Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Полиса за осигурување обработка службеници Опис на работата / Функции и Duty Пример

Полиса за осигурување обработка службеници Опис на работата / Функции и Duty Пример

програми процесот за, прилагодувања враќање на, и откажување на плановите. Одговорности вклучуваат истражување апликации за осигурување да се обезбеди повеќето прашања сега се појасни, изготвување на податоци за осигурување промени, менување на евиденција политика за да се усогласат со покриени partyis спецификации, добивање на датотеки на непотребен полиси за осигурување да се утврди автоматско враќање според до цврсти планови, поништување на полиси за осигурување, како барани од страна на брокери, и потврдување на точноста на информации за осигурување превозникот.

Кариера вештини Квалификација
 • Измени, ревидира, и постапката тековните насоки и држави за да ја одрази промената наследник, износот на покриеност.
 • Процесот и документ нови планови и може да се пофали.
 • Видиш и потврдите знаење, вклучувајќи го и основното сума и вредноста, бренд, цел, и времето на почеток на апликации за осигурување и политики.
 • Организираме и да им помогне на сеопфатна канцеларија или фабрика документи, одржување на информации за сите полиси, вклучувајќи ги и политиките кои се одложи или да се повторно.
 • Анализа на писма од оригиналниот софтвер осигурување, клиенти или агенции, заедно со други документи корпорација за да се утврди дали се потребни промени и ефектите од промените.
 • Натпревар ја осигурани или Realtor да се здобијат со податоци или да ги знаете за положбата сметки или промени.
 • Транскрибирам информации на листови и внесувате информации во компјутерот да се користи во документи за планирање и прилагодување на сметки.
 • Информирајте брокер за осигурување и сметководствениот поделба на откажување политика.
 • Средба муштерии и сметаат дека нивните повици за снабдување на грижа за клиентите и да добијат информативни податоци за побарувањата.
 • Процес, направи, и дистрибуција на бизнис или органи видови, како што се на пример објавување апликации за опфат на осигурување превозници.
 • Се здобијат со првата премии и грижа фактури.
 • стапки Пресметај, попусти, приходи, модификации, и новите потреби резерва, вработување на стандардите за осигурување полнење.
 • Состави на компанијата пораки за претпоставени, менаџери, и добрите.
 • Споредба факти од барањето за стандарди во однос на покриеност враќање во поранешна состојба и да го прифатат враќање стандарди кога се исполнети.
 • Примање на отпечатоците на покриеност откажувања или да добијат откази картички од документот.
 • Потврди пресметки на камати кредитираат, се собраа, и преговарање предавање вреднувањата на-кредит.

Кариера Потерница Предуслов
 • Читање на знаење Знаејќи составен фрази и линии во документите поврзани со работата.
 • Активно слушање сепаленица целиот фокус на она што другите луѓе тврдат, со користење на време за вас да се разбере што се гради на факторите, се прашувам прашања како точни, и никогаш не смирувачки на неточни прилики.
 • Производство-Интеракција ефикасно во писмена форма не како несоодветни за барањата на гледачите.
 • Зборувајќи-Разговорот со други за да се спомене податоци без никаков напор.
 • Аритметички-Примена на математика за да го надминете прашања.
 • Технологија Користење на техники и клинички упатства за решавање на проблеми.
 • Мислејќи дека е критична-Користење на проценки и расудување за да се идентификуваат недостатоците и вештините на пристапи, заклучоци или избор опции за проблеми.
 • Активни-Учење разбирање на последиците од нови информации во врска со секоја присутни и потенцијал за решавање на проблемите на донесување одлуки и.
 • Учење пристапи-Избор и примена на coachingPERinstructional практики и процедури соодветни на проблемот едукација или кога учење нови прашања.
 • Проверка-MonitoringORExamining вршење на други лица, себеси, или агенции преземе корективна акција или да се направи развој.
 • Социјална Perceptiveness-Свесни за другите’ тенденции и разбирањето зошто тие се однесуваат како тие.
 • Контрола модифицираат активности во однос на другите’ мерки.
 • Маркетинг-убеди другите да го смени навиките или нивните мозоци.
 • Арбитража-Обезбедување на други заедно и се обидува да се помират разликите.
 • Наставно-инструкции другите како-да направи потег.
 • Сервисна ориентација-активно бараат пристапи за да им помогне на поединци.
 • Комплекс за решавање на проблемите-Утврдување на сложени проблеми и critiquing поврзани факти спроведување одговори и да се изгради и да се разгледа селекции.
 • Процедури Анализа испитување на потребите производ и бара да се произведе стил.
 • Конструирање технологии за да им служи на индивидуалните и усогласувањето на производи или зграда бара.
 • Опрема селекција-Идентификување на алатки и опрема тип имаше потреба да се изврши работа.
 • Инсталирање-инсталирање алатки, производи, жици, или планира да се исполнат барањата.
 • Кодирање-Објавување на компјутерски програми за употреба, кои се различни.
 • Следење функција Недеремено дополнителни симптоми, повици, или тестови за да бидете сигурни дека е апарат работат соодветно.
 • Функционирањето и држачи Контролирање процедури на техники или менувачот.
 • Опрема Одржување-вршење на рутински за одржување на алатки и одлучува кога и каков вид на одржување станува неопходно.
 • Донесување на одлука за смена на проблеми, причините за оперативни проблеми и одредување на она што насока да се обратите за било кој од неа.
 • Поправање местење уреди или уреди за користење на алатки кои се потребни за.
 • Контрола на квалитет Евалуација-Спроведување на истражувања и проценки на производи, даватели, или операции за да им суди на квалитетот или изведба.
 • Расудување и одлучување размислување за придобивките и општата цените на потенцијалните однесување да го избере најдобриот одговара еден.
 • Системи за анализа-Донесување на одлука за колку подобрувања во амбиент, функции, како и проблеми ќе влијаат ефекти и како систем треба да функционира.
 • Системи за оценување-Идентификување на чекори или сигнали на перформансите на системот и во однос на целите на машина, активностите кои се потребни сериозно да се зголеми или соодветна ефикасност.
 • Управување со времето за ракување со oneis сопствена период и, исто така, по повод на другите.
 • Работењето на финансиските ресурси-одредувањето на тоа колку долари најверојатно ќе бидат потрошени за да се здобијат со задача остварува, и евиденција во врска со овие трошоци.
 • Управување на материјали Методи за примање и гледање за идеална употреба на алатки, објекти, и компоненти потребни за да се направи одредена функција.
 • Работењето на кадровски ресурси-стимулирачки, создавање, и водечки луѓе, додека тие работат, одредување на најдобрите лица за тоа занимање.
обука Потребно искуство квалификација
 • Средно образование (или GED или Високи School Еквивалентност сертификати)
 • Многу курсеви
 • Во текот 2 години, околу, вклучувајќи и 4 години
Работа команда вештини Потребно
 • Успехот / Работа – 90.47%
 • упорноста – 92.28%
 • Проект – 87.27%
 • команда – 80.82%
 • помош – 90.06%
 • Проблем за другите – 88.14%
 • културна ориентација – 91.09%
 • Самоконтрола – 92.93%
 • Праг притисок – 87.24%
 • Разноврсност / Флексибилност – 81.36%
 • доверба – 95.70%
 • Свеста за шоу – 96.95%
 • искреноста – 92.67%
 • слобода – 91.84%
 • пронајдокот – 85.90%
 • размислување – 92.59%

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *