Ударни вести

Speech-Language Pathologists Job Description / Функции и Шаблон Обврска

Evaluate and handle people using dialog, terminology, voice, и условите. May select interaction devices that are substitute and show their use. Research related-to terminology and conversation issues is performed by may. Job Skills Requirement Observe clientsimprovement and alter therapies appropriately. Render assessments to clients to collect informative data on

Read More »

Производителите Опис на работата / Шаблон одговорност и улога

Стратегија и организирање на разни аспекти на радио, телевизија, ниво, или движење слика производство, како што се на пример подигање софтвер, појавување на објавување, цел и подобрување на, и координација на финансирање. Job Skills Qualification Organize the actions of authors, администраторите, директори, како и другите вработени во текот на целиот пристап производство. Check post-production processes to

Read More »

Соларната термална монтери и техничари Опис на работата / Задачи и обврски на примерокот

Инсталирате или обновување програми соларна електрична енергија со цел да се акумулира, продавница, и циркулира PV-топла вода за домаќинство, индустриски или бизнис употреба. Job Skills Prerequisite Design energetic immediate or passive immediate or indirect, или споделување на соларни системи. Perform routine upkeep or fixes to restore solar techniques that are thermal to basic situations that

Read More »

Зајакнување на железо и Rebar работници Опис на работата / Улоги и одговорност на примерокот

Ситуација и заштитени алуминиумски пабови или може во форми што се бетон, со цел за подобрување на цемент. Работат со голем број на елементи, столб- виткање опрема, blowtorches . Содржи прачка busters. Job Skills Qualification Secure and place material cafes, прачки, способен видови кои се цемент, или кабли, користење на елементи, …

Read More »

Maintenance And Repair Workers, Општи Опис на работата / Должност Шаблон и улоги

Execute work relating to the expertise of art professions or a couple of servicing to keep perhaps the design of an institution in repair, equipment that is hardware, or models. Duties may involve pipe fitting; boiler making; insulating; welding; machining; carpentry; restoring power or mechanical equipment; installing, aiming, and managing

Read More »

Медицинска евиденција и здравствени информации техничари Опис на работата / Обврска на примерокот и улоги

направи, процес, и продолжи одржување на медицинска евиденција на Програмата за здравје на третман во согласност со здравствените, admin, искрен, легитимни, и регулирање на предуслови за болницата и центарот на клиенти во мода. метод , задржат, соберат, and statement sufferer information regarding wellbeing requirements and standards in a manner in line with the

Read More »

Animal Trainers Job Description / Функции и Шаблон одговорност

Practice wildlife having problems regarding operating, контрола, безбедност, перформанси, or conformity, or assisting folks. Accustom animals to man words and contact; and problem wildlife to respond to requires. Educate wildlife based on given specifications for opposition or display. May teach pets work as element of package crew or to carry

Read More »

Соларни фотонапонски монтери Опис на работата / Одговорност на примерокот и функции

Конструирај, распоредување, или зачувување на соларни фотонапонски (фотонапонски) методи на покривите или дополнителни структури во согласност со евалуација и шеми сајт. Може да вклучува уредување, сечење, компјутери, и заклучување PV сегменти и архитектонски околината. Може да се спроведе скромни моќ функција на пример истрагите што ги постоечките. Career Skills Requirement Solar modules that were

Read More »

стоматолозите, Општи Опис на работата / Должност Пример И Работа

Испитува, дијагностицира, и да се справи несреќи, заболувања, и малформациите на емајл и gumline. Може да се справи со пулпа, болести на нервните, заедно со други стоматолог ткива влијае нега устата и зачувување на заб. Може да предизвикаат третман кој е превентивна или се вклопуваат стоматолошки апарати. Job Skills Qualification Give anesthetics to control the total amount

Read More »

Готвење храна оператори на машини и тендери Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Имаат тенденција да се кандидира или опрема за готвење, како што се на пример стрес шпорети, СРЈ готвење, кои се длабоко, пареа бочви, садови за да се подготви храна. Job Skills Qualification Examination information and record output, пареа и топлина читања, како што се акции ракување, повод за готвење, на серии обработени, и да се провери ефекти. Слушајте однос дефект сензори, …

Read More »