Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / готвачи, Приватни домаќинства Опис на работата / Задачи и одговорност Шаблон

готвачи, Приватни домаќинства Опис на работата / Задачи и одговорност Шаблон

Греење и климатизација Механика и монтери Опис на работата / Улоги и Шаблон одговорност

Инсталирај, компанијата, или обновување воздух и топлина уред техники во дом или институции кои се комерцијални.

Вештини за работа Потребно
 • Поправи или замени жици, парчиња, или погрешни алатки.
 • Проверете електрични песни или парчиња за континуитет, вработување на тест уреди кои е електрични.
 • Проучете ги и методи за тестирање за да се потврди поднесување техника со спецификации и можности, па дури и да се идентификуваат и да ги идентификуваат дефекти.
 • Контакти за протекување или црева зглобовите или испитување канал, примена на притисок процени -и- алтернатива.
 • адвокат, развој на, или да оствари превентивна или стандардни процеси зачувување, како што се на пример расчистување, моќ за перење правосмукалка опрема, или, подмачкување елементи, или менување на филтрација.
 • Распоред и моќ жици врска помеѓу прилагодувања и опрема, според-на жици шематски, користење на handtools електричари.
 • Парче или вежба дупки во површини, ѕидови, или на врвот да се постави опрема, искористување на силата пили или вежби.
 • Пресметајте, пониско, навој, или флекс црева или цевки, примена на опрема цевка fitteris.
 • Фабрикувам или качи каналските или рамка области, користење на метална кој е пренослива средства или опрема за заварување.
 • програмабилни, ги тестираат и инсталирате програмирани, или безжичен термостати во бизнис или апарати за куќи за да се намали употребата на електрична енергија во однос на затоплување или ладење.
 • Монт одвлажувачи или поврзани производи, како што се на пример компјутер локации, во однос на места кои бараат уредни, сушени да ги врши proficiently.
 • Монт магнетни- конвертори, центрифугални чилери, или се поврзани со опрема за страшни услови воздух.
 • Инсталираат или поправаат клима уреди за прочистување, како што се на пример особено филтрација или ултравиолетово (ултравиолетови) системи за прочистување на осветлување.
 • Распоредување на радијатор рачки за простор-фаза регионот управуваат со загревање на домаќинствата или деловни комплекси.
 • Поправка или поддршка затоплување, вентилација, и AC (HVAC) уреди за да се подобри ефикасноста на, како на пример со менување на филтрација, перење канали, или полнење не е токсичен за ладење.
 • Разговараат програма затоплување или ладење има дефекти на корисниците да се изолира проблеми, па дури и да се потврди дека не биле поправени од страна на поправки.
 • планината, регулирање на термостати, или да се поврзете, humidistats, или тајмери.
 • Зачлени топлина или воздух-един опрема за гориво, вода за да се формира вкупната претпријатие.
 • Дизајн спецификации испита програми, или совети makersA А за да се обезбеди соодветно поставување на фактори, исто така, за да се утврди за конфигурација на топлина или ладење производи компоненти.
 • Се придржуваат кон политики, најсоодветен барања, или процеси на чиста работилница.
 • Монтирање помошни фактори, на пример stokers, воздух цевки дувалки flues, или да се намали или вентили развој, на топлина или ладење уреди.
 • Евиденција и истражување повод, материјали, проблеми, недостатоци, или различни чудни ситуации на работа барања.
 • Регулирање на систем се справува да прилагодувања препорачува да рамнотежа процес од страна на компанијата.
 • Изградба, позиција, и да го прикачите ладење или греење опрема, спроведувањето на плановите или карактеристики компанијата.
 • Mount или врати selfcontained земја-извор на топлина турка или хибриден подот или airsource топлина турка да се намали потрошувачката на електрична енергија на јаглерод-центрирани и минимизирање на емисиите на јаглерод.
 • Капак водовод, стекнување Соочи во позиција со помош на кабли или бетон бендови.

Работа Опции нужност
 • Читање со разбирање, знаење составен ставови и ставовите во работата документи кои се поврзани со.
 • Активно слушање-Обезбедување на целиот внимание на она што велат другите луѓе, стекнување на време за вас да се разбере на елементите кои се направени, Бараниот барања како што е соодветно, отколку прекинувајќи наврати дека се во ред.
 • Пишување При пишувањето како соодветни за потреби на пазарот зборува успешно.
 • Комуникација-Разговорот со други за да се спомене факти напор.
 • Математика-Користење на аритметички за решавање на прашањата.
 • Научно-Користење на методи и медицински правила за да се поправи прашања.
 • Критичко размислување, користејќи ја пресудата и образложението да се идентификуваат вештините и недостатоци на методи, резултати или алтернативни лекови за проблеми.
 • Активни-Учење Знаејќи ефекти свежи информации за двете неодамна и иднината решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Учење пристапи-Избор и вработување на обука / наставни стратегии и техники соодветни за специфичната ситуација настава или кога мастеринг нови точки.
 • Мониторинг-MonitoringPERDetermining резултат на претпријатијата, други луѓе, или себе си да се генерираат подобрувања или да преземе корективни мерки.
 • Perceptiveness социјална благосостојба не се свесни за othersA реакции, бидејќи тие не зошто тие се однесуваат и разбирање.
 • Умешност-менување на дејства во однос на othersI мерки.
 • Маркетинг-ефикасни другите да го промени своето однесување или нивните глави.
 • Посредување-Прв други заеднички и се обидува да се помират разликите.
 • Едукација-учење на другите како точно да го направи потег.
 • Сервисна ориентација-Позитивно потрага пристапи за помош на лица.
 • Комплекс за решавање на проблемите-Утврдување на напредни проблеми и прегледување поврзани информации се процени и да се развиваат алтернативи и имплементирање на решенија.
 • Бизниси Истражување Студирањето бара и барања елемент, за да се направи дизајн.
 • Конструирање на одлуки или менување на уреди и технологии за да функционираат барањата на потрошувачите.
 • Одбирање на брзини-Донесување на одлука за кој вид на опрема и алати имал потреба да се изврши една задача.
 • Рата-Инсталирање на опрема, модели, жици, или пакети за да се сретне барања.
 • Програмирање пишување компјутерски пакети во врска со апликации кои се различни.
 • Операции за следење на гледање копчиња, карактеристики, или различни индикатори за да се осигура дека е уред во моментов се вршат правилно.
 • Функција и држачи Управување со операции на производи или програми.
 • Опрема Одржување Извршување рутински за одржување на опрема и одлучува кога и каков вид на заштита е потребно.
 • Смена на проблеми-Идентификување на причините за решавање на проблемот и изборот која насока да се обратите за ова.
 • Поправање-Враќање системи или машини за користење на потребните методи.
 • Контрола на квалитетот на евалуација-вршење на тестирање и испитувања на производи, услуги, или техники за да се измери ефикасноста или одличен.
 • Преглед и одлучување, земајќи ги во предвид придобивките и компаративна трошоци на идните чекори да се најде најдобрите одговара еден.
 • Системи за анализа-одредување на она што треба да работи вид на техника и како подобрувања во ситуации, бизниси, а исто така поставувањето ќе влијае и придобивките.
 • Методи на евалуација-Утврдување методи или сигнали на перформансите на системот и во согласност со целите на машината точни или мерките потребни за зајакнување на ефикасноста.
 • Време-менаџмент-управување на личните период заедно со другите’ повод една.
 • Управување со финансиски ресурси-одредувањето на тоа колку е веројатно да се инвестираат за да се заврши задачата приход, и книговодствени за овие надоместоци.
 • Работењето на супстанции ресурси-Стекнување и набљудување на соодветна употреба на уреди, објекти, и материјали имал потреба да се направи одредена функција.
 • Управата на Генералштабот ресурси-Посочувајќи лица, бидејќи тие, стекнување, и мотивирање изврши, идентификување на најдобрите луѓе за тоа занимање.
Потребно образование искуство квалификација
 • Линк диплома (или соодветни две-год степен)
 • Високо образование (или GED или високи средно училиште еквивалентност сертификат)
 • Повеќе од 2 години, околу, вклучувајќи и четири години
Задача менаџмент вештини Квалификација
 • Постигнувања / Обид – 92.97%
 • издржливост – 92.22%
 • напор – 93.38%
 • команда – 92.35%
 • помош – 92.81%
 • Прашање за другите – 90.20%
 • културно позиционирање – 88.35%
 • Самоконтрола – 93.17%
 • стресот толеранција – 91.20%
 • Персоналните / мобилност – 89.67%
 • Доверливост – 94.77%
 • Свеста за детали – 95.98%
 • Доверливост – 90.83%
 • слобода – 95.91%
 • креативност – 93.22%
 • аналитичко размислување – 95.82%

за superadmin

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *