Ударни вести
Насловна / финансии|Некатегоризирано / Работни задачи и одговорност на касиерот

Работни задачи и одговорност на касиерот

Работа на благајните Должности и одговорност

Опис на работните задачи на благајната

Типичен касиерска работа опис е да се справи со готовина со најголема искреност со минимални грешки , тој исто така треба да поседува сите видови математички знаења & техника за помирување ефикасно и правилно да ја заврши работата .

 • Познавање на машина за фискална каса, како ПОС-системите.
 • Гестирани клиенти со насмевки и даваат најголема почит.
 • Функцијата на благајник е да ги извршува должностите на пријателски и професионален начин, обезбедувајќи високо ниво на услуги на клиентите и изглед на продавницата
 • Цел на Позицијата да ги пресмета и обработи трансакциите со клиенти.
 • Потврдете ги средствата за регистрирање и завршете соодветно ракување со готовина.
 • Одржувајте високо ниво на прецизност на прекратка варијанса
 • Изведување на други должности поврзани со работата како што е назначено од раководството кое ги постигнува утврдените цели на компанијата и клиентот.
 • Завршат сите готово ракување и помирување форми.
 • Користете рачни алатки или опрема потребни за вашата работа.
 • Способност да се координираат повеќе задачи и да ги задоволи производство и услуги распоредот.
 • Идентификувајте мени селекции и точни цените структура,.
 • Ја прифати одговорноста за точноста на работа како произведени.
 • Способност да се справат со различни и брза активности.
 • Способност да се изгради односи со гости и соработници.
 • Изложба и пракса на највисоко ниво на услуги за гости вештини.
 • Демонстрација на постојан професионализам во дневните задачи.
 • Потребна одење или стои во значителен степен.

Области за фокусирање на клиенти & Чување на куќа

 • Помогне информираат и советуваат на корисникот, доколку тоа се бара
 • За да се одржи пред мало на маркетинг куќата и план за малопродажба
 • Формуларите за помирување на готовина се основна улога на описот на работното место во благајната.

Касиерски вештини и квалификации

 • Мора да имаат високо образование или еквивалент

За Јаков

еден коментар

 1. A great number of types of the game can be found you will be enticed to enjoy
  no matter what your enthusiasm.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *