Ударни вести
Насловна / администратор|Задна канцеларија|Услуги на клиентите / Виш извршен секретар Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Виш извршен секретар Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Опис на работно место / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

 • Подгответе се и управување со извештаи кореспонденција и документи
 • Организира и координира состаноци конференции туристички аранжмани
 • Земете видот и дистрибуира записници од состаноци
 • Имплементирање и одржување на системи за канцеларија -operate канцелариска опрема
 • Одржување распоредот и календари -manage канцелариски материјали
 • Организира и потврдете состаноци -maintain бази на податоци -manage канцелариски материјали
 • Постави и одржување на системи за поднесување -Предлагање up процедури на работа
 • Комуницира усно и во писмена форма да се одговори на прашања и да се обезбеди информации
 • Врска со внатрешните и надворешните контакти
 • Координира протокот на информации и внатрешно и надворешно
 • Вербална и писмена комуникација вештини ориентација -customer-сервис
 • Внимание на детали -interpersonal вештини -initiative -reliability
 • Доверливост -planning и организирање на работно време за управување -stress толеранција
 • Задава нацрти proofreads и ревидира кореспонденција белешки агенди минути одлуки и политики
 • Подгответе средба распоредот што пред аранжмани состанок агенди регистрирање на пишување и поднесување дистрибуција на записниците од состаноците
 • Одговорен за одржување на електронски систем за поднесување и документација или хард копија за потребната евиденција списи и известувања
 • Одржување на клиент и контакт листите на релевантни бази на податоци
 • Примаат и реле директиви инструкции и задача од и до врвот на управувањето
 • Други секретарски административни должности како што е потребно
 • Координираниот извештаи распоредот на врвот на вработените за управување со
 • Одредување прашања од врвен приоритет и да се справи соодветно
 • менаџер алармираат за откази или нови средби
 • Направи туристички аранжмани за менаџер
 • Подготвува статистички извештаи, како и кога е потребно
 • Поздравам и да добијат посетител и да ги идентификуваат нивните барања
 • Ги координира активностите канцеларија за управување со
 • Координира и распоредот на работата на протокот на канцеларијата за да се осигура дека се исполнети рокови и обврски и дека континуитетот на работењето се одржува за време на отсуство на директорот
 • Координирање на консолидирање на релевантни информации и оценува од најефикасните средства и опции на располагање за решавање адреса и да одговори на прашања во целисходно и соодветен начин
 • Следи на различни прашања информации и акција се бара од страна на директорот за да се обезбеди дека се исполнети роковите
 • Работи со различни на персоналот за да се добијат информации во одговор на барањата од директорот
 • Мора да покажат силна вербална и писмена комуникација вештини, со одлично познавање на пишан и говорен англиски и арапски јазик
 • Способноста ефикасно да се користат на интернет, како и напредно познавање на Microsoft Office апликации
 • Потребно знаење одлични организациски вештини со висок степен на внимание на детали и следење

за superadmin

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *