Ударни вести
Насловна / инженер|техничар / Техничар Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Техничар Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Опис на работно место / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

 • Добива општ надзор од повисоките инженерски кадар ниво
 • Службеници се одговорни за координација на мали инженеринг проекти вршат инспекции на градежните работи и заврши цртежи карти и други документи како што е наведено
 • Служи како доведе до техничар & обезбедување на учење водство и менторство можности
 • Генерира и ажурирање мапи илустрации планира графикони и планови
 • Обезбедува евиденција мапи и документи поврзани со изведувачите и сопствениците на куќи, дава информации за инженерски проекти
 • Студиите градилишта пресметува оценки определува граничните линии и ги идентификува технички проблеми
 • Лоцира вода канализација и бура канализација линии како што се доделени
 • Подготвува тендерската документација и спецификации за набавка на потрошен материјал услуги и опрема се подготвува и се здобива цитати
 • Подготвува различни илустрации сертификати визуелни помагала за различни состаноци и презентации
 • Следи сите безбедносни процедури Сити
 • Врши и други работи од слична природа или ниво
 • Тригонометрија како што се применуваат за пресметување на агли области растојанија и преминува
 • Основно техники и практики геодетски
 • Инженеринг изготвување и дизајн терминологија методи практики и техники
 • AutoCAD и ГИС
 • Основни техники и практики геодетски
 • Основни методи и процедури инженеринг
 • практики и процедури градежната инспекција
 • Стандардни процедури и практики канцеларија
 • Прочитај ликови брзо и точно и да се направи математички пресметки
 • Изведување на просечната инженерството и математиката пресметки со брзина и точност
 • Употреба и грижа за изработка на геодетски и механички инструменти и алатки
 • Се разбере и да ги следат усмени и писмени упатства и скици
 • Комуницира јасно и концизно и усно и во писмена форма
 • Запознајте се толкуваат и применуваат Град политики процедури закони и прописи
 • Организира евиденција во лесно се повлече мода
 • Работат на различни модерна канцеларија опрема и алати
 • Одржување на уреден и професионален изглед
 • Следете писмени и вербални инструкции и насоки
 • Комуницира ефективно усно и во писмена форма
 • Воспоставување и одржување на ефективни работни односи со оние контактира во текот на работата
 • Работат со компјутер и апликации
 • Читање и разбирање цртежи
 • Вршење на математички пресметки
 • Изработка на цртежи мапи шематски планови и документи поврзани со
 • Координирање и инспекција на градежни проекти
 • Орална и писмена комуникација доволно за да се разменат или да се пренесе информации и да добијат насока работа
 • Вонреден диплома во изготвувањето на геодетски управувањето со изградба градежништвото или поврзана со полето
 • Горенаведените опис на работни места има за цел да претставуваат само клучните области на надлежности конкретни задачи позиција ќе се разликуваат во зависност од потребите на бизнисот на одделот
 • Изложува пресметува и потврдува количините и проценки на трошоците за јавни работи и услуги градежни проекти и подготвува предлог листови
 • Одговори на прашања и обезбедува информации за јавноста во врска со инженерски активности
 • Лоцира услуги службености имот линии и други информации во врска со плановите и во областа
 • Подготвува градежните планови за проекти за јавни работи

За Јаков

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *