Ударни вести
Насловна / финансии / Сениор Сметководител Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Сениор Сметководител Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Опис на работно место / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

 • Се справи со целиот спектар на и сметководство на трошоците улога
 • Одговорни за ден на ден за финансии и операции сметки
 • Да дејствува како заменик на раководителот за финансии и води тимот на сметки, како и кога е потребно
 • Развивање и одржување на сметководствени принципи, практики и процедури за да се обезбеди точни и навремени извештаи
 • Силни аналитички и решавање на проблеми вештини
 • Работно познавање на SAP Бизнис еден или слични ERP е најпосакувана
 • Анализа на информации за да се препорача или да се развие ефикасна употреба на ресурсите и процедурите обезбеди стратешки препораки и одржување решенија за бизнис и проблеми
 • активности управува со собирање како што се испраќање следење преговори со доспеани сметки следење на готовински сметки и сметки кои се однесуваат на управувањето со 90 дена задоцнета
 • Воспоставување и следење на спроведувањето и одржувањето на сметководствени процедури за контрола на
 • Производство на редовни извештаи за управување за да се покаже инвентар системи се контролирани и било кои разлики се решат и решен
 • Анализа на приходите и расходите трендови и да препорача соодветни буџетски нивоа и обезбедување на контрола на трошоците
 • Уверете се дека сите исплати на вработените и други надворешни страни се направени во согласност со политиките и постапките на фирмата
 • врски работа со внатрешните и надворешните ревизори банки и регулаторните агенции
 • Подготви и да ги контролираат буџетските приходи за сметка на платен список записи фактури и други сметководствени документи
 • Подгответе усогласувања на изјавата на банкарска сметка плаќаат и сметка побарувања периодично и пријавите ако најде било разлики
 • Обезбедување на финансиска евиденција се одржуваат во согласност со прифатените политики и процедури
 • Одговорностите треба да бидат во можност да се справи со целата сметководствени активности независно до финализирањето на сметки и ревизија
 • Потврди и функција во очекување фактури
 • Разгледување и одобрување на берзански извештаи статусот низ локации за продажба
 • Верификација и извештаи група на која и средства за позиционирање
 • Одговорен за навремено месечни финансиски извештаи управување со известување исплати паричен тек за поднесување на извршниот директор
 • Преглед одобрува исплата ваучери записи во дневникот
 • Потврдува месечни записи за амортизација напуштиле Обештетување
 • Осврти записи прилагодување на Судскиот биланс
 • Ова е возбудлива можност која обезбедува директен пат во кариерата да се можностите Менаџер
 • Ова лице ќе уживаат во динамична работна средина и исклучителни бенефиции
 • Тој или таа, исто така, ќе ги разгледа и потврди точноста на книжења и сметководствени класификации
 • Помага подготвува и ги разгледува месечни записи во дневникот консолидира записи и на крајот на месецот анализа
 • Асистенции и подготвува различни експонати и коментари потребни за извештаи издадени за управување со
 • Координати издавање и поднесување на извештаи
 • Подготвува и ги разгледува анализа на различни салда на сметки и одржува датотеки на документација
 • Подготвува и евиденција на приходите средства одговорност и трошоци записи од страна на собирање и анализирање на информации за сметката
 • Одржува и рамнотежи подружница сметки со проверка на распределба на објавување помирување трансакции решавањето на разликите
 • Одржува главната книга со префрлање на подружница сметки подготвува пробен биланс записи помирување
 • Резимира статус од страна на собирање на информации подготвува биланс на успехот и други извештаи
 • Произведува плати преку иницирање на проверки печатење компјутерска обработка проверка на готовиот производ
 • Завршува надворешна ревизија со анализа и планирање општи сметки Леџер обезбедување на информации за ревизори
 • Ги исполнува сметководствени цели со барањата прогнозирање подготвува годишен буџетските расходи распоред анализирање разлики иницирање на корективните активности
 • Ја потврдува преку следење на приходите и трошоците за координација на консолидација собирање и оценување на податоци подготовка на посебни извештаи
 • Одржува сметководствена контрола, преку воспоставување на контниот план се дефинираат сметководствените политики и процедури
 • Одржува финансиска сигурност преку воспоставување на внатрешни контроли
 • Штити вредноста организација и со одржување на доверливи информации
 • Кандидатот мора да биде флексибилен за да се промени во работните процеси и работни обврски
 • Високи плановите за сметководител и насочува сите сметководствени активности за назначените деловни единици со преземање на следниве одговорности
 • Крај на варијансата извештаи подготви извештај за контрола следи и анализира буџети и спроведување на било буџет алатка
 • Контролорот Канцеларијата е динамична средина која има за цел иновативни идеи кои промовираат ефективно ефикасна и одговорна влада, додека одржување на највисоко ниво на интегритет
 • работна задача е под општ надзор
 • Врши редовно закажана и рутински усогласувања Леџер одржување приходи кодирање книжења и контрола на инвентар
 • Оваа позиција овозможува сметководство буџетирање и финансиски менаџмент за поддршка на повеќе Сити агенции
 • Користи рачно и автоматски методи за да се подготват редовно закажана или посебни извештаи приходи трошок извештаи билансот на состојба и финансиските извештаи
 • Песни и извештаи за приходите и трошоците поврзани со повеќе грантови
 • Врши и други царински давачки како што се доделени или ќе се бара

За Јаков

Исто така, проверете

Финансиски аналитичар Опис на работата Пример

Опис на работно место / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот Развивање буџет модели за да им помогне на бизнис …

2 коментари

 1. на, Нејзините убаво дискусија во врска со овој член на ова место во
  Тајс блог, Ги прочитав сите кои, така што во овој ми исто така и време
  коментирајќи на ова место.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *