Ударни вести
Насловна / Услуги на клиентите / Администратор Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Администратор Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

 • Подгответе излезни mail да бидат испратени преку FedEx и UPS-от итн.
 • Нарачки за канцелариски материјали
 • Помош за општи канцелариски материјали и квалификации
 • Покажа на владеење со Outlook Excel и PowerPoint
 • работа рецепционер ќе биде прва точка на контакт за сите посетители во канцеларија
 • Пренасочување на повици до соодветните личности
 • Сортирање и дистрибуција на пост и сите други датотеки
 • Ги поздравува посетителите во пријателски и професионален начин
 • Се занимаваат со прашања од јавноста и клиенти
 • Администратор мора да обезбедува познавање на движењето на вработените во и надвор од канцеларија
 • Општа управна и техничка поддршка
 • Оваа работа бара да добие и сортирање пошта и испораки
 • Чисти и одржува рецепцијата
 • Координира и книги туристички аранжмани за вработените
 • и одржува рецепцијата држи организирана канцеларија и складирање поднесување области и чиста одржува познавање на акциите на локацијата на маркетинг материјал итн
 • Ги пречека гостите на рецепцијата и насочете ги соодветно
 • Координираниот користење на сала за состаноци сала за обука
 • Координира и управува со распоред
 • Организира испраќање на појдовната пошта и курир пакети
 • Порачајте и одржување на залихи на канцелариски материјали
 • Извештај за секое прашање одржување веднаш до менаџерот на линија
 • Кандидатот мора да биде во можност да мулти-задача и имаат силни комуникациски вештини
 • Врши административни работи за поддршка, како што се наредувајќи им на материјал за канцелариски материјали за храна за главата документи канцеларија тип итн како што е наведено од страна на менаџерот
 • Собери вид дистрибуираат или да се подготвува mail пораки или курир испораки
 • Чувајте тековната евиденција на членови на персоналот каде и достапност
 • Координација со соодветните менаџери и организираме да испрати стоки или материјали на соодветните локација
 • Добиваат документи донесени од страна на возачите од продавниците координира испорака пикап прави забелешка за нив и да ги дистрибуира како necessaryReceive пошта вид нив и надвор и дистрибуира H
 • Водење на евиденција на важни разговори и писмо
 • Осврти кодови влегува и ажурирање на податоците во упатството и или со цел да се задржи сегашната евиденција и иницира корективни дејствија како што е потребно за да се осигура точноста и комплетноста
 • Распоред на состаноци за вработените и координира обврски календар за сали за состаноци
 • Одржува монитори и придонесува за промена на поднесување или системи и постапки за контрола на документот
 • Табелираат и подготвува нумерички податоци табели и извештаи од информации се најде во други извори
 • Прима и дистрибуира правци фактури сметки requisitions барањата за исплата апликации тврди нарачки форми и понуди за обработка на
 • Proofreads документи за точноста и комплетноста почитување на процедуралните барања
 • Прима и евидентира или готовина и чекови и прашања сметки
 • Значително познавање на современите практики канцеларија процедури и опрема
 • Значително познавање на бизнис англиски правопис и аритметиката
 • Значително познавање на одделенски правила прописи процедури и функции
 • Способност да се воспостави и одржува ефективни работни односи со другите вработени и јавни
 • Способност за обработка на канцелариски форми тврди сметки барања и апликации
 • Способност да се подготви извештаи и известувања компјутери применливи давачки врз основа на евиденцијата и прописи
 • Способност да ги задоволи чувствително време роковите и да се справи доверливите податоци
 • Поднесување фотокопирање скенирање

За Јаков

Исто така, проверете

Секретар Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Compose type and distribute meeting notes routine correspondence and reports Complete forms in accordance with

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *