Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Акушери и гинеколози Опис на работата / Должност Шаблон и улоги

Акушери и гинеколози Опис на работата / Должност Шаблон и улоги

Лекарите кои даваат сметки за здравствена заштита поврзани со трудот или мајчинство и оние кои се детектираат, се справи со, и да им помогне во спречувањето на условите за дами, особено оние кои влијаат на процесот на репродукција. исто така може да снабдување на општа медицинска нега за жените.

Работни вештини Квалификација
 • Грижете се за дами и адреса.
 • Откриваат техники и да дискутираат за резултатите од тестот или е даден терапии со употреба на клиенти.
 • Справи заболувања на женскиот органи.
 • Монитор peopleA болести и подобрување и преиспита решенија како што е потребно.
 • Дополнителни операција што е или да оствари царски делови потребни за да се одржи peopleWI здравјето и производство на бебиња безбедно.
 • Пропишуваат или прават лек, лекови, како и одредена медицинска нега што е други да се третираат или да се намалат состојба, инфекција, или штета.
 • Испита check-до информации, приказни, проверете бенефиции, или документи да се анализира состојбата на пациентот.
 • Собери, датотека, и да ја задржите одржување на индивидуалните податоци, како што се медицинска историја, приказни, и резултатите од испитот.
 • Насочуваат пациентите и заедницата на луѓето во врска со превенција на болести, и активност, хигиена.
 • Се однесуваат пациентот до специјалист, кој е поинакво или здравствени експерт кога е потребно.
 • Проверете со или се набават дополнителни лекарите со посета на решенија.
 • Непосредна и координирање на активностите на лекари , учениците, асистенти, професионалци, медицински сестри, заедно со други здравствени работници.
 • стратегија, се применуваат, или администрација на здравјето апликации во корпорации, или населби во врска со лекување и избегнување на несреќи или заболувања.
 • Подгответе се промовира и цврста извештаи на сведоштва на персоналот, испорака, умирање, и статистика инфекција, или можеби на медицински угледот на поединецот.
 • Изведување на студија за да се произведе или проверете третмани, лекови, или техники за да се спречи или контролира болест или повреда.

Професија активности треба
 • Читање со разбирање, разбирање ставовите и содржини создадени во работата на документи кои се поврзани со.
 • Активно слушање снабдување целата свест за она што другите луѓе се велејќи, добивање на време и енергија да се препознае нешта се создадени, прашалник прашања што се соодветни, и да не го прекинувате на прилики кои се неправилно.
 • -Производство на хартија не се несоодветни за потребите на пазарот разговара ефикасно.
 • Комуникација-Зборувајќи со други за да ги споделат податоци без никаков напор.
 • Математика-Користење на математика за решавање на проблемите.
 • Користење на технологија решенија и научни принципи за решавање на проблеми.
 • Мислејќи дека е од суштинско значење-Користење на размислување и причина да се на место и недостатоци на предностите на можности за избор, идеи и методи за тешкотиите.
 • Активно учење сезнаен импликации нови информации во однос на сегашните и потенцијалните решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Методи на учење-избор и користење на educationANDtutorial пристапи и процедури соодветни на специфичната ситуација кога учење или учење прашања кои се свежи.
 • Мониторинг-Надзор / Одредување на функционалноста на дополнителни лица, себе, или компании да се направи развој или преземање корективни акции.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за другите’ тенденции зошто тие одговори што тие го прават и знаење.
 • Координација-Прилагодување дејства во однос на другите’ однесување.
 • Вешто да го убедувам-убеди другите да се променат навиките или нивните глави.
 • Посредување-Обезбедување на другите колективно и бара да се помират разликите.
 • Помош обука други HOWTO направи потег.
 • Сервисна ориентација-активно бараат стратегии за да им помогне на луѓе.
 • Напредно решавање на проблемите-Идентификување на комплексни прашања и истражување поврзани фактите се оцени и да се изгради избор и имплементација опции.
 • Операциони истражувања-учење стока предуслови и бара да се произведе стил.
 • Технологија Дизајн зграда или усогласување на алатки и технологии за да им помогне на барањата лице.
 • Опрема селекција-Донесување на одлука за алати и опрема во вид потребно сериозно да се изврши кариера.
 • Рата-Инсталирањето модели, уреди, жици, или пакети да ги исполни спецификациите.
 • компјутерски програми за развој-издавачката врска со целите кои се неколку.
 • Операција Следење-Набљудувајќи тестови, рачки, или различни знаци за да бидете сигурни дека постои машина вршење соодветно.
 • Операции и да се справи-управување со работењето на системи или производи.
 • Одржување Водење одржување што е рутина на опрема и одлучување кога и каков вид на одржување ќе биде потребно.
 • Смена на проблеми детерминирачки фактори грешки кои функционираат и изборот на она што насока да се обратите за ова.
 • Поправка-Поправање програми или производи со користење на опрема кои се избрани.
 • Испитување-прави тестирање за контрола на квалитетот и проценки на производи, даватели, или процедури за да им суди на одлични или функционалност.
 • Види и донесување на одлуки-Размислување за придобивките и општи цени на чекори кои се потенцијални да го изберете најсоодветниот еден.
 • Анализа-идентификување на она што треба да функционира вид на систем и начинот на подобрување на функции, околности, заедно со животната средина може да влијае на бенефиции.
 • Системи за оценување-Утврдување на чекори или индикации на перформансите на системот и во однос на целите на уредот, точни или се потребни за да се подобри ефикасноста на однесување.
 • Управување со времето за ракување со другите’ повод, како и oneis личен момент.
 • Управување со финансиски ресурси-Донесување на одлука за колку пари наскоро ќе се користи за да се оствари на работа, и продажба на овие сметки.
 • Администрација на материјали по ресурси Прв и набљудување на правилната употреба на производи, претпријатија, и компоненти имал потреба да се направи одредена функција.
 • Надзор на персонал ресурси воспоставување на, мотивирачки, и насочување на лица додека ги изведуваат, разликување на најдобрите поединци за задача.
квалификации за обука Потребно знаење
 • докторски студии
 • Пост-докторски образование
 • Повеќе од 4 години, upto 6 години, вклучувајќи и,
Кариера лидерски вештини Предуслов
 • Постигнувања / Обид – 96.18%
 • определување – 94.79%
 • Проект – 90.85%
 • орган – 90.08%
 • соработка – 95.73%
 • Прашање за другите – 96.80%
 • социјална позиционирање – 87.01%
 • Самоконтрола – 96.39%
 • Праг притисок – 97.20%
 • AdaptabilityANDVersatility – 92.80%
 • доследност – 99.20%
 • Свеста за детали – 99.20%
 • етика – %
 • слобода – 92.48%
 • унапредување – 87.36%
 • размислување – 91.53%

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *