Ударни вести
Насловна / електрични системи|работа на терен / Електричари Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Електричари Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Опис на работно место / Улогите и одговорностите на примерокот

 • Електричар мора да се обезбеди висок квалитет на електрични работа следејќи ги вербални инструкции во врска со потребните поправки и исполнување на целокупната работа проценка и електрични инструкции
 • Инсталирајте и Комисијата за сите видови на електрични жици ефикасно и рентабилно да присуствуваат на жалби на електрична прашања од различни делови
 • План инсталирате поправка Електроинжинерство Генератор опрема за дистрибуција
 • Инсталирајте и Комисијата за сите видови на електрични жици и механичка опрема
 • Присуствува на поплаки од различни делови и извршување на работата на приоритетна основа,
 • Следете превентивниот распоред за одржување на сите машини
 • Инсталирајте и сервис на сите видови на светлината тела
 • Обезбеди поддршка и помош на сите други занаети кога е потребно
 • Да се ​​обезбеди лична безбедност на државен функционер од правилната употреба на алатки опрема и носи опрема за безбедносни додатоци, како обезбедени од страна на компанијата
 • Осигурајте се дека мисијата во режија работа тимови MDW и 4S домаќинство и одржување модули се во место
 • Во согласност со хигиената и безбедноста на правилата и прописите на компанијата
 • На работа ќе вклучи електрични одржување на електричната опрема на компанијата
 • Изложеност на одржување на дискови од суштинско значење
 • Кандидатите треба да имаат најмалку Стручна Диплома краток курс сертификат
 • Инсталација електричари кои ги тестираат и да ја инсталирате на жици системи оган и опрема за безбедност осветлување
 • Тие понекогаш следат архитекти цртежи и или да работат во своите домови или на згради сајтови
 • Електричари одржување кои ги тестираат и одржување на електрична опрема и често работат во трговија или тешка индустрија
 • Производство електричари кои градат сложени електрични и електронски апарати од дијаграми за ожичување
 • Моќ жици db облекување одредување на осветлување одредување на поврзани ДБС smdbs енергија опрема
 • Запознаени со ниска струја инсталација добра способност да чита електрични дијаграми и цртежи carryout електрични инсталации соодветно
 • Врши рутински електрични работа за изградба и реконструирам проекти како на пример инсталирање канал електрични кутии мотори садови префрла светлината тела и влечење кабли
 • Реагира на работните налози за електрични инсталации и поправки
 • Одржува работа евиденција и материјални приходи
 • Врши поврзани со работа и работа доделени како што се бара
 • Знаење вештини и способности Работно познавање на употребата на материјали опрема и процедури кои се користат во електро-трговија
 • Оваа работа бара познавање на опасностите и безбедносни мерки на претпазливост се заеднички за електрични работа
 • Вештина во работата на пикап камион како што се бара од страна на позицијата
 • Способност да аргатуваат за подолг период на време и во сите видови на времето
 • Често се укине алатки и делови со тежина 30-80 lbs
 • Повремено се укине делови со тежина lbs
 • и повеќе од подот до рамо со соработници
 • Ја враќа и заменува калеми и арматури и врши други електрични и некои механички работа во поправка и замена на делови
 • Жици и ќе трае канал на нова градба и rewires постоечките структури како што е покажано
 • Врши привремен жици за специјални настани
 • Врши одржување на електрични релеи и контактори моторни стартери греење единици
 • Користи стандардни и специјални електрични алати и опрема, како Волт одмерувањето амперметри на фактор на моќност и синхроскопи фреквенција метри
 • Се идентификуваат потребните резервни делови дава опис и или дел број добиени од производителите поправка прирачници или каталози и планови
 • Можат да читаат и разбираат електрични шематски планови техничките спецификации скици и вербални инструкции
 • Електричари треба да бидат способни за работа и завршувањето на задачи со минимум надзор

за superadmin

3 коментари

 1. Јас секогаш се користи за читање помала содржина, што, како и намират мотив, и
  кој е, исто така, се случува со овој став што јас сум читање на ова место.

 2. Она што не го сфати е, всушност, како да не сме навистина многу повеќе уредно-склопот отколку што може да биде во моментов.

  Ти си многу интелигентни. со што ќе се реализира значително во однос на оваа тема,
  произведени мене лично верувам дека од многу бројни агли.
  Тоа е како мажите и жените не се заинтересирани, додека тоа е нешто да
  врска со Жена gaga! Вашите индивидуални животни одличен. Во секое време да се грижи за тоа до!

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *