Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Безбедност и системи за пожарен аларм монтери Опис на работата / Работа и дефиниција Обврска

Безбедност и системи за пожарен аларм монтери Опис на работата / Работа и дефиниција Обврска

Инсталирај, систем, зачувување, или поправка на опрема и оган или аларм за безбедност каблирање. Осигурете се дека функцијата е во однос на релевантните барања.

Вештини за работа треба
 • Анализа на методи за да се најде проблеми, вклучувајќи барака врски или баласт што е скршен.
 • Држач за рачка и да го прикачите панели, вратата и прозорецот соработници, сензори, или камери и да го прикачите електрични и телефонски жици за поврзување на парчиња.
 • Инсталирај, одржување, или обновување алармирање gadgets,, програми за безбедност, или слична опрема, следните програми на електрична шаблони и изградба на опции.
 • Увид на веб-сајтови за инсталација и учат да работат опции зграда, нарачки, и прирачници за инсталирање за да се утврди резерви потреби и инсталација техники.
 • Измена на сензитивноста на, според местото конструкции и производители’ совети, вработување на кодирање тастатурите.
 • Рецептори и тест и поправка кола, спроведувањето на кабли и систем спецификации.
 • Drillholes во ѕид момци, греди и подови во врска со кабли.
 • Покажи техники во врска со клиенти и да се опише спецификите, вклучувајќи импликации и предизвикувачи на лажни аларми.
 • Разговарајте со клиентите за да се утврди ризикот и, исто така, да се одлучи барања за безбедност.
 • Чувајте ги препорачува на услуги и додатоци.
 • Прицврстете жици и каблите и планината raceways на дрвени околните, вработување staplers.
 • Купи замена компоненти.
 • Јадев кабли преку покривот простори, отворите за пристап, или шупливи ѕидови за да стигнат тела продавници, локација и завршувајќи кабли, жици, или мускулест.
 • Тест примерок батерии сирени, или различни функции стабилност за да бидете сигурни правилна работа или да се идентификуваат не.
 • Им даде на корисниците кои имаат стапки одговорен однос уреди рата.
 • Подгответе документи, како што се гаранции или сметки.

Професија Активности нужност
 • Читање со разбирање, разбирање составен содржина и казни во врска со работата документи.
 • Активно слушање-Обезбедување целото внимание на она што другите луѓе се велејќи дека во моментов, преземање на време и енергија да се разбере што се создало стварите, се прашувам прашања како соодветни, и не смирувачки на моменти, кои се несоодветни.
 • Пишување отпишани како право за потребите на публиката разговара успешно,.
 • Говорејќи-Говорејќи со другите да ги споделат факти ефикасно.
 • Математика-Користење на аритметички за решавање на проблемите.
 • Истражување Користење на методи и медицински политики за да се поправи прашања.
 • Критичко размислување-Примена на размислување и причина да го признае придобивките и недостатоците на замена алтернативи, наоди или методи за тешкотиите.
 • Активни-Учење знаење за значењето на нови факти и за претстојните и постоечки решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Пристапи-Користење на учење и изборот educationORtutorial техники и процеси во право за ситуацијата кога разбирање или прашања Тренер кој се свежи.
 • Следење-MonitoringORAssessing ефективноста на себе, други луѓе, или корпорации за производство на додатоци или да преземе корективни чекори.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за othersI реакции и да знаат зошто тие се однесуваат додека тоа го прават.
 • Контрола модифицираат активности во однос на другите’ активности.
 • Вешто да го убедувам-Оригинален другите да ги подобрат своите мозоци или акции.
 • Арбитража-Прв други заеднички и кои сакаат да се помират варијации.
 • Едукација-едукација на другите како-да направи потег.
 • Компанијата Ориентација-Дефинитивно потрага пристапи да им помогне на луѓето.
 • Напредно решавање на проблемот-Идентификување на напредни дилеми и разгледување на детали кои се поврзани спроведување на алтернативи и да се изгради и да ги испита избори.
 • Бизниси Евалуација-Со оглед на барањата производ и бара да се создаде стил.
 • Технологија Дизајн-Генерирање или менување на уредите и технологија за да обезбеди корисник бара.
 • Опрема селекција-Донесување на одлука за вид на опрема и алатки потребни за сериозно да се направи на работа.
 • Рата додавајќи машини, опрема, каблирање, или пакети за да се сретне спецификации.
 • Кодирање-создавање на компјутерски апликации за неколку апликации.
 • Следење функција Недеремено различни индикатори, повици, или тестови за да биде сигурен дека има машина работи правилно.
 • Функција и Управување со контролирање на процедурите на системи или производи.
 • Опрема Одржување Остварување рутински сервисирање на уреди и идентификување кога и каков вид на сервисирање е потребно.
 • Смена на проблеми-Идентификување причини за грешки што се работи и да одлучат што да се направи во врска со тоа.
 • Враќање на-враќање методи или уредите со помош на инструменти кои се потребни.
 • Контрола на квалитет Истражување Спроведување на тестирање и испитувања на производи, даватели, или процеси со цел да се оцени квалитетот или изведба.
 • Расудување и донесување на одлуки, Со оглед на компаративните цени и бенефиции на идните активности за да го изберете оној кој е најсоодветен.
 • Анализа-Идентификување колку промени во атмосферата, бизниси, заедно со заболувања може да влијае на резултатите и каков вид на метод мора да функционира.
 • Системи за анализа-Разлика постапки или симптоми на перформансите и однесувањето имал потреба да се зајакне или функционалност, во согласност со амбициите на уредот.
 • Timemanagement-Контролирање приватни период една, заедно со другите’ време.
 • Супервизија на финансиски ресурси-одредувањето на тоа колку средства ќе се користи за добивање на работа завршено, и продажба во однос на овие сметки.
 • Операции на материјали Извори-Прв и доживување за соодветна употреба на природните убавини, производи, и производи потребни сериозно да се избрани да работат.
 • Управување на вработени по ресурси режија на луѓето, а тие, стекнување, и туркање изврши, идентификување на врвот поединци за работа.
образование Квалификација искуство Потребно
 • Средно образование (или GED или средно училиште Еквивалентност документ)
 • Некои училишни програми
 • Во текот 6 недели, до и вклучувајќи 1-година
Работа контрола вештини Предуслов
 • AchievementANDWork – 83.81%
 • упорност – 97.14%
 • Иницијатива – 95.60%
 • орган – 89.77%
 • соработка – 93.91%
 • Прашање за другите – 87.59%
 • социјална позиционирање – 89.40%
 • Самоконтрола – 91.54%
 • толеранција на притисокот – 91.58%
 • AdaptabilityORMobility – 94.78%
 • стабилност – 94.00%
 • Свеста на Детали – 93.25%
 • интегритет – 94.00%
 • независност – 92.95%
 • развој – 87.56%
 • размислување – 84.90%

за superadmin

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *