Ударни вести
Насловна / електрични системи / Електро инженер Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Електро инженер Опис на работата / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

Опис на работно место / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот

 • Подготвува и ги разгледува инженерските студии дизајн на цртежи и документи и материјали и опрема спецификации
 • Мора да имаат одлични комуникациски вештини на англиски јазик и способност да се подложат во Алармни системи пожар
 • Работа во енергична брзо растечки тим-ориентирана средина за поддршка на големи меѓународни проекти на електро инженер ќе биде во рацете на одговорен соработник за
 • Дизајн и развој на сензорот за електрична енергија и комуникација конверзија
 • Дизајн и детали за електрични и оптички шеми за интерконекција
 • Избор на електрични мрежни компоненти и со оптички влакна за употреба во груби отворено животната средина
 • Извршување на пресметки моќ оптоварување
 • Детали влакна за интерконекција помеѓу елементите на мрежата
 • Обезбедување на поддршка на поле и про-активно решавање на проблемите да се намали времето на застој
 • Дизајн и развој на заземјување и поврзување решенија за заштита на персонал и опрема
 • Ефикасноста на аналитички симулации за да се ублажат електрична енергија бранови преоптоварување заштита итн
 • Одговорен за надзор на сајт работи поврзани со FO и електрични
 • Одговорен за имплементација на новиот дизајн барања изградба на сајт во врска со FO и електроиндустрија
 • Да се ​​обезбеди техничка поддршка за операциите на сите компанија е и одржување на механички системи и опрема во сите инсталации
 • Дизајн изградба на механички проекти кои се движат од мали модификации на користење област ладење ладни вода систем
 • Подготовка разгледување толкување инженеринг планира техничките спецификации
 • Производство на стандардни инженерски цртежи толкување на градежни документи
 • Разгледување на одобрување печат инженеринг документи
 • Дизајн подготовка на документи за наддавање
 • Преглед работилнички цртежи што се изградени цртежи О М Прирачници надгледува мазна предавање на FM тим
 • Менаџмент на лице место инженерски тим во спроведувањето на ОК КК Документот Контролен Кол Анкетирање распоред
 • Производство на работилнички цртежи Набавка на мали и големи фабрика
 • Оваа улога ќе ја дава целокупната надзор одржување на сите растителни и услуги опрема
 • Работи со менаџерот на одржување за да го поставите на оптимална плановите за одржување се обезбеди минимум прекин на производството и највисока MPI остварување
 • Ефикасно управување со состаноци на тимот и да присуствуваат на ден што следи состанок со други функционални тимови
 • Извештаи на месечна основа за одржување менаџер на ефикасноста на тимот наспроти цели
 • Гарантира дека сите дефекти се присуствуваше на брзо и ефикасно и дека на одделот е соодветно екипиран
 • Надгледува поправки на постројките и опремата се осигура дека прекини да се сведе на минимум
 • Активно работи и документи подобрувања на опрема и процедури за да се подобри функционирањето на фабриката
 • Дејствува како машина резервни уметност продавници голман се осигура дека соодветни акции нивоа min max се одржуваат на сите резервни делови и дека нови делови се подредени и нивоата поставени
 • Се поврзува со контролорите на смена за да се обезбеди дека тие се целосно информиран за какви било промени на тој начин обезбедување на сите промени се во сопственост на точни информации
 • Произведува извештаи за грешки опрема дефекти и електрични поправки и анализира наодите за да им овозможи на подобрувања
 • Целосно свесни за електрични прописи и се поврзува со машини за промени и подобрувања
 • Обезбедува инженеринг оперативна поддршка ден-за-ден совети за одржување на инженери сајт на сите поправка одржување работа врши на терен монтажа на електрична опрема
 • Развива електрични производи со проучување на барањата на клиентите истражување и тестирање на производство и монтажа методи и материјали
 • Развива процеси на производство од страна на дизајнирање и прилагодување на опрема за изградба и монтажа на електрични компоненти регрутирани забелешки од операторите
 • Гарантира квалитетот на производот од страна на дизајнирање методи за тестирање електрични тестирање готови производи и системски капацитети
 • Подготвува извештаи производ со собирање на анализирање и сумирање информации и трендови
 • Обезбедува информации инженеринг со одговарање на прашања и барања
 • Одржува производ и компанија репутација преку почитување на федералните и државните прописи
 • Држи опрема оперативни следејќи ги упатствата на производителот и воспоставила постапките со барање за поправка сервис
 • Одржува база на податоци производ со пишување компјутерски програми со внесување на податоците
 • Заврши проекти со обука и насочување техничари
 • Одржува професионални и технички знаења од страна на присутните едукативни работилници разгледување стручни публикации воспоставување лични мрежи учество во професионални здруженија
 • Придонесува за тимска работа поврзани со остварувањето резултати колку што е потребно
 • Тој треба да се осмисли креативен пристап кон проблемите и да се следи работата за усогласеност со важечките кодови прифатени инженеринг практики
 • Компјутерски писмените познавања во компјутеризирани управување систем за одржување CMMS AutoCAD софтвер и Microsoft Office

За Јаков

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *