Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Имиграција и царински инспектори Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Имиграција и царински инспектори Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Испита и да ги испита работи, широка провајдери, луѓе, и производи, доаѓаат или заминуваат во Соединетите Американски Држави и меѓу вели да се најде повреди на имиграција и методи прописи.

Кариера вештини Предуслов
 • Распоредот за спроведување на законска активност, како на пример отстранување и приведе луѓе идентификувани да остане при повреди на царинските или други прописи имиграција.
 • Идентификуваат и да добијат шверцувана стока, и возила, рамнина, или моторни што содржат такви артиклите.
 • Се разбере и објасни законите и прописите за шпедитерите, потенцијалните имигранти, туристи, и креаторите на.
 • испита производи, торби, и приватни статии кои влегуваат или излегуваат U.S. за исполнување на користење U.S. правила практики и профитот закони.
 • Историја и истражување окупација- трансакции, заклучоци, релевантни активности, престап, грешки, и избори.
 • Иницирање на градот и правни соработуваат и обвиненија со други организации полициски сили, а во студијата и правда на овие во кршење на имиграција или царинските прописи.
 • Признавам дека во врска со заклучоците на имиграција жалбата или во судницата што е народно.
 • Одлучи давачки и даноци да стане платен за стоки.
 • Соберете примери на производи во однос на оценување, оценување, или испитување.
 • Испита програми за наплата работа и судскиот предмет на намалување или ублажување на казни кога оправдано.

Рутини работа Потребно
 • Читање на знаење Разбирањето реченици и подготвени реченици во работа поврзана документи.
 • Активно слушање ви дава целата свест за она што другите луѓе се велејќи-, со користење на време и енергија да се разбере она што се произведува, барајќи прашања како што е соодветно, и никогаш не прекинувајќи неприфатливи ситуации.
 • Пишување-Разговорот ефикасно на хартија како што е во право за барањата на публиката.
 • Зборувајќи-Зборувајќи за другите да ги споделат податоци ефикасно.
 • Математика-Вработување на математика за решавање на прашањата.
 • Примена на наука-контролирани принципи и методи за решавање на проблемите.
 • Критичко размислување-Користење на разумот и се смета дека ги признаваат придобивките и недостатоците на заклучоци, избор на алтернативи и методи за проблеми.
 • Активни-Учење Знаејќи последици од свежи факти за двете неодамна и претстојните решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Методи на учење-Избор и вработување на стратегии и процедури trainingPERinstructional соодветни за проблем при разбирањето и едукација на нови прашања.
 • Следење-MonitoringANDAssessing извршување на дополнителни лица, себе, или организации да се создаде случувања или да преземе корективни чекори.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за другите’ тенденции зошто тие одговори како што го прават и разбирање.
 • Контрола Прилагодување активности во однос на othersI чекори.
 • Вешто да го убедувам-молат другите да ги подобрат своите мозоци или однесување.
 • Посредување-Обезбедување на другите колективно и се обидува да се помират разликите.
 • Едукација на-обука други HOWTO направи потег.
 • Сервисна ориентација-Дефинитивно бараат стратегии за да им помогне на луѓето.
 • Напредно решавање на проблемите-Идентификување комплекс дилеми и преглед на информации кои се поврзани спроведување одговори и да се изгради и да ги разгледаат алтернативите.
 • Операции Евалуација-учење производ барања и барања за да се направи дизајн.
 • Инженеринг дизајн за производство или адаптирање на алатки и инженерство за да им обезбеди на потрошувачот сака.
 • Одбирање на брзини-Донесување на одлука за видот на опремата и алатки имаше потреба да се изврши една задача.
 • Инсталација Додавање на машини, уреди, каблирање, или планира да се сретне барања.
 • Развој-пишување компјутерски пакети во врска со бројни цели.
 • Функција следење карактеристики на гледање, бирање, или дополнителни индикации за да се осигура дека е апарат работат соодветно.
 • Работење и контрола-спречување на постапките на опрема или уреди.
 • Одржување Водење рутински одржување на производи и одредување кога и каков вид на заштита е потребно.
 • Смена на проблеми-Идентификување фактори зад функционирањето баговите и изборот како да продолжи во врска со тоа.
 • Поправање-Враќање системи или модели со користење на инструменти кои се неопходни.
 • Контрола на квалитетот Анализа-вршење на прегледи и проверки на предмети, решенија, или техники да се оцени функционалноста или квалитетот.
 • Расудување и донесување на одлуки, Со оглед на релативната обвиненија и големи работи во врска со однесувањето, кои се најверојатно да изберете оној кој е најдобро одговара.
 • Анализа-одредување на она што треба да работи вид на техника и како промени во работењето, околности, а исто така може да влијае на атмосферата ефекти.
 • Методи на евалуација-Идентификување на чекори или знаци на перформанси, како и во однос на целите на системот, на активностите потребни за да се зајакне или точни ефикасност.
 • Управување со времето за контролирање на другите’ време, како и еден приватен момент.
 • Работење на Штедилница-Идентификување долари колку е веројатно да се инвестираат за да се здобијат со работа остварува, и сметководство во врска со овие трошоци.
 • Надзор на содржина значи откривање на фактите и кон правилна употреба на опрема, карактеристики, и производи имал потреба да се направи одредена функција.
 • Менаџмент на работници по ресурси Стекнување стимулирање, и водечки луѓе, а тие работат, идентификување на најефикасните луѓе за извршување на задачата.
обука Потребно искуство квалификација
 • Високи Ниво на училиште (или GED или средно училиште Еквивалентност сертификација)
 • Универзитетска диплома
 • Многу обука колеџ
 • Никој
Управување со кариерата вештини Квалификација
 • Успех / Обид – 89.22%
 • определување – 91.30%
 • мотивација – 88.50%
 • управување со – 89.09%
 • соработка – 90.82%
 • Прашање во однос на другите – 90.25%
 • културни Порамнување – 90.75%
 • Самоконтрола – 91.84%
 • стресот Праг – 90.23%
 • AdaptabilityANDMobility – 92.75%
 • доверба – 92.57%
 • Внимание на детали – 91.50%
 • сила – 97.40%
 • слобода – 89.58%
 • креативност – 86.84%
 • аналитичко размислување – 93.20%

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *