Ударни вести
Насловна / администратор|менаџер / Менаџер за операции Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Менаџер за операции Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

 • Раководи предвидувања работата обемот и бројот на вработени на дневна неделни месечни квартална и на годишна основа за работните групи во рамките на единицата автопат работа на Службата за јавни работи
 • Обезбедува управување со работна сила распоред и Load Balancing барања за работа врвови и долини
 • Прави корекции и препораки за распоред за раширување на услугата и квалитетот и да се постигне задоволството на клиентите распоред продуктивноста придржување и економски цели
 • Развива и ажурира Регистарот на проекти
 • Преглед и студии на договорот за проектот спецификација цртежи BOQ предмети
 • Правилно спроведување на договорните услови на проектот
 • Спроведе проценка на квалитетот на ефикасноста и продуктивноста во сите проекти
 • Развивање и воспоставување политики за набавки процеси процедури и стандарди за изведба
 • Развијат годишен бизнис план и буџет за функцијата
 • Менаџер за операции ќе треба да присуствуваат на состаноците со консултанти подизведувачи и клиентот главниот изведувач
 • Извршување на работата, како на одобрени распоред извршување на работата
 • Соодветна координација помеѓу и под-изведувачи за навремено снабдување на материјали и извршување на работи како по распоред извршување
 • Да се ​​обезбеди соодветна распределба на материјали за работна сила и опрема во текот на периодот извршување на проектот
 • Менаџер за операции има целосна одговорност за успешно завршување и предавањето на проектот во навремено
 • Да се ​​обезбеди спроведување на квалитетот од страна на соодветно тестирање преглед
 • Да се ​​обезбеди спроведување на безбедноста преку развивање на соодветен план за безбедност
 • Обезбеди цената на проектот е во рамките на буџетот
 • Одобрува трошоци и буџетите за целокупната како и специфичните аспекти на проектот
 • Подгответе проценки во координација со Одделот за контрола на трошоците
 • Докажано со признат меѓународен стандард компании особено во проекти Блискиот Исток операции
 • А добро разбирање на локалните Законот за облигациони односи е корисно
 • Како менаџер за операции ќе биде одговорен за постигнување на сите цели поставени од страна на бизнис план, како и продавница и ефикасноста на вработените за управување со
 • Да ги насочува активностите на операциите функција со цел да се осигура дека на оперативната ефикасност и услуги на клиентите стандарди се одржува на сите времиња
 • Следење контрола надгледува следење на камиони со цел да се обезбеди соодветна испорака на стоки во навремено и да се постигне задоволството на клиентите
 • Снимање и следење на искористеноста на работењето со цел да се обезбеди непречено и навремени испораки на стоки
 • Внатрешна Редовна интеракции со транспорт да се обезбеди до-датум за напредокот во однос на стратешките цели и ги пријавуваат сите значајни прашања
 • Редовни контакти со сите поврзани сектори кои се вклучени во работењето да обезбеди увид и упатства во врска со областа на работа ги надгледува операциите напредок и решавање на критични прашања
 • Редовни контакти со директни членови на тимот да управуваат и да го надгледува извршувањето на функцијата обезбеди насоки и да управуваат со работењето на ден-за-ден
 • Надворешна трета страна Изведувачи владини субјекти
 • Планови насочува и врши надзор на работите на персоналот на автопатот операции
 • Работата се врши под раководство на директорот на јавни работи
 • Го одобри распоредот развиена од страна на супервизорите и работи со управување да комуницираат и да се пополни на распоредот и да се справи исклучоци поставување на приоритети кога е потребно
 • Осврти тековните резултати на карактеристиките на цели
 • Го корективни мерки со овластување ескалира колку што е потребно
 • Насочува и врши надзор развојот на годишниот план за работа во кој се утврдува целите и задачите на потребите за изградба и одржување
 • Учествува во Дневно Неделно месечни и годишни процес на планирање како што е соодветно
 • Ги извршува сите обврски и одговорности во навремен и ефективен начин во согласност со воспоставените политики за постигнување на целите на оваа позиција
 • Проекти поволна слика за округот да ги промовира своите цели и задачи и да се поттикне и да се зајакне јавното признавање и прифаќање на сите нејзини области на активност
 • Врши и други работи и одговорности, како што тоа се бара
 • Знаење и способноста да се користат компјутер и потребниот софтвер
 • Аналитички вештини и статистички позадина
 • Одлични интерперсонални и комуникациски вештини
 • Способноста ефикасно да комуницираат и усно и во писмена форма
 • Способност да се справи со неколку конкретни и апстрактни варијабли во кои работат надвор пристапи за големи проблеми
 • Способноста за вршење на решителност остроумност и креативност се бара во критична и или неочекувани ситуации поврзани со умерен ризик за организацијата
 • Координира и следи работата на надворешни изведувачи добавувачи и консултанти како што се доделени
 • Успешно извршување на работата бара голема позадина, како и вештини во одделенски координација на работата
 • Дава приоритет и ги распределува коментарите на расположливите ресурси и оценува испорака на услуги дава препораки за подобрување и обезбедува максимална ефикасна испорака на услуги
 • Управува и учествува во развојот и администрирање на буџетот на Одделението надгледува буџетот за дивизија
 • Обезбедува комплекс помош на персоналот на директорот на јавни работи се подготвува и ги презентира извештаите персонал и други потребни кореспонденција
 • Спроведува различни организациски истражувања студии и оперативни истражувања препорачува измени на доделени политики и процедури програми како што е соодветно
 • Координати доделен услуги и активности со оние на други поделби и надворешните институции и организации
 • Ги следи промените во прописите и технологија која може да влијае на работењето спроведува политиката и процедурални промени по одобрување
 • Добива истражува и реагира на проблеми и жалби во професионален начин ги идентификува и извештаи и наоди се неопходни корективни мерки
 • Реагира на операциите за одржување и поправка на итни ситуации како што се бара
 • Организација и управување со практики кои се применуваат во анализата на развој и евалуација на политиките за програмите и оперативните потреби на доделени дивизија
 • Општи принципи на управување со ризиците поврзани со функциите на одредената област
 • принципи и практики на назначениот оперативен безбедност на работа
 • принципи и процедури евиденција
 • Модерни канцеларија практики методи и компјутерска опрема
 • Компјутерски апликации поврзани со работата
 • English користење граматиката и интерпункцијата правопис речник
 • Управување и следење на комплексни проекти на време и во рамките на буџетот
 • План организира распоред преглед додели и оценување на работата на вработените
 • Оцени и развој на подобрувања во работењето процедури политики или методи
 • Истражување анализа и оценка на нови методи процедури и техники на работа
 • Подготви јасен и концизен извештаи кореспонденција политики процедури и други пишани материјали
 • Анализирајте ги протолкува резимираме и да ги презентираат административни и технички информации и податоци на ефективен начин
 • Воспоставување и одржување на различни поднесување евиденција и системи за следење
 • Организираат и да се даде приоритет на различни проекти и повеќе задачи на ефикасен и навремен начин организира сопствената работа се утврдат приоритетите и да ги задоволи критични рокови време
 • Користете такт внимателност иницијатива и независен суд во рамките на општата политика процедурална и правна насоки
 • Менаџер за операции мора да бидат способни да управуваат со проекти кои може да вклучуваат чувствителни еколошки политички или персоналот прашања
 • Менаџерот на операцијата има целосната одговорност за обезбедување дека сите обврски од Спогодбата помеѓу клиентот и компанијата се исполнети
 • Менаџерот на работа води Договорот да се осигура дека проектот се планира дизајнирани набавени изградени и нарачани во квалитет и перформанси спецификации на време цената се согласи со клиентот
 • Менаџерот на операција претставува компанијата кога се работи со клиенти, како и со други органи, како што се под-консултанти и владини агенции
 • Комуницирајте на редовна основа, со сите внатрешни и надворешни, со помош на лице во лице состаноци и други средства партии
 • Осигурајте се дека сите на компанијата и договорни и законски обврски се исполнети, на задоволство на клиентот
 • Чувајте Друштвото за управување препорачува при првата можност за какви било проблеми со перцепцијата на клиентот и на работењето на компанијата и
 • Организира и раководи доделен на проектниот тим за успешно завршување на проектот се осигура дека сите членови на проектниот тим се целосно запознаени со целите на проектот
 • Осигурајте се дека сите потребни ППЕ е предвидено за вработените
 • Води евиденција на посети од страна на проектниот тим на вработени
 • инструкции задача прашање до раководителот на дизајн и Task лидери
 • Организирање на состаноци за проектот преглед во редовни интервали за да ги видиш реалните трошоци напредок за да се заврши идентификуваат проблематичните области и се согласувам помошни активности
 • Осигурајте се дека трошоците и спроведување на човек часа и трошоци се соодветно следени контролирани и пријавени на друштвото за управување и на клиентот како што е соодветно
 • Идентификуваат негативните трендови кои можат да влијаат предвидувања на програмата и или трошоците и да ги преземат потребните мерки за да ги минимизираат
 • Присуствуваат на компанијата и месечни оперативни проектот Состанок за преглед да извести за целокупниот статус на проектот
 • Каде што е релевантно ја посетите страницата на работа во редовни интервали за да ги видиш на прв безбедност рака вистински напредок
 • Способност да се стратешки план и да ги координира движењата во текот на објектот
 • Силни организациски и лидерски вештини за повеќеслојна работата на животната средина
 • Користат раководство на тренерот менторство стил за поддршка и развој на оперативните тимови
 • Вработи воз се развие и да врши надзор и управување со персонал предната линија за да се исполнат стандардите на компанијата и да се обезбеди успешно работење на дворот
 • цели се исполнат претпријатие за задржување на приходите генерација профитабилноста и буџет стандарди вработените и на задоволството на клиентите
 • Се справи со ескалираше прашања колку што е потребно
 • Обезбеди насока да се здружи во однос на обврски и цели
 • Обезбедува безбедна работна средина се воспоставува и одржува
 • Учинокот на оперативни стандарди состанок компанијата и цели приходи
 • Мора да биде во можност да мулти-задача во брза животната средина
 • Одлично писмени и вербални комуникациски вештини
 • Компјутерски вештини Microsoft Office производи бази на податоци
 • Учинокот за исполнување на целите во утврдените рокови Склопот
 • Подгответе се договори и да преговараат за ревизии измени и дополнувања на договорите со архитекти консултанти клиенти, добавувачи и подизведувачи
 • Подготвува и доставува буџетски пресметки извештаи за напредокот или извештаи за следење на трошоците
 • Протолкува и објасни плановите и условите од договорот за административни работници персоналот и клиентите коишто претставуваат сопственикот или инвеститорот
 • План организира или засегнатите директни активности со градба или одржување на објекти објекти или системи

За Јаков

Исто така, проверете

Генералниот менаџер Опис на работата Пример

Опис на работно место / Улогите и одговорностите на примерокот Мора да има сеопфатно знаење на владение операции објект …

6 коментари

 1. Thankfulness to my father who informed me concerning this website,
  this blog is in fact remarkable.

 2. Heyy there! І have ϲome acгoss lots of comments and questions ԝith
  rеgards tto our B2B Sales Leas and the missing specialied niches.
  Ԝe have B2B Marketing List fοr the majofity of niches, including ICT Resellers, neᴠertheless іt is troublesome tо deal with every single foreseeable business market fоr practical explanations.
  І am commencing ɑ wishlist of all the most desired specialized niches.
  Drop me your business niche market bеlow and I wіll certainlly ttry to
  scrape thе B2B leads for you and make them available on the web
  site. благодарение

 3. hey there and thank you for your info – I’ve certainly
  picked up anything new from right here. I did however expertise a
  few technical points using this web site, as I experienced
  to reload the web site many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective fascinating
  содржина. Ensure that you update this again very soon.

 4. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine.

  Please let me know where you got your design. Cheers

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *