Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Магнетна резонанца технолози Опис на работата / Должност на примерокот и функции

Магнетна резонанца технолози Опис на работата / Должност на примерокот и функции

Работат резонанца (МНР) слики. Следење на безбедноста на пациентите и удобност . Може да ја даде контраст гадолиниум доза интравенски. На разгледување стојат МНР методи се, објасни со може да разговара со индивидуални, и локацијата на пациентот. Може да влезе на компјутерски податоци, како што се наследство пациентот, одредено усогласување, биолошки регионот да стане скенирани, и локацијата на прием.

Вештини за работа Потребно
 • Прицврстете физиолошки следење доведува до suffereris страна, торзо, waistline, или други делови од телото.
 • Прилагодете магнет резонанца (МНР) единица или периферните хардвер.
 • Спроведување скрининг интервју на луѓето да се идентификуваат контраиндикации, на пример железни материјали вентили кои се протетски пејсмејкери .
 • Производство на резервни копии на слики преку алокација на графики од компјутер на работна станица или за чување на.
 • Изградба или на друг начин слика податоци на магнетна резонанца фотографии.
 • Објаснете магнет резонанца (МНР) методи на поединци, дистрибутерите кои се индивидуални, или членови на домаќинството.
 • Вметнете интравенски контрастни бои, како на пример гадолиниум контраст, со поставување на пракса во согласност.
 • Проверете слики во врска со одличен, користење на камера и магнетна резонанца уреди за заштита.
 • Изведување на магнетна резонанца (МНР) скенери.
 • Ако сакате, за да се обезбеди соодветна локација имобилизација единици се, спроведен од страна место страдаат на чекање.
 • Набавка чепчиња или слушалки на поединци да се зголеми леснотија и пониски звуци што е вознемирувачки.
 • Трансферот кругови или соодветни стратегии слики да се направи слики кои се неопходни.
 • Смена на комплексни проблеми поврзани со магнетна резонанца (МНР) читач или периферни производи, вклучувајќи часовници или кругови.
 • Залихите кои се однесување на цврсто се држи чекор залихи на материјали кои се медицински.
 • Советува тимот на здравството или ученици во магнетна резонанца (МНР) постапка или постапка опрема.
 • Функционира оптички методи за да се повратат моќен магнет резонанца (МНР) фотографии, на пример, практично од мозокот, во реално време тело движење СЛЕДЕЊЕ, или мускулно-скелетни состав на летање и визуелизација.
 • Побарувачката седативи или дополнителни лекови од лекарите за лица со паника и страв од затворени мориња.
 • Размислете кратки записи, кои се по медицина од пациентите.
 • Проверете магнет резонанца (МНР) алатки за да бидете сигурни соодветна работа и ефикасност во согласност со барањата на.
 • Креирај известувања да резимираме оценување на процеси и резултати во врска со лекарите или различни медицински експерти или извештаи.
 • Линк биолошки придонесува за биолошки рачка купување (PAC) производи.
 • Позиција и заштитени малку, подвижни магнетна резонанца (МНР) читателите на дел од телото да стане сликаат, како што се рака, колено, или да се врати.
 • План за состаноци во врска со прашања истрага или клиенти, кои се клинички.

Задача активности треба
 • Читање со разбирање, разбирање составен ставовите и казни во врска со работата документи.
 • Активно слушање, на она што другите луѓе велат обезбедување целото внимание, преземање на време да го признае фактори се произведени, прашалник прашања како што е идеална, а не задушување на случаи кои се неправилно.
 • Објавување-Комуникација ефикасно во писмена форма не како несоодветни за потребите на пазарот.
 • Разговор-Зборувајќи со други за да се спомене успешно информации.
 • Математика-Користење на математика за да го надминете прашања.
 • Наука што се применуваат техники и технолошки прописи за решавање на проблемите.
 • Criticalthinking-Користење на логика и мислев на самото место на предностите и недостатоците на алтернативни опции, резултати или методи на прашањата.
 • Активно учење-Разбирање на значењето на новите информации за идните и сегашните решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Стратегии на учење-подигање и користење на стратегии и процеси доликува на проблемот едукација educationORtutorial или кога ќе студираат работи кои се нови.
 • Мониторинг-OverseeingPERDiscovering извршување на агенции, дополнителни лица, или себеси да се разгледа преземање на корективни активности или да се создаде подобрувања.
 • Социјална Perceptiveness-Свесни за одговори othersA и да знаат зошто тие се однесуваат, бидејќи тие се направи.
 • умешност-
 • Убедување, да ги убеди другите да се променат навиките или нивните интелекти.
 • Дискусија земање други заедно и се обидува да се помират разликите.
 • Инструкции-инструкции други HOWTO преземе акција.
 • Компанијата Ориентација-сесрдно се обидува да најде стратегии за да им помогне на луѓето.
 • Комплекс за решавање на проблемите-Идентификување на комплексни проблеми и разгледување на релевантни податоци за спроведување на опции и да произведува и да се оцени селекции.
 • Бизниси Истражување Проучување барања и барања за производот да се создаде стил.
 • Конструирање-ја уреди или генерирање и технологија, за да им помогне на корисникот бара.
 • Алатки Избор-Утврдување алатки и видот на опремата потребни за извршување на работа.
 • Рата-Инсталирањето апликации, машини, жици, или опрема за да се задоволат барањата.
 • компјутерски програми програмирање-пишување за различни апликации.
 • Функција Следење-Набљудувајќи повици, мерачи, или различни индикации за да бидете сигурни на опрема е ефикасно вршење.
 • Операции и контрола-управување со процедури на методи или уреди.
 • Одржување извршување рутинско одржување на алатки и одлучување кога.
 • Смена на проблеми детерминирачки фактори грешки кои се работат и да одлучат што да се направи во врска со тоа.
 • Поправка-поправка на уреди или модели со користење на опрема кои се избрани.
 • Контрола на квалитетот на евалуација правење проценки и тестови на предмети, решенија, или операции за да се оцени квалитетот и функционалноста.
 • Преглед и одлучување, Со оглед на придобивките и споредливи трошокот за можни активности за да го изберат најсоодветен еден.
 • Анализа-одредувањето на тоа како на програмата треба да се работи и како промените во амбиент, операции, како и проблеми може да влијае на резултатите.
 • Методи за анализа-Утврдување на постапки или знаци на перформансите на системот и, исто така, во согласност со амбициите на системот, соодветно или активности потребни за зајакнување на ефикасноста.
 • Timemanagement-Контролирање моментот на другите и еден е повод.
 • Администрација на пари-Идентификување колку е веројатно приходи да се прошири за да имаат направено на работа, и продажба во однос на овие трошоци.
 • Управување со ресурси за производите, следење и стекнување на правилната употреба на функции, опрема, и материјали потребни за да се направи особено работат.
 • Администрација на вработени ресурси-создавање на, туркање, и водечки луѓе, бидејќи тие работат, идентификување на најдобрите луѓе за вашата работа.
Потребно образование Потребно знаење
 • Филијалата фаза (или дополнителни 2-годишно диплома)
 • Неколку курсеви
 • Повеќе од 1 год, upto 2 години, вклучувајќи и,
Професија орган вештини Квалификација
 • Достигнување / Работа – %
 • издржливост – %
 • Иницијатива – %
 • управување со – %
 • помош – %
 • Проблем за другите – %
 • социјална ориентација – %
 • Самоконтрола – %
 • стресот толеранција – %
 • AdaptabilityANDVersatility – %
 • Доверливост – %
 • Внимание на длабочина – %
 • искреноста – %
 • слобода – %
 • иновации – %
 • аналитичко размислување – %

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *