Ударни вести
Насловна / финансии / Сметководител Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Сметководител Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Опис на работно место / Улоги и одговорност

 • Одржување на општи сметки Леџер преку следење на подготовка ставкаоддневник подготвува месечни исправките и записи и ускладување на месечни сметки
 • Одржување на контроли на сметководствените трансакции
 • Заштити вредноста на компанијата и со одржување на доверливи информации
 • Документи финансиски трансакции со внесување на информации за сметката
 • Одржува финансиска сигурност од страна на следните интерни контроли
 • Подготвува плаќања со проверка на документација и барањето исплати
 • Подготвува посебни финансиски извештаи од страна на собирање, анализа и сумирање информации за сметката
 • За да се подготви исплати на добавувачите преку плаќање ваучери прописно овластени од страна на помошник главен сметководител главен сметководител
 • Да се ​​подготви Чековите на добавувачите на барање на купувачите Одделението со претходно одобрување од страна на помошник главен сметководител главен сметководител
 • За да се подготви на плаќање Ваучери за Канцеларијата за комунални услуги прописно овластени од страна на помошник главен сметководител главен сметководител
 • За да се подготви добавувачи треба да се плати за помирување на редовна основа, пред да се исплати
 • Да им помогне на Менаџер за финансии во Подготовка на месечни МИС
 • Да подготвува месечни планови, како на пробниот биланс
 • Одржување на соодветна поднесување систем за сите видови на плаќања
 • Да се ​​ажурира на основни средства се регистрирате во системот
 • Подготвува записи одговорност средства и капиталната сметка од страна на собирање и анализирање на информации за сметката
 • Сумира моменталната финансиска состојба од страна на собирање на информации подготвува биланс на состојба биланс на успех и други извештаи
 • Ја потврдува финансиски трансакции од страна на ревизорски документи
 • Одржува сметководствени контроли од страна на подготовка и давање на препораки политики и процедури
 • Ги усогласува финансиските несогласувања со собирање и анализа на информации за сметката
 • Подготвува плаќања со проверка на документација и барањето исплати
 • Одговори сметководство постапка прашања од страна на истражување и толкување на сметководствени политики и прописи
 • Придонесува за тимска работа поврзани со остварувањето резултати колку што е потребно
 • Помогне во администрацијата и пополнување на документот собираат и пристап изведувач timesheet и да се подготви за плати
 • Сите сметководствени процедури треба да бидат во согласност со политиката на компанијата и меѓународните сметководствени стандарди
 • Одржување на до датумот и добро познавање на ИТ вештини во сите времиња и софтверски апликации кои се однесуваат на вашата работа
 • Пресметува стапки платени за купување и сите екстензии цена
 • Потврдува предмети најавена против ставки нареди и го доби и помирува разликите преку следење со продавачот и или други вработени
 • Влегува надградби и вади или сметководствени податоци од автоматски системи
 • Мислења финансиски податоци за соодветните сметки во автоматски систем за сметководство во согласност со упатствата
 • Осврти на on-line трансакции за измени и точност и коригира грешки
 • Распоредуваат средствата користи рачни локални налози или ситни пари и прави промена според посебни упатства
 • Поддржува налози или пари наредби подготвува депозитна сметка билет и депозити пари како што е наведено
 • Датотеки и или отстранува евиденција и извештаи
 • Можност за користење на логика и причина да се идентификуваат јаките и слабите страни на алтернативни решенија
 • Способноста да се идентификуваат на комплексни проблеми и разгледување на поврзани информации да се развие и оценуваат опции и имплементирање на решенија
 • Силна писмени и вербални комуникациски вештини
 • Одговорно користење на доверливи информации
 • Следење на средства и да се обезбеди сите трошоци се покриваат

За Јаков

Исто така, проверете

Финансиски аналитичар Опис на работата Пример

Опис на работно место / улоги / Должностите и одговорностите на примерокот Развивање буџет модели за да им помогне на бизнис …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *