Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / агенти, Финансиски Услуги Опис на работата / Обврска на примерокот и функции

агенти, Финансиски Услуги Опис на работата / Обврска на примерокот и функции

Промовирање на финансиски услуги, како на пример хипотека, цената, и инвестиции насоки за потрошувачите на банкарските институции и компанија бизниси.

Кариера вештини Предуслов
 • Одлучи потреби shoppersA финансиски услуги и да се подготви препораки да им понуди на услуги кои ги таргетираат овие барања.
 • Контактирајте со потенцијални клиенти да обезбеди факти и опишете решенија кои се нудат.
 • Продава брзина или услуги, средства, како што се верува, или проверете обработка на услуги.
 • Подгответе се занимава или видови за да се постигне приходи.
 • Се здобијат со перспектива од предлог носи, последните индустриски клиенти, или на приход или деловни состаноци.
 • Оценете компанија тенденции укажуваат на купувачи во однос на очекуваните флуктуации.
 • Креирај емисии на финансиски услуги на тимови за да примами нови купувачи.
 • Проценка на профит и надоместоци на аранжмани за да се утврди дека профитабилноста се продолжува.

Задача рутини треба
 • Читање со разбирање, разбирање реченици и параграфи во писмена работа поврзана документи.
 • Активно слушање, на она што другите луѓе-тврдат даваат целосно внимание,, преземање на време и енергија да го признае поени се направи, поставување прашања како што е соодветно, наместо да го прекинувате на несоодветни пати.
 • Објавување напишани надолу не како несоодветни за потребите на гледачите зборува ефикасно,.
 • Разговор-Зборувајќи за другите да ги споделат податоци Ефикасно.
 • Математика-Користење на математика за решавање на проблемите.
 • Истражување Користење контролирани правила и решенија за отстранување на проблеми.
 • Критичко размислување-просудува и мислев да се идентификуваат вештините и недостатоците на замена алтернативи, заклучоци или начини на прашањата.
 • Активно учење-Познавање последици од фактите што е ново во врска со двата постоечки и идни решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Стратегии на учење, вработување и подигање coachingOReducational практиките и процедурите за проблемот инструкции или кога учење прашања кои се нови.
 • Мониторинг-мониторинг / Евалуација на ефикасноста на претпријатијата, други лица, или се сметаат за корективни чекори со цел или да се произведе случувања.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за другите’ одговори како што го прават тоа зошто тие реагираат и разбирање.
 • Контрола-менување дејства во однос на othersI мерки.
 • Вешто да го убедувам-убеди другите да го подобри навики или нивните мозоци.
 • Дискусија земање други колективно и сакаат да се помират разликите.
 • Помош-Учење други HOWTO направи нешто.
 • Сервисна ориентација-Дефинитивно пребарувањето за методи за да им помогне на луѓето.
 • Напредно решавање на проблемите-Разлика комплицирани прашања и истражување на информации кои се поврзани за да се произведе и да ги испита алтернативи и спроведување опции.
 • Операции за евалуација, анализа барања и точка предуслови да се создаде стил.
 • Конструирање-менување на уреди или генерирање и технологии за да функционираат индивидуалните бара.
 • Алатки Избор-Донесување на одлука за вид на опрема и алатки потребни за сериозно да се изврши работа.
 • Рата-Инсталирањето на жици, уреди, производи, или пакети да се генерално се исполнат спецификации.
 • -Составување на компјутерски апликации за различни причини.
 • Операција Следење-Набљудувајќи проценки, повици, или различни симптоми за да бидете сигурни дека апаратот е во моментов функционира ефикасно.
 • Работење и контрола контролира работењето на помагала или.
 • Опрема Одржување Водење сервисирање тоа е рутина на уреди и идентификација кога.
 • Смена на проблеми-Идентификување на причините за работа грешки и изборот кој правец да се обратите за било кој од неа.
 • Поправање-поправната уреди или методи за користење на основните методи.
 • Контрола на квалитетот Испитување-извршување проценки и оценки на стоки, решенија, или функции за да се измери одлични или ефикасност.
 • Мудрост и донесување на одлуки-Земајќи ги во предвид општиот такси и предности на можните чекори за да го изберете најсоодветниот еден.
 • Системи за анализа-одредувањето на тоа како систем треба да се изврши и колку промени во условите, бизниси, заедно со животната средина може да влијае на бенефиции.
 • Методи за анализа, идентификација на мерки и индикатори на перформансите на системот и во однос на целите на машината правилно или сериозно акции потребни за подобрување на перформансите.
 • Управување со времето-Управување со моментот на другите и, исто така, oneis лична период.
 • Работењето на пари-Идентификување колку долари ќе се прошири за да се добие работата изведена, и продажба во однос на овие трошоци.
 • Операции на материјали Извори-Стекнување и при гледањето на идеалот користење на производите на претпријатија, материјали и компоненти потребни сериозно да се направи особено работат.
 • Управување со ресурси на работници-цел, а тие луѓе, стекнување, и мотивирање на функција, утврдување на првите луѓе за работа.
Потребно образование искуство Потребно
 • Висока Ниво на училиште (или GED или средно училиште Еквивалентност сертификација)
 • Универзитетска диплома
 • Линк фаза (или дополнителни две години фаза)
 • Во текот 2 години, до и вклучувајќи неколку години
Кариера орган вештини Предуслов
 • Успехот / Енергија – 92.45%
 • издржливост – 91.65%
 • Иницијатива – 93.56%
 • управување со – 87.69%
 • помош – 94.20%
 • Прашање во однос на другите – 93.53%
 • социјална Усогласување – 88.84%
 • Самоконтрола – 94.37%
 • стресот толеранција – 93.55%
 • Персоналните / мобилност – 93.13%
 • стабилност – 97.80%
 • Свеста за детали – 94.80%
 • Доверливост – %
 • слобода – 92.80%
 • унапредување – 87.39%
 • размислување – 88.52%

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

4 коментари

 1. As a Result, we are going to provide you those all education board codes here.
  SSC Exams are going to be held in the month of February 2019.

  When the SSC Result 2019 will be announced student can inspect the official
  website and this page. In addition to detailed outcomes, Marksheet can also be viewed from the site.
  , if you are not here for Dhaka Board SSC Outcome or you are Searching any other Education Board SSC result with Marksheet you can follow the Respective Education Board authorities Site..
  Are you looking for SSC Result 2019 Marksheet? SSC Result 2019.
  Bangladesh education board 10 Class will be released by
  Secondary and Higher Secondary Education board of Bangladesh for Secondary School
  Certificate (SSC) проценка. Secondary School Certificate is the complete type of
  SSC. We do not have the precise date for the Secondary School Certificate SSC Exam Result.

  A big number of trainees are searching for Secondary School
  Certificate SSC Results 2019 Published Date.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *