Ударни вести
Насловна / техничар / Доказ за техничка Опис на работата Пример

Доказ за техничка Опис на работата Пример

Доказ за техничка Опис на работата Пример

ДЕФИНИЦИЈА НА ДОКАЗИ ТЕХНИЧАР

описот на работното место докази техничар вклучува собирање, добивањето, испитување, и чување на физички докази или имот, под услов да се придржува до кривична докази на полицијата и (ПССЕ).

ОБВРСКИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

 • Оваа работа вклучува техничка координација и надзор на обработка на големи злосторството.
 • Координатор на доказите ги разгледува писмените извештаи, скици и друга документација големи местото на настанот за да се осигура неговата комплетност и точност.
 • Координатор на доказите помага Доказ координатор лидер со обработка на физички докази за Одделот за полиција.
 • Координатор на доказите гарантира дека физички докази е правилно попис и дека синџир на-притвор се одржува.
 • Ефективност и ефикасноста на работата е под надзор на докази координатор лидер.
 • Монитори за идентификација собирање означување пакување и обработка на сите несреќи и криминал сцена докази собрани од местото на злосторството техничари.
 • Се стекнува со полицијата и државниот правобранител е да се разговара за презентација на физички докази во судот.
 • Осигурува дека физички докази и извештаи поврзани се правилно подготвени за воведување во судот.
 • Инструкции на местото на злосторството техничари и полицајци влез на ниво на она што претставува физички докази како што се собираат и како да се обработува.
 • Осигурува дека синџир на-притвор се одржува на секој дел од физички докази собрани од страна на Управата на полицијата.
 • Способност да се воспостави и одржува ефективни работни односи со претпоставените и другите вработени
 • Способност да се комуницира ефективно усно и во писмена форма
 • Способност да работат на компјутер терминал
 • Способност да се координира работата на другите во колекцијата на физички докази од местото на злосторството
 • Способност за обработка на злосторството вработување прифатени техники и методи и да се обучуваат други во овие вештини

КВАЛИФИКАЦИЈА

Потребни се минимум квалификации

Било која комбинација на обука ,образование и искуство еднакво на дипломирањето од средно училиште или GED .А најмалку една година искуство во складирање,инвентар за контрола,или област соодветно поврзани,по можност во спроведување на законот и или висока безбедност на животната средина.

потребните знаења,ВЕШТИНИ И СПОСОБНОСТИ

1.Значително познавање на fingureprints и законите докази и постапката.

2.Основни компјутерски вештини.

3.Способност да се работи и со соработници,службеници ,надвор од агенциите и на општата јавност.

4.Способноста да комуницираат и усно и во писмена форма.

за superadmin

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *