Ударни вести
Насловна / администратор|работа на терен|супервизор / Менувањето на растенијата супервизор Опис на работата Пример

Менувањето на растенијата супервизор Опис на работата Пример

Основна работа одговорност

 • Дознаки и рецензии работата на другите вработени.

 • Врши редовни и периодични прегледи за извршување на подредените.

 • Собира анализа и толкување на разни централа вода и пареа примероци
  и не преземе корективно дејство колку што е потребно.

 • Осигурете се усогласи со прифатени квалитативни и квантитативни лабораторија
  процедури, како и упатства централа хемија.

 • Обезбедува контрола на квалитет Квалитетот ОК КК надзор на производството
  задачи кои хемиски влијание во врска со работата на електраната.

 • Независно прави потребните приспособувања на централа вода и хемиски
  системи врз основа на анализите извршени и on-line инструментација.

 • Подготвува извештаи на податоци и обезбедува почитување и давање на обезбедување на квалитет КК
  програма.

 • Подготвува детална евиденција и извештаи навремено.

 • Надгледува внесување податоци во LIMS на систем за управување со лабораториски информации
  компјутери.

 • Обезбедува евиденција и дневници во согласност со стандардите на NELAC се одржуваат
  и се подготвува детална евиденција и извештаи навремено.

 • Врши хемиска анализа со користење на гравиметриски Спектрофотометриски
  turbidimetric и titrimetric методи за да се усогласи со стандардните методи.

 • Развива и оценува нови аналитички методи.

 • Подготвува лабораториски реагенси што се потребни во усогласи со стандардните методи
  и NELAC како и општите лабораториски постапки.

 • Работи контроли и troubleshoots системи за третман на вода, како што се
  demineralizers обратна осмоза и електро-deionization опрема.

 • Во согласност со информациите понудени на материјалот за безбедност на податоците плочи МСС за
  сите производи.

 • Рачки и продавници кои се уредно.

 • Забележува и се придржува до соодветна надвор таг и заклучување на растителни и опрема
  системи во согласност со политиките и практиките процедури царинење.

 • Посетува курсеви за обука за да научат барања работење и одржување на
  централа лабораторија опрема и работа.

 • Автор е на книгите со други централа персонал да ја стартувате смена или затвори
  опрема за корективни или превентивно одржување.

 • Реагира на вонредни услови.

 • Смета себе и другите да нема компромис политика кога станува збор за персонал
  безбедност.

 • Присуствува на работата на континуирана и редовна основа.

 • Води евиденција на работна сила и материјали.

 • Надгледува чистење на станицата опрема и општи домаќинство.

 • Разгледува и усвојува подредени timesheets.

 • Може да биде одговорен за спроведување на политика на дроги во слободен работното место врз основа на физички
  локација и организационата структура.

 • Врши и други царински давачки како што се доделени.

 • Работно познавање на принципите и методите на квалитативни и квантитативни
  хемиски и биолошки анализи се користат во мониторинг на животната средина.

 • Работно познавање и блискоста со Националната Лабораторија за животна средина
  стандарди и процедури за акредитација конференција NELAC.

 • Работно познавање и блискоста со обезбедување на квалитет за контрола на квалитет за обезбедување на квалитет
  КК програми за процесот и работата на животната средина.

 • Работно познавање на функциите и сервисирање на барања за лабораториски
  опрема и машини.

 • Работно познавање на професионалните опасности и несреќи спречување методи во
  одредената област на одговорност.

 • Работно познавање на принципите и работа на demineralizer системи
  Разладни кули за ладење саламура концентратори флеш испарувачи и
  хемиски храна системи.

 • Работно познавање на потенцијалните опасности и процедури за пожар и експлозија
  превенција.

 • Работно познавање на прописите OSHA во индустриско опкружување.

 • Вештина во употреба на лабораториска опрема и аналитички инструменти.

 • Способност да одговорат на итни и вонредни состојби од страна на соодветно се применуваат
  работни вештини и знаења да се земе или да иницира соодветни мерки.

 • Способност за вршење на независна анализа на горивата јаглен нафта.

 • Способност за вршење на независна анализа на водата и одржување и работење
  опремата која се користи во третман на вода.

 • Способност да се работи опрема поврзани со работата.

 • Способност за одржување и поправка течност инструменти анализа.

 • Способност да се прочита и разбере технички производители билтени работат
  инструкции и информации кои се занимаваат со лабораториски принципи централа
  и практики.

 • Способност да се задржи и да ја зачувате податоци и да се подготви извештаи.

 • Способност да читаат разбере и во согласност со материјал безбедност на податоците плочи MSDS.

 • Способност да се направи средно ниво математички пресметки.

 • Способноста ефикасно да комуницираат и усно и во писмена форма.

 • Способност да се насочува и се обучуваат подредени лица во извршувањето на нивните
  должности.

 • Способност ефективно да работат со колегите и јавноста.

 • Покажува силен клиент ориентација.

 • Интерперсонални вештини како што е докажано од страна на способноста да комуницирате
  заеднички и продуктивно и за изградба на ефективни односи со
  поединци од различни потекла.

За Јаков

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *