Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Контрола на животните работници Опис на работата / Обврска Шаблон и функции

Контрола на животните работници Опис на работата / Обврска Шаблон и функции

Управување со животните, со цел да се справи на прекинати, миленици, кои се небезбедни, или без надзор, или инспекции на малтретирање.

Кариера вештини Предуслов
 • Испита извештаите за миленичиња штрајкови или миленичиња суровост, наоѓање на сведоци, amassing докази, и изработка на извештаи.
 • Евиденција и да ги отстрани скитници, заднината, или малтретирани животни од услови кои се непожелни, користење на мрежи или успокоително пикадо бара.
 • Студија за животни трауми или неухранетост, и ќе организира било каков третман, кој е од витално значење.
 • Отстранете ја грабна суштества од животните контрола локација животни и поддршка автомобили во засолниште каси или куќишта, кои се различни.
 • Euthanize сериозно повредени животни, или масивни, неподигнати.
 • Обезбедување на дивиот свет има храна, вода.
 • Менувач јасно и услуги, како што кучешки пенкала и контрола куче возила.
 • План обвиненија поврзани со миленичиња третман, и обезбедува доказ судија.
 • Наредува закони за контрола на животните, и на јавноста за заштита на животните и прописи.
 • Контактирајте со кучешки сопствениците на куќи да им каже дека нивните миленици се во куче одржување функции.
 • Објавуваат извештаи на рутини, и одржување на документи на impoundments на животни.
 • Ситуација предупредува или информации во врска со вашето куче- властите да се документира апсења побарувачката и прекршувања, или поврзани злосторства.
 • прашања решение од вашиот јавноста во врска со операции за контрола кучешки.
 • Анализа на кучешки испита домување животни кои се бизниси во однос на усогласеноста со упатства, и дозволи.
 • Распоредот на донесувањето на неподигнати миленици.
 • Учат полиција за наркотици, контрола на толпата, и следење и експлозијата откритие во миленичиња контрола и настава пристапи,.

Работа Потерница Квалификација
 • Читање со разбирање, разбирање составени реченици и линии во работа поврзана со документи.
 • Активно слушање, она што другите тврдат снабдување целосно внимание,, преземање на време и енергија да се разбере што се направени од факторите, се прашувам прашања како идеален, наместо задушување на моменти, кои се неприфатливи.
 • Издаваштво-На хартија како соодветни на барањата на гледачите разговара успешно,.
 • Зборувајќи-Зборувајќи-за другите да ги споделат информации правилно.
 • Аритметички-Вработување математика за решавање на проблеми.
 • Истражување примена на научни политики и методи за решавање на проблеми.
 • Мислејќи дека е од клучно значење, користејќи ја пресудата и образложението да се идентификуваат на предностите и недостатоците на заклучоци, алтернативни решенија или начини за тешкотиите.
 • Активно учење-Разбирање на последиците од нови факти за секој најновите и идните решавање на проблемите и донесување одлуки.
 • Учење Техники-подигање и користење instructionPERinstructional пристапи и третмани во право за ситуацијата кога разбирање или инструкции свежо прашања.
 • Мониторинг-TrackingANDDiscovering ефективноста на себе, други луѓе, или агенции за да се генерираат подобрувања или сметаат помошни активности.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за othersA тенденции зошто тие реагираат додека тоа го прават и разбирање.
 • Умешност-менување на активностите во однос на othersI чекори.
 • Маркетинг-молат другите да ги променат нивните умови или однесување.
 • Посредување-Обезбедување на другите колективно и сакаат да се помират разликите.
 • Обука на инструкции другите како-да се преземе акција.
 • Сервисна ориентација-сесрдно бараат начини да им помогне на луѓето.
 • Напредно Решавање на проблеми-Идентификување комплицирано дилеми и разгледување на поврзани податоци, за да се произведе и да се оцени и се применуваат селекции одговори.
 • Постапките за евалуација-Студирањето бара и точка предуслови да се направи стил.
 • Технологија Дизајн-Генерирање или воспоставување алатки и технологија за да им служи на корисникот желби.
 • Алатки Избор-Донесување на одлука за кој вид на алатки и опрема потребни за сериозно да се направи на работа.
 • Инсталирање-инсталирање на машини, алатки, жици, или програми за да се исполнат барањата.
 • Encoding-пишување компјутерски апликации во однос на причини кои се различни.
 • Операции за следење на гледање бирање, тестови, или различни индикатори за да се обезбеди опрема работат соодветно.
 • Работење и држачи Контролирање процедури на системи или алатки.
 • Опрема Одржување Водење сервисирање тоа е рутина на опрема и одредување кога.
 • Донесување на одлука за смена на проблеми-фактори за грешки кои функционираат и одредувањето на тоа како да се продолжи за некој од тоа.
 • Поправање-Поправање уреди или уреди за користење на потребната опрема.
 • Контрола на квалитетот на евалуација-вршење на тестови и испитувања на предмети, решенија, или процеси со цел да се оцени одлични или ефикасност.
 • Владејачката и донесување на одлуки кои размислуваат за релативните трошоци и големите нешта за потенцијалните мерки за да се најде најсоодветниот еден.
 • Системи за анализа-Одлуката како техника мора да изврши и начинот на измени во бизнисот, Услови, заедно со животната средина ќе влијае бенефиции.
 • Методи на евалуација-Разлика мерки или индикатори на перформанси заедно со нив, во согласност со целите на уредот, однесувањето имал потреба да ја зголемите или соодветна функционалност.
 • Timemanagement-управување со времето на другите и, исто така, oneis сопствен прилика.
 • Работењето на пари-одредувањето на тоа како ќе се трошат за да се врши работата пари, и продажба во однос на овие трошоци.
 • Работењето на производот средства-Стекнување и набљудување за идеална употреба на претпријатија, брзина, и потрошен материјал имал потреба да направите некои работи.
 • Операции на работници по ресурси Со цел луѓе, а тие, развој, и стимулирање на вршење на, идентификување на врвот поединци за окупација.
обука Потребно Потребно знаење
 • Високо образование (или GED или средно училиште Еквивалентност сертификати)
 • Многу факултет курсеви
 • Во текот 6 месеци, до и вклучувајќи една година
Задача менаџмент вештини Квалификација
 • AchievementsORAttempt – 85.19%
 • издржливост – 84.68%
 • мотивација – 87.44%
 • команда – 83.76%
 • помош – 91.30%
 • Прашање за другите – 91.28%
 • социјална Direction – 83.11%
 • Самоконтрола – 91.43%
 • Праг притисок – 90.20%
 • Разноврсност / мобилност – 88.42%
 • условени – 91.50%
 • Внимание на длабочина – 86.22%
 • етика – 92.60%
 • слобода – 88.93%
 • пронајдокот – 83.61%
 • размислување – 85.04%

за superadmin

Исто така, проверете

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *