Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Судските службеници Опис на работата / Задачи и одговорност на примерокот

Судските службеници Опис на работата / Задачи и одговорност на примерокот

Изведување на свештеничка одговорности во судот на регулативата; се направи без ризик детали за судии маркирам на случаи да се нарече; и сведоците, адвокатите судницата.

Работни вештини Квалификација
 • Подгответе клупи случаи да се нарече, примена на компјутери или машини за пишување.
 • сценарио документ тенденции, набавки судија, или препарати кои се создадени за плаќање на судските трошоци.
 • Решение загриженост од вашиот јавноста во врска со тест состаноци, судските рочишта, процеси, одлагања налози, покани, судски покани трошоци, или плаќање на казни.
 • Направи и важно наредба на судот, како што се условно наредби, документација лансирање, казната факти.
 • Подгответе документи снимање на судските постапки’ резултати.
 • Советува настаните од судницата расправи за времето.
 • Открие постапки или видови на сите или на функциите во случаи.
 • Барај контакт сведоци, адвокатите, или странките да имаат факти за судија и датотеки.
 • Студија на правни документи испратени да им суди третмани или упатства за судови во однос на придржувањето.
 • Изврши административни задачи, вклучувајќи решавање на телефонски повици, поднесување судските документи, или одржување на канцелариски материјали или уреди.
 • Следете процеси за да се заштитени покажува или судници, вклучувајќи ги и парите, лекови, или алатки.
 • Кога е потребно обвиненија промени и да се промовира обвиненија користење на информации кои може да се примени.
 • Прочитај поврзани факти и давачки кон судницата и, ако од суштинско значење, историја на обвинетиот’ молбите.
 • Завет во жирито луѓе сведоци.
 • Добие судска одлука или казни и рекорд количини собрани.
 • Примарен вработени помош во ракување со документи деривати од страна на индивидуални’ практики.
 • Направете и марка применува судницата демонстрира или доказ.
 • постапка Снимање на судијата, вработување документ моменти на постапката судницата, или за производство на опрема, користење на стенографски или stenotype производи.
 • Подгответе судници со моливи, извештај, вода, стативи и бидете сигурни дека документирање уреди работи.
 • Изврши ролна гласање поротниците и повици.
 • започнете површини, во која се наведува судиите, и нарекувајќи ги toorder.
 • Разговарајте со помилување службеници, адвокати, судии, органи, или функционери социјална биро да ги синхронизирате карактеристики на судот.
 • Направат работници распоредот.

Професија Активности Потребно
 • Читање на знаење Познавање линии и писмени содржина во работата на документи кои се поврзани со.
 • Активно слушање, она што другите велат снабдуваат вкупно внимание,, стекнување на време да се разбере на елементите кои се направени, барајќи прашања како идеален, и никогаш не смирувачки на неточни случаи.
 • Производство-во писмена форма како што е правото за потребите на публиката зборува ефикасно,.
 • Зборувајќи-Зборувајќи со други за да се спомене информации за ефикасно.
 • Математика-Вработување математика за да го надминете прашања.
 • Технологија користење на технолошки принципи и техники за решавање на проблеми.
 • Критичко размислување-Вработување расудување и причини да се идентификуваат слабостите и предностите на алтернативни лекови, резултати или начини на прашањата.
 • Активни-Учење Знаејќи го значењето на свежи детали во врска со секој потенцијален и последните решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Учење пристапи-Избор и примена на educationPERinstructional техники и третмани во право за конкретната ситуација настава или кога мастеринг свежо фактори.
 • Мониторинг-OverseeingANDAssessing ефективноста на себе, луѓе кои се различни, или бизниси сметаат корективни чекори со цел или да се создаде промени.
 • Perceptiveness социјална благосостојба не се свесни за другите’ одговори и разбирање зошто тие се однесуваат додека тоа го прават.
 • Координација-Прилагодување активности во однос на othersI чекори.
 • Вешто да го убедувам-Оригинален други за подобрување на однесувањето или нивните умови.
 • Дискусија земање други заеднички и се обидува да се помират разликите.
 • Едукација-Тренер другите како-да се преземе акција.
 • Сервисна ориентација-сесрдно барате методи за поддршка на луѓе.
 • Напредно решавање на проблемите-Утврдување на сложени проблеми и преглед на податоци што се однесуваат применуваат опции и да се произведе и оценувате селекции.
 • Постапките за евалуација-учење спецификации решение и сака да произведе дизајн.
 • Технологија Дизајн инженерство за да им помогне на корисникот и усогласувањето на производи или создавање на желби.
 • Алатки Избор-Утврдување на вид на опрема и алатки потребни за да се изврши работа.
 • -Рата додавање на производи, производи, жици, или апликации за да се исполни карактеристики.
 • Програмирање за производство на компјутерски пакети во врска со бројни цели.
 • Функција Следење-гледање на различни индикатори, рачки, или тестови за да биде сигурен дека машината работи соодветно.
 • Постапката и држачи Спречување на функциите на брзина или програми.
 • Одржување Водење рутински сервисирање на алатки и одредување кога и каков вид на заштита ќе стане неопходно.
 • Смена на проблеми-Идентификување фактори за водење проблеми и изборот на она што насока да се обратите за ова.
 • Поправање-Враќање методи или уреди за користење на инструменти кои се од суштинско значење.
 • Контрола на квалитетот на истражување извршување проценки и проверки на производи, услуги, или процедури за да се измери квалитетот или изведба.
 • Расудување и донесување на одлуки, Со оглед на придобивките и на општите трошоци на однесување кои се можно да се избере најсоодветниот еден.
 • Анализа-одредување на она што треба да функционира вид на процес и колку подобрувања во заболувања, процедури, а атмосферата ќе влијае ефекти.
 • Методи за анализа-Утврдување методи или сигнали на перформансите на системот и, исто така, во однос на целите на правото на машината или однесување имале потреба за подобрување на ефикасноста.
 • Управување со времето за ракување со личните периодот од една, а исто така моментот на другите.
 • Надзор на пари-одредувањето на тоа колку е веројатно да бидат инвестирани долари за да се заврши работата, и продажба на овие трошоци.
 • Работењето на производот средства-Прв и гледање кон правилна употреба на алатки, удобности, и производи имал потреба да се направи избрани работа.
 • Надзор на персонал ресурси-цел поединци, бидејќи тие, создавање, и туркање работа, разликување на најдобрите лица за кои кариера.
квалификации за обука квалификации Познавање
 • Високи School студии (или GED или средно училиште Еквивалентност сертификати)
 • Многу курсеви
 • Ниво Поврзете се (или дополнителни 2-година фаза)
 • Никој
Кариера лидерски вештини Квалификација
 • Остварување / Енергија – 81.77%
 • определување – 85.64%
 • Проект – 86.08%
 • лидерство – 84.91%
 • помош – 92.58%
 • Прашање за другите – 84.21%
 • културна ориентација – 85.68%
 • Самоконтрола – 89.62%
 • Праг притисок – 89.47%
 • VersatilityANDFreedom – 91.24%
 • доверба – 91.40%
 • Свеста за шоу – 95.16%
 • искреноста – 91.58%
 • независност – 88.37%
 • иновации – 89.93%
 • размислување – 88.24%

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *