Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Готвачи и шеф Готвачи Опис на работата / Одговорност Шаблон и улоги

Готвачи и шеф Готвачи Опис на работата / Одговорност Шаблон и улоги

Директни и може да учествува во подготовка, билки, и подготовка на мафини риба, месо, зеленчук, салати, или дополнителна храна. Може да се подготви и предмети за избор на трошоците, купат производи, и одржување на податоци и сметки.

Вештини за работа треба
 • Испита подготвени или сурова храна производи’ одделение за да бидете сигурни дека се постигнати критериуми.
 • Следење на санитарни рутини за да бидете сигурни дека персоналот следат очекувања и законите.
 • Потврдување на квалитетот и квантитетот на добиените производи.
 • Реквизиција или купи храна или различни елементи потребни сериозно постапка која беше во сила за да се обезбеди.
 • Надгледува или да организира рутини на работници или готвачи работат во подготовка на храна.
 • Работа региони да бидете сигурни, уреди, или испита резерви се усогласи со докажани критериуми.
 • Одлучи како треба да се воведе храна и да произведуваат храна карактеристики кои се декоративни.
 • Прикажи готвачи или вработени кои се дополнителни во подготовка, готвење или демонстрација на прехранбени производи.
 • Пресметајте количини и цени на основните обезбедува, како на пример, храна и елементи.
 • Соработува со работниците кои се различни земајќи ги предвид таквите елементи, како дури и веројатниот износ на потрошувачите или сезони избор на компоненти за да се планираат и да добијат рецепти или селекции.
 • Испита јадења да делегира цени на менија објекти, засновано на храна, работа, и трошоците сметка.
 • Подготовка и јадења од сите видови, можеби над честа основа или во врска со ексклузивни посетители или карактеристики.
 • Одлучи излез агенди и спецификации вработени кои се потребни за да се обезбеди редовно снабдување на услуги.
 • Да се ​​добие и да се вработи персонал, како готвачи и исто така и други домашни работници.
 • Се сретне со клиенти да одат преку менија за ситуации кои се особено, како на пример свадби, партии, или банкети.
 • Прикажи нови практики за готвење или производи на персоналот.
 • Зборувајте со претставници на доход за да разговараат за трошоци или купување на предмети.
 • Барање за поправки или опрема купува.
 • создавање извештај или детални информации за видови кои се дадени.
 • Подгответе, примарната, или надзор на прехранбени производи првично или готвење активности на повеќе кујни или ресторани во објект, како што се на пример, ресторан синџир, болница, или мотел.
 • Координирање на планирање или стекнување за сите постапки за храна во рамките на бизниси, вклучувајќи клубови, мотели, или кафе синџири.

Професија Опции Квалификација
 • Читање со разбирање сезнаен создадена содржина и линии во врска со работата на датотеки.
 • Активно слушање, на она што другите луѓе се велејќи-давање целосно внимание, добивање на време да се признае на поени се произведени, прашалник прашања како точни, наместо задушување на ред прилики.
 • Издаваштво-комуникација ефикасно запишано не како несоодветни за барањата на гледачите.
 • Зборувајќи-Зборувајќи со други за да се пренесе фактите без никаков напор.
 • Математика-Користење на математика за да го надминете прашања.
 • Технологија примена на методи и научни насоки за решавање на проблеми.
 • Мислејќи дека е критична-Користење на размислување и причини да се признае недостатоци и вештините на методи, резултати или замена одговори на проблеми.
 • придобивките активно учење, разбирање свежи информации во врска со двете претстојните и тековната решавање на проблемите и донесување одлуки.
 • Учење пристапи-подигање и користење coachingPEReducational стратегии и процедурите за специфичната ситуација едукација или кога мастеринг прашања кои се свежи.
 • Мониторинг-OverseeingOREvaluating извршување на себе, луѓе кои се различни, или корпорации се преземат корективни мерки или за производство на додатоци.
 • Социјална Perceptiveness-Свесни за одговори othersA а тие го прават тоа зошто тие реагираат и да се знае.
 • координирани активности кои ја модифицираат во однос на активностите othersI.
 • Вешто да го убедувам-ефикасни други за да се промени нивните умови или акции.
 • Преговори-Обезбедување на други заеднички и се обидува да се помират разликите.
 • Наставно-инструкции други само како да се направи потег.
 • Компанијата Ориентација-Дефинитивно бараат стратегии за да им помогне на луѓето.
 • Напредно решавање на проблемите-Идентификување сложена тешкотии и преглед на информациите кои се релевантни да ги испита и да се развијат можности и имплементирање на решенија.
 • Бизниси евалуација испитување на потребите и точка спецификации за да се направи распоред.
 • Технологија Дизајн-технологија за да им служи на потрошувачите и усогласувањето на алатки или за производство на желби.
 • Одбирање на брзини-Донесување на одлука за видот на алати и опрема имал потреба да се направи една работа.
 • Инсталирање-инсталирање на машини, опрема, жици, или програми да ги исполни спецификациите.
 • Програмирање пишување компјутерски пакети се однесуваат на неколку цели.
 • Операции за следење-Гледајќи повици, мерачи, или други сигнали за да бидете сигурни дека постои опрема вршење на соодветно.
 • Работење и држачи Контрола на работењето на уреди или опрема.
 • Опрема Одржување Извршување одржување тоа е рутина на опрема и одлучување кога.
 • Смена на проблеми-Идентификување на причините за оперативни баговите и изборот како да продолжи во врска со оваа.
 • Поправање на местење програми или уреди за користење на методи кои се потребни.
 • Контрола на квалитет Евалуација-Завршувањето прегледи и проверки на предмети, услуги, или функции за да се измери ефикасноста или квалитетот.
 • Мудрост и донесување на одлуки, Со оглед на придобивките и компаративна цени на мерки кои се веројатно да го избере најдобриот одговара еден.
 • Системи за анализа-Одлуката како корекција во атмосферата, функции, и околности може да влијае на ефектите и каков вид на техника треба да се изврши.
 • Системи за оценување-Идентификување мерки или знаци на перформанси, како и во однос на амбициите на правото на системот или активностите кои се потребни за да се подобри ефикасноста.
 • Timemanagement ракување со личните период, како и други’ период од една.
 • Менаџмент на штедно-одредувањето на тоа како ќе се трошат за да се здобијат со работа завршено пари, и евиденција во врска со овие трошоци.
 • Работењето на производ, значи-Откривање и добивање на правилната употреба на објекти на менувачот, и производи ресурси имал потреба да се направи одреден функција.
 • Надзор на вработени ресурси-стимулирачки, зграда, и покажувајќи поединци, како тие работат, идентификување на првите луѓе за вашата работа.
Потребно образование квалификации Познавање
 • Износ Филијалата е (или дополнителен износ две-год)
 • Високи средно образование (или GED или високи средно училиште еквивалентност сертификат)
 • Повеќе од 4 години, колку што е шест години, вклучувајќи и,
Задача орган вештини Квалификација
 • AchievementOREffort – %
 • издржливост – %
 • мотивација – %
 • орган – %
 • соработка – %
 • Прашање за другите – %
 • културно позиционирање – %
 • Самоконтрола – %
 • толеранција на притисокот – %
 • VersatilityANDFreedom – %
 • доверба – %
 • Свеста на длабочина – %
 • сила – %
 • независност – %
 • пронајдокот – %
 • аналитичко размислување – %

За Јаков

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *