Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Одделение и SORTERS, Земјоделски производи Опис на работата / Задачи и должност на примерокот

Одделение и SORTERS, Земјоделски производи Опис на работата / Задачи и должност на примерокот

одделение, различни, или да се движат оброци што е целина и други земјоделски производи од големината, фунти, сенка, или болест.

Работни вештини Предуслов
 • Рангиран и вид производи во согласност со елементи, како што се на пример боја, видови, должина, пошироко, погледнете, чувство, арома, и квалитет за да бидете сигурни дека е соодветно ракување и користење.
 • Фрли дефект или инфериорни производи или необично прашање, и позицијата стоки кои се прифатливи во канти за контрола на што е повеќе.
 • Измерете предмети или оценување на нивните фунти, естетски или со чувство.
 • Ставање на стока во контејнери во согласност со оценките ниво и на ниво на садови.
 • Пријави проект или одделение количини на билети или на превозот, добивање, или продажбата на постелнина.
 • Независна Китки влакна меѓу прстите за да се утврди смирување квалитетот на материјалите и сила.

Задача активности треба
 • Читање на знаење Познавање реченици и подготвени казни во врска со работата на датотеки.
 • Активно слушање презентирање на целосно внимание на она што другите велат, со користење на време за вас да се разбере фактори се направени, се прашувам прашања како што е соодветно, и никогаш не се задушуваат во моменти кои се несоодветни.
 • Производство-разговара ефикасно отпишани како соодветни на потребите на публиката.
 • Говорејќи-Зборувајќи-на другите да се пренесе информации правилно.
 • Математика-Користење на математика за решавање на проблемите.
 • Истражување Примена медицински политики и методи за решавање на проблемите.
 • Criticalthinking-Вработување пресуда и причина да се на самото место на вештини и недостатоци на наодите, алтернативни решенија и пристапи на прашањата.
 • Активно учење-Разбирање на ефектите од информации дека е свежа за секој постоечки иднина и решавање на проблемите и донесување одлуки.
 • Стратегиите за учење-користење и избор на coachingANDinstructional и техники во право за ситуацијата кога мастеринг или едукација на нови точки.
 • Следење-MonitoringORAssessing ефикасноста на себе, луѓе кои се други, или компании да се создаде промени или да се разгледа преземање на корективни активности.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за othersA тенденции и да знаат зошто тие реагираат, бидејќи тие се направи.
 • Контрола-менување на активности во врска со активностите othersI.
 • Убедување-убеди другите да го промени глави или нивните активности.
 • Дискусија-Обезбедување на други заедно и се обидува да се помират разликите.
 • Обука на инструкции други HOWTO преземе акција.
 • Сервисна ориентација-Дефинитивно потрага пристапи за да им помогне на поединци.
 • Напредно решавање на проблемите-Разликувањето на напредни проблеми и преглед на информациите кои се релевантни да се разгледа и да се произведе избори и се применуваат лекови.
 • Операции Евалуација-Со оглед стока предуслови и сака да се направи распоред.
 • Технологија Дизајн-Инженеринг да им понуди на променливите барања уреди корисник и одлуки или.
 • Алатки Избор-Идентификување на алатки и вид на опрема е потребно сериозно да се изврши една задача.
 • Инсталација Додавање на опрема, машини, жици, или програми за да се задоволат барањата.
 • Развој-Составување на компјутерски апликации за функции кои се различни.
 • Операција за следење-Гледајќи повици, мерачи, или дополнителни сигнали да бидете сигурни дека постои опрема моментално работат правилно.
 • Постапка и контрола на ракување со процедурите на алатки или методи.
 • Одржување Остварување на рутинско одржување на алатки и идентификување кога и каков тип на сервис ќе биде потребно.
 • Смена на проблеми-Утврдување на причините за функционирање грешки и да одлучат како да продолжи во врска со било кој од неа.
 • Враќање на местење системи или опрема за користење на опремата што се од суштинско значење.
 • Контрола на квалитетот Испитување-Извршување на испитувања и тестови на производи, даватели, или операции за да се оцени ефикасноста или квалитетот.
 • Преглед и одлучување, Со оглед на придобивките и на општите трошоци на можни активности за да го изберете оној кој е најсоодветен.
 • Системи за анализа-Утврдување на начинот на корекција во атмосферата, бизниси, а исто така и услови ќе влијаат на придобивките и каков вид на метод треба да работат.
 • Методи на евалуација-Разлика чекори или индикации на перформансите на системот, како и точни или чекорите потребни за подобрување на ефикасноста, во согласност со целите на уредот.
 • Управување со времето за ракување со повод, заедно со другите oneis сопствена период.
 • Работењето на финансиските ресурси-Донесување на одлука за тоа како ќе се користи за да одам на работа завршено приход, и евиденција во врска со овие трошоци.
 • Надзор на материјали по ресурси Гледање и добивањето на соодветен користење на претпријатија, алатки, и материјали имаше потреба да се направи одредена функција.
 • Супервизија на персоналот ресурси-Креирање охрабрувачки, и насочување на луѓето затоа што тие работат, идентификување на најефикасните луѓе за таа задача.
образование Квалификација Потребно знаење
 • Помалку-од Топ Диплома
 • Високи високо образование (или GED или Високи School Еквивалентни квалификации)
 • Многу часови факултет
 • Никој
Професија контрола вештини треба
 • AchievementANDAttempt – 83.24%
 • издржливост – 81.08%
 • мотивација – 84.59%
 • управување со – 75.40%
 • помош – 82.78%
 • Проблем за другите – 82.64%
 • социјална Усогласување – 84.27%
 • Самоконтрола – 84.64%
 • толеранција на притисокот – 80.58%
 • VersatilityANDVersatility – 89.08%
 • Доверливост – 94.96%
 • Фокус на детали – 87.92%
 • интегритет – 89.27%
 • независност – 87.74%
 • иновации – 79.68%
 • аналитичко размислување – 86.09%

за superadmin

Исто така, проверете

Telephone Operators Job Description / Работа и должност на примерокот

Give information by accessing alphabetical, geographical, or other websites. Assist buyers using exclusive invoicing needs. …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *