувајќи за другите да ги споделат успешно факти.
 • Математика-Користење на аритметички за решавање на проблеми.
 • Научно-Користење на методи и технолошки правила за решавање на проблеми.
 • Criticalthinking-Користење на размислување и мислев да го признае недостатоци и предности на алтернативни решенија, заклучоци или методи за проблемите.
 • Активно учење, разбирање на значењето на детали кои се свежи во однос на постојните и за решавање на иднината на проблеми и донесување одлуки.
 • Стратегии на учење-користење и подигање teachingANDtutorial пристапи и процеси соодветни на ситуацијата инструкции или кога разбирање на факторите кои се свежи.
 • Проверка-MonitoringPERDetermining ефективноста на себе, други луѓе, или организации сметаат корективни активности или за производство на достигнувања.
 • Социјална Perceptiveness-Свесни за другите’ одговори, бидејќи тие не зошто тие реагираат и разбирање.
 • Координација-менување на активностите во однос на другите’ однесување.
 • Маркетинг-убеди другите да го смени главите или однесување.
 • Порамнување-Обезбедување на други заеднички и се обидува да се помири варијации.
 • Инструкции-едукација на другите како да се преземе акција.
 • Сервисна ориентација-активно бараат пристапи за да се поддржи поединци.
 • Напредно решавање на проблемите-Утврдување напредни прашања и разгледување на релевантни информации за да се развие и да ги разгледаме можностите и да ги применуваат опции.
 • Постапките за евалуација-учење барањата и предуслови производ да се создаде дизајн.
 • Технологија Дизајн Воспоставување уреди или да се направат и технологии за да функционира корисникот сака.
 • Одбирање на брзини-Донесување на одлука за видот на опремата и алатки потребни за да сериозно да се изврши работа.
 • Рата-инсталирање на жици, модели, опрема, или планира да се состане спецификации.
 • Програмирање за производство на компјутерски пакети за цели кои се различни.
 • Операција за следење-Гледајќи други симптоми, бирање, или тестови за да биде сигурен дека има опрема функционира соодветно.
 • Постапката и Управување-спречување на работењето на опрема или уреди.
 • Опрема Одржување Водење сервисирање тоа е рутина на опрема и одлучува кога и кој тип на сервис ќе биде потребно.
 • Смена на проблеми-Утврдување на причините за работа грешки и да одлучат кој правец да одат за тоа.
 • Поправање местење опрема или уреди со користење на потребните инструменти.
 • Контрола на квалитет Испитување-спроведување на оценки и проценки на предмети, услуги, или операции за да им суди на квалитетот или изведба.
 • Расудување и донесување на одлуки-Размислувајќи за општи трошоци и придобивки од активностите кои се потенцијални да го изберат оној кој е најсоодветен.
 • Системи за анализа-Донесување на одлука за она што вид на метод треба да работат и начинот на промени во функциите, заболувања, а исто така и околината ќе влијае на резултатите.
 • Системи за анализа-Идентификување методи или сигнали на перформансите на системот и, исто така, потребни за однесување да се зголеми или точни ефикасност, во согласност со целите на машината.
 • Timemanagement-управување со сопствената прилика и повод другите.
 • Администрација на штедно-Донесување на одлука за колку долари наскоро ќе бидат потрошени за да се добие на работа, и продажба на овие трошоци.
 • Управување на содржината Методи-Стекнување и гледајќи за правилна употреба на функции, опрема, и материјали потребни сериозно да се направи одредена функција.
 • Управата на Генералштабот ресурси водечки поединци, бидејќи тие, развој, и инспиративна функција, разликување на врвот лица за задача.
квалификации за обука искуство квалификација
 • Високо ниво на училиште (или GED или средно училиште еквивалентност сертификат)
 • Помалку од високо образование
 • Многу колеџ програми
 • Никој
Орган работни вештини Квалификација
 • AchievementOREffort – 90.15%
 • определување – 89.30%
 • Иницијатива – 87.28%
 • орган – 81.76%
 • соработка – 88.10%
 • Прашање за другите – 78.46%
 • социјална Усогласување – 76.31%
 • Самоконтрола – 85.22%
 • стресот толеранција – 92.55%
 • CustomizationANDVersatility – 93.72%
 • условени – 93.93%
 • Се фокусира на шоу – 93.27%
 • Доверливост – 94.09%
 • слобода – 87.65%
 • унапредување – 81.96%
 • аналитичко размислување – 83.43%

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *