Ударни вести
Насловна / менаџер|проекти / Проект менаџер Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Проект менаџер Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

 • Проект менаџер е одговорен за извршување на планирање започнувањето и завршувањето на проектот
 • Присуствува на редовни состаноци клиент развој на записникот од состанокот и да ги преземат договорените активности со клиент
 • Комуницираат со клиентите за оперативните потреби на проектот присуствуваат на сите средби со клиентот и да се преземат активности за да се обезбеди навремено завршување на активностите
 • Обезбеди административна поддршка за непречено работење на проекти
 • Обезбеди и соработка со надзорник s и клиентот за навремено доставување на фактури и исплата трае
 • Да преземат соодветни активности за подобрување на вкупните перформанси на тимот за само ефикасноста и евалуација на клиентот
 • Надлежен за вршење на проекти во рамките на буџетот и во согласност со барањата
 • Комуникација со клиентот и способни за производство на извештаи за напредокот
 • Проект менаџер работа е одговорен за квалитетот здравје и безбедност во согласност со правилата на компанијата QHSE
 • Обезбедување дека материјалите доставени во согласност со спецификациите и се инсталирани економски и ефикасно со минимална загуба
 • Согласувајќи цели продуктивност со операции за управување со договори
 • Подготовка на завршна сметка и затвори извештај со проекти Контрола долг
 • Надгледува воспоставувањето на Извршување на проектот план за здравство и Планот за безбедност план за обезбедување на квалитет за контрола на квалитет и други документи како што се бара
 • Насочување на целокупната планирање на градежните активности да ги идентификува критичните моменти и приоритети
 • Подготвува периодични извештаи сумираат напредокот на градежните активности за управување со повисоко ниво и клиенти
 • Докажана способност да се изврши во управување со капацитет одлична писмена и усна комуникација вештини и темелно познавање на практики и прописи индустрија
 • Познавања на сегашната технологија и како таа може ефективно да се користи на проектот
 • Развој и интеграција на стандардите за управување во согласност проектот најдобрите практики во организацијата
 • Служат како експерт за усвојување на проектот за управување со алатки политики процеси и методологии
 • Се утврди здравствената состојба на проектот со мерење на варијансата во цена и квалитет обемот распоред од соодветните основни линии
 • Соработка со решенија архитекти технички експерти и тимови во рамките на организацијата да се развијат планови и шаблони проектот
 • Обезбеди активна работа напредокот на проекти и доделување на задачи да се затвори проектот
 • Избави од сите извештајни и постојано мерење барања на
 • известување формален статус на проектот и следење на отворениот поени и им се доделува статус задача и на клиентите и за управување со се задолжителни
 • Произведуваат и одржување на веродостојни прогноза за плаќање на проектот и да се обезбеди оваа информација, на редовна основа за управување со високи
 • Работа со партнери и подизведувачи и направи интеграција за корисникот за испорака
 • Се развие одлични задоволството на клиентите и партнерите добавувачи во сите области на бизнисот и односи
 • Се обезбеди испорака на проектот во планираното време и буџет со клиент-фокусиран пристап
 • Последователни активности поврзани со клиентот, како што е барањето за промена Одобренија Испорачлив итн
 • Се разбере и да дејствува на компанијата стратешки иницијативи за одредени конкретни решенија
 • Изгради односи со менаџерите и вработените да им овозможи на PMO да обезбедат ефективна поддршка и навремено управување олеснување на сите проекти
 • Изградба на одржување на здрави односи еколошки работа не само со своите врсници во рамките на тимот, но исто така и други тимови одделенија
 • Да се ​​обезбеди целосно почитување обврска да го следи основните вредности
 • Преземаат такви други работи и задачи што може да се наоѓаат во рамките на опсегот на овој пост за да се обезбеди ефикасна испорака и развој на услуги
 • Се фокусира на распоредувањето на ресурсите за да се обезбеди оптимална искористеност
 • Подготвува буџетот на проектот врз основа на предлозите добиени од предлозите департментот и поднесување на истите за одобрување на управување
 • Толкува проектот договор на начин кој ги штити интересите на компанијата
 • Обезбедува навремено доставување на точни фактури на клиентот и следење на побарувањата од купувачи
 • Раководи со проектот да се осигури дека таа е завршена во рамките на буџетот на трошоците од страна на одржување на квалитетот извршени во предлогот
 • Подготвува буџетот на проектот врз основа на предлозите добиени од предлозите департментот и поднесување на истите за одобрување на управување
 • Толкува проектот договор на начин кој ги штити интересите на компанијата
 • Обезбедува навремено доставување на точни фактури на клиентот и следење на побарувањата од купувачи
 • Се координираат да се подготви Бил BOQ на количините детални цртежи и тендерската документација
 • Споредба и оценка на производителите изведувачи или понуди врз основа на квалитетот на испорака и трошоците и го препорачувам на правилен да работат со најмалку две
 • Преговара најдобрите цитати и да одлучи со група развој на бизнисот директор на најдобрите понудувачи
 • Наградата проекти со PO нарачка и плаќање со Министерството за финансии
 • Чувајте поделби глави и загрижени персоналот информирани за напредокот
 • Центри односи Изградба на професионален однос со центри
 • Земете Согласности на цртежи и дозволи за работа
 • Комуницирајте со трговски центри и засегнатите области за одобренија и надградби на проектот и датуми отворање
 • Управување со писмена работа бара од сите бутици
 • Дистрибуирање на секојдневните задачи на техничари и да се обезбеди работа се прави правилно како што се бара
 • Уверете се дека сите одржување алатки се достапни и надградени за техничари
 • Разно ликвидира или повторна употреба стариот фитинзи со поделби глави
 • Комплетна листа за проверка за прашања поврзани со лиценците со хумани ресурси оддел ПОС со ИТ и финансии
 • Раководителот на проектот ќе се придружите на нашиот тим на проект менаџери и инженери ангажирање во имплементирање и успешно спроведување на фантастични производи во училиштата низ целата земја
 • Одговорности на менаџер работата на проектот, заедно со тим на таблета техничари мрежни инженери и проект менаџери да испорача проекти на време и на буџетот
 • Тренерот на клучните заинтересирани страни низ сите фази на развој на софтвер и распоредувањето на животниот циклус
 • Управување ескалираше поддршка на прашања од областа на соодветните тимови за развој
 • Управување на односи со тимови за развој на софтвер тимови за поддршка на содржината тимови и извршен засегнати страни
 • Управување продавач односи и договори
 • Управување со тим на безбедноста на информациите и правно усогласување
 • Гарантира дека сите активности сајт се во согласност со сите договор државни и федерални барања
 • Се поврзе со сите консултанти и изведувачи назначени од страна на компанијата
 • Одржува врски со владата и другите законски власти
 • Одлични аналитички организациски и комуникациски вештини
 • Оваа улога е одговорен за давање на индивидуални задачи и задачи потребни за идентификување на соодветни ресурси и развој на распоред за да се обезбеди навремено завршување на проектот
 • Дефинира опсегот и целите на проектот
 • Развива детални планови за работа на проектот планови проценува планови ресурси и извештај за статусот
 • Спроведува проект состаноци и е одговорен за следење и анализа на проектот
 • Ќе биде тимски играч со способноста да се управува другите биде исклучително мултитаскинг и имаат вештини за управување со природен пат

за superadmin

еден коментар

 1. Јас нема да кажам за мојот помал брат, дека тој треба да плати брзо посета на овој веб-сајт на редовна
  основа на ажурирани од најновите вести
  ажурирање.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *