Ударни вести
Насловна / администратор|Услуги на клиентите / Мапа на инспектор Опис на работата Пример

Мапа на инспектор Опис на работата Пример

Мапа на инспектор Опис на работата Пример

инспектори сајт наметне градежните стандарди и прописи кодот, додека

проверка на структурните сигурност во нови проекти, изградба и реновирање.

Поединци кои имаат завршено архитектура или инженеринг степен

Програмата може да се користи од страна на некои работодавци, но матурантите

со изградба искуство често се влезе во оваа област, како и. А професионални

може да се бара сертификат или влада дозвола за вработување.

ОБВРСКИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

1. Да врши увид и евиденција на градежните работи врши од страна на

изведувач на сајт и решавање на сајт генерира каменоломи од страна на ко-

координирање со постојан инженер.

2. За да се обезбеди извршување на работата во строга согласност со

цртежи и спецификации.

3. Надзор и инспекција на дополнителни работи и надвор од опсегот

дела извршени од страна на изведувачот.

4. Процесот на заеднички форми мерење и одржување на евиденција на

нивниот статус.

5. Води евиденција за извршените работи за привремената и конечната исплата

и како вграден планови.

6. Направете специјални забелешки и документирање на активностите на изведувачи кои

може да доведе до барања.

7. Да бидат фер и фирма во односите со изведувачот.

8. Размислете за алтернативите и последиците внимателно пред

донесување на решенија.

9. Проверете температура тампонирање зглобовите и површината на асфалт.

10. Проверете сите форми работи засилување итн, пред конкретни поливајќи.

11. Координира и да соработува со Изведувачи сајт Форман за сите

активностите.

12. Се придржуваат до безбедна методи на работа и извештај на жител

инженер за било несреќи на сајтот.

13. Одржување на детален дневник на работа на ден и активности прашања работа

одобрена или одбиена часови на работа на трудот и опрема што се користи

итн и знак на крајот од секој ден.

14. Координација со лабораториски техничар и организираме за

земање мостри и тестирање на задоволително ниво завршија работата и квалитетот

тестирање осигурување на осомничениот материјали.

15. Проверка на ден работа евиденција на поднесени од страна на изведувачот.

16. Надзор и инспекција на сите градежни активности спроведени

од страна на изведувачот на сајтот.

17. Евиденција на ресурси сајтот дневно напредокот на работата

градежни инспекции и работилница цртежи метод извештаи

и ITPs инспектор планови за тестирање.

18. Изработка на специјални забелешки и документи активности договорот кој

може да доведе до барања.

19. Изработка на упатства сајт за било која бара варијации од или

дополнувања на документите за договор.

20. Пријавите сомнителни методи на операции од страна на изведувачот на

инженер.

Минимални услови Дипломирање од високо

училиште и 2 години работно искуство во инспекција или

градежни занаети или кој било друг еквивалентен комбинација на

образование и искуство.

за superadmin

Исто така, проверете

ОК документ контролор Опис на работата Пример

Опис на работно место / улоги / Duties and Responsibility Sample Should be able to develop applications

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *