Ударни вести
Насловна / администратор|Задна канцеларија|Услуги на клиентите / Системи аналитичар Опис на работата Пример

Системи аналитичар Опис на работата Пример

 • Позицијата ќе биде одговорен за успешно примена на информатичка технологија ИТ принципи процедури и техники за да се заврши анализата високи менаџерски систем на ниво и одржување
 • Управуваат и да изврши секојдневно услуга и поддршка билети како што се доделени
 • Системи аналитичар ќе ја покажат способноста да ја води анализираат имплементирање и одржување на софтвер и хардверски решенија
 • Води имплементација на проектирање и тестирање на мрежи апликации и сродните технологии
 • На следниов начин воспоставени упатства за смена на решителност и ескалира или хардвер софтвер и мрежни проблеми
 • Спроведува одржува и поддржува јавни и приватни мрежи во главната библиотека и подружници
 • Ја следи ефикасноста на мрежи и да се идентификуваат потенцијалните проблеми и не преземе корективно дејство користење на продавач на поддршка за решавање на проблеми како што се бара
 • Одржува и ажурира библиотека каталог и циркулацијата системи и онлајн бази на податоци
 • Управува и одржува безбедност и контрола на пристап до ресурсите на јавната мрежа со користење Активни Директориуми и апликации клиент-сервер
 • Спроведува истражување за новите информации технологија производи и услуги за поддршка на библиотеката
 • Осигурува дека технологијата иницијативи и решенија се усогласени со политиките и стратегиите на системи Одделот за информации
 • Студии на разни технолошки решенија и препорачува на оние кои најдобро одговараат на барањата и утврдените стандарди
 • Советува за управување и крајните корисници за политики за технолошки решенија и најдобри практики
 • Анализира и решава проблеми со хардверот и софтверот
 • Соработува со персоналот на информациони системи во спроведувањето на видео гласот на податоци и безжични апликации и координирање системи и мрежна безбедност
 • Подготвува и одржува на различни податоци и извештаи во врска со користени системи процеси и сервис прашања
 • Доделува координати и преглед на работата на една или повеќе компјутерски системи Специјалисти
 • Врши и други царински давачки како што се доделени
 • Развој и дизајн на системот документација методи и техники
 • Компјутерски хардвер и софтвер за одржување конфигурација и решавање на проблемот
 • WAN LAN VLAN WLAN мрежи WIFI архитектура Ethernet TCP IP рутирање и методологии
 • Бекап и и Disaster Recovery планирање
 • Ефикасно водење и координирање техники
 • Основни принципи на контрола на персоналот и обуката
 • принципи и практики за управување со проекти
 • Оценување на нови договори за системи за преговарање и управување со добавувачи и консултанти
 • Управување и одржување на виртуелната работна околина технологии со виртуелен распоредувања апликација
 • Способност да се спроведе Координираниот администрирање и одржување на комплексни информации технологија на животната средина се состои од повеќе локации
 • Анализира и да се утврди ефективни методи за спроведување на технологии со цел да се справат со специфични бизнис потреби
 • Да управуваат со повеќе проекти и клиент сервер и веб-базирани технологии
 • Обезбедување на техничка поддршка и господар на нови
 • Подгответе се сложени извештаи и документирање технички информации
 • Инсталирање и одржување на софтверски системи
 • Прочитајте и се разбере технички прирачници и каталози компјутер производ
 • Исполнат роковите и да се адаптираат брзо на промените
 • Обезбедување на обука и настава на различни компјутерски апликации
 • Комуницира јасно и ефективно усно и во писмена форма
 • Обезбедување на ефективни услуги на клиентите
 • Подготвување и да ги презентираат ефективни презентации
 • Воспостави и одржува соработка и ефективни работни односи со вработените и пошироката јавност
 • Компјутерски хардвер и софтвер за одржување конфигурација и решавање на проблемот
 • и софтверски компоненти и фајлови со податоци уредување на конфигурациски за спроведување на клиент сервер и веб-базирани системи
 • Опишете ја целта на апликација на серверот ќе се распореди и да го одредите големина во однос на обемот на работа и бројот на клиентите поврзан
 • Изберете станици и смена на проблеми на системот параметри
 • Развивање на инсталирање и одржување во реално време и Базе бази на податоци дисплеи и извештаи табеларен
 • Поддржува детална евалуација на барањата за промена на програмата, кои имаат влијание на ИТ испорака
 • Поддржува во тестирање за набавка пуштање технички прегледи валидација контроли и верификација на испорака на систем програма
 • Поддржува во преглед состаноци ризик препорачува стратегии и да одговори на ризик за да се минимизира целокупното влијание на системите за програмата
 • Одговорен за производство на преглед дизајни на нови системи за одредување на работењето на системот ќе се изврши и начинот на кој податоците ќе бидат видени од страна на крајниот корисник
 • Редовно учествува со помош на развој на бизнисот и употреба случаи корисник приказни или други ефикасно Софтвер барања за развој собир и документација методологии
 • член на тимот мора да биде во можност да се земе висок ниво на клиент управувано идеи и да ги претвори во вистински софтвер барања
 • Изложеност на современи алатки претпријатието за известување и иновации се од клучно значење за успех во оваа позиција

за superadmin

еден коментар

 1. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Internet
  explorer. I’m not sure if this is a format issue or
  something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The layout look great though! Hope you get the issue solved
  soon. Many thanks

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *