Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Телефонски оператори Опис на работата / Работа и должност на примерокот

Телефонски оператори Опис на работата / Работа и должност на примерокот

Даде информации од страна на пристап азбучен, географски, или други веб-сајтови. Помош за користење на ексклузивни купувачи потреби фактурирање. Може да го води младите или луѓе со физички проблеми да се генерираат телефонски повици и управување со итни повици.

Кариера вештини Квалификација
 • Барај во барањата на потрошувачите, кои се однесуваат на географска или азбучен веб-сајтови да се одговори на прашања и да даваат информации телефон.
 • Совет и потврди Дополнителна правопис, дестинации, или да снимате модели на клиентите дефицитарни факти или сеопфатна информации.
 • Снабдување специфична помош лица, вклучувајќи и оние луѓе кои не се во можност да се јавите или кои се во вонредни околности.
 • Откријте сигнални светла на табли.
 • Телефонски централи работат вклучувајќи ги и овие во врска со локалните, долги, да се подобри и вкупно врски, плаќаат телефонот, пренослив, лице-до- лице.
 • помош понуда за купувачите кои имаат специјална полнење прашува.
 • Проценка и пресмета трошоци за компаниите на пример долги здруженија.
 • За тие што се јавуваа повици кои им е потребна помош да добие и да посредува.
 • Изведување на свештеничка одговорности, вклучувајќи внесување, уредување, и организирање на е-маил.
 • Консултирајте шема за да се утврди трошоците за потрошувачка-телефонски повици, барајќи пари остатоци во врска со повиците од витално значење.
 • Влијае на линии кои се зафатени ако итна ситуација потерници.
 • поддршка понуда реле однос hearingimpaired потрошувачите.
 • решенија, рекламирате бизнис елементи, и заштеди програми кога соодветен.
 • Изведување на методи страничење или други методи на камбаните да се алармираат читателите на дојдовни повици.
 • Ревидирање на информации директориум.
 • Одржување на информации на повици поставени и добивано, и обвиненија поврзани со трошоците.

Рутини работа Потребно
 • Читање на знаење Познавање создадена реченици и параграфи во документите поврзани со работата.
 • Активно слушање, да она што другите луѓе тврдат даваат целосно внимание,, преземање на време да го признае поени се гради, прашалник прашања како што е соодветно, а не задушување на случаи кои се во ред.
 • Производство-Разговорот ефикасно во писмена форма како соодветни на потребите на пазарот.
 • Разговор-Зборувајќи за другите да ги споделат факти ефикасно.
 • Математика-Примена на математика за решавање на проблемите.
 • Технологија Користење на медицински правила и методи за да се поправи прашања.
 • Criticalthinking-просудува и причини да се на место недостатоците и придобивките на алтернативни опции, идеи и начини на потешкотиите.
 • Активно учење, знаење за значењето на свежи податоци во врска со двете потенцијал и последните решавање на проблеми и донесување на одлуки.
 • Методи на учење-Избор и употреба Тренер / образовните практики и методи соодветни на специфичната ситуација настава или при проучувањето на нови точки.
 • Следење-OverseeingORDiscovering функционалноста на себе, дополнителни лица, или компании да преземат корективни дејствија или да произведуваат промени.
 • Perceptiveness социјална благосостојба не се свесни за othersA одговори и разбирање зошто тие одговори како што го прават.
 • Контрола-менување на активностите во однос на другите’ однесување.
 • Вешто да го убедувам-убеди другите да ги изменат своите умови или навики.
 • Населба земање други заедно и бара да се помират разликите.
 • Инструкции-едукација на другите само како да се преземе акција.
 • Компанијата Ориентација-активно бараат за пристап да им помогне на луѓето.
 • Комплекс Решавање на проблеми-Идентификување на напредни прашања и истражување на информации поврзани за да се произведе и оценка на можностите и спроведување на лекови.
 • Постапките за евалуација-инспектор барања објект и бара да се направи дизајн.
 • Инженеринг Дизајн-Инженеринг да понуди порамнување алатки или создавање на барањата на потрошувачите и.
 • Опрема селекција-Донесување на одлука за кој вид на опрема и алатки потребни за да сериозно да се изврши работа.
 • Инсталација Додавање уреди, брзина, каблирање, или програми за да се сретне спецификации.
 • Програмирање пишување компјутерски апликации за повеќе намени.
 • Операции за следење-Гледајќи дополнителни индикации, рачки, или тестови за да бидат сигурни дека апаратот е правилно функционира.
 • Работење и држачи Контролирање процедури на алатки или системи.
 • Одржување-вршење на доставата со што е рутина на опрема и идентификување кога и каков вид на сервисирање ќе биде потребно.
 • Смена на проблеми-Идентификување на причините за управување со баговите и изборот кој правец да одат за тоа.
 • Враќање на местење производи или методи за користење на основните инструменти.
 • Контрола на квалитетот на евалуација-спроведување на проценки и проверки на производи, даватели, или процедури за да се оцени одлични или функционалност.
 • Расудување и донесување на одлуки, Со оглед на споредливи трошоци и големи работи за можни однесување да се најде најсоодветен еден.
 • Системи за анализа-одредувањето на тоа како систем мора да се изврши и на начин подобрување на бизнис, ситуации, како и на животната средина може да влијае на резултатите.
 • Методи на евалуација-Разлика чекори или знаци на перформансите на системот, како и точни или активностите кои се потребни за зголемување на ефикасноста, во согласност со целите на системот.
 • Управување со времето за контролирање на oneis приватна повод заедно со повод на другите.
 • Управување со финансиски ресурси-Донесување на одлука за тоа како е веројатно да бидат потрошени за да се заврши задачата долари, и продажба во однос на овие трошоци.
 • Управување со содржина значи гледање и наоѓање кон соодветно користење на услуги на менувачот, и компоненти компоненти потребни за да се направи одредена работат.
 • Операции на Генералштабот ресурси-Стекнување, инспиративна, и водечки личности, како тие функционираат, разликување на најдобрите луѓе за вашето занимање.
образование Квалификација треба знаење
 • Високо ниво на училиште (или GED или средно училиште Еквивалентни квалификации)
 • Помалку од средно образование
 • Никој
Кариера лидерски вештини Потребно
 • AchievementsANDEffort – 90.04%
 • упорност – 90.18%
 • Проект – 81.02%
 • контрола – 80.11%
 • помош – 91.20%
 • Прашање за другите – 85.53%
 • социјална ориентација – 86.27%
 • Самоконтрола – 93.60%
 • толеранција притисок – 98.60%
 • AdaptabilityANDFreedom – 94.55%
 • доверба – 96.20%
 • Внимание на шоу – 91.40%
 • Доверливост – 97.00%
 • слобода – 86.35%
 • креативност – 82.32%
 • аналитичко размислување – 81.53%

за superadmin

Исто така, проверете

Baristas Опис на работата / Задачи и одговорност Шаблон

Да се ​​биде или да служи специјализирани кафе или дополнителни пијалаци. Function food for example sandwiches or baked

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *