Ударни вести
Насловна / администратор|аналитичарот / Регулаторната усогласеност аналитичар Опис на работата Пример

Регулаторната усогласеност аналитичар Опис на работата Пример

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО

Основна работа одговорност

 помогне со креирање и имплементација на организациски стандарди политики и

процедури за да се усогласат со важечките прописи.

 Помош со развој и одржување на локални стандардни оперативни процедури кои

поддршка на безбедноста и ефикасноста на повисоко ниво на усогласеност.

 Обезбедување на стратешки совети и препораки на директорот или назначеното лице во врска со

најдобрите правила и прописи практики политики.

 Спроведување внатрешни прегледи и да им помогне со формирањето на внатрешните контроли за да се обезбеди

оддел постигнува и одржува владината усогласеност.

 Помош со развојот на сеопфатни планови за обука, додека надгледување периодични

обука усогласеност и едукација на оддел.

 Обезбедување на обука и помош на различни делови од одделение кои се подобри

стандардни оперативни процедури и целосно усогласување.

 Следење на важечките регулаторни промени и да се комуницира воз и помогне со

спроведувањето на регулаторните промени.

 комуникација и да го пријавите прашања неусогласеност па директор или назначеното лице да може да спроведе

стандарди преку дисциплински политики за да се обезбеди организација достигнува и одржува

владината усогласеност.

 Следење и известување неусогласеност и ублажување на потенцијалните обврски за да се избегне казни

санкции или други правни казна.

 Обезбедување на истражување и испитување во согласност прашања во однос на мандатот на трошоците

оперативните контроли процедурални недостатоци и разгледување на безбедноста.

 Врши и одржува надзор над округот формално и неформално наддавање

процеси.

 одржува надзор одговорност за нарачки до 100 000 во купување на Oracle

модул за да се обезбеди усогласеност со политиките и постапките правила округот.

 Може да се администрира договори широк округот.

 Може да присуствува на состаноците неделно планирање.

 Врши и други работи што се доделени од страна претпоставен.

 присуствуваше на обуките како што се доделени од страна на претпоставен.

 Обезбедува толкување појаснување и техничка експертиза за сите округот персоналот за грантови закони

правила процедури политика прописи и етиката.

 развива и обезбедува формална и на-на- еден тренинг на округот персоналот за политиката на грантови

процедури и најдобри практики.

 Обезбедува аналитички технички и функционални експертиза и административна помош на

Главен финансиски директор и Управниот одбор на комесари Канцеларија.

ЗНАЕЊА И ВЕШТИНИ

 просторно хемиски микробиолошки и бактериолошки анализи на вода.

 Принципи на превенција на квалитетот на водата повратниот притисок и видовите на повратниот притисок уреди и нивните

апликации.

 Работно познавање на компјутери и електронска обработка на податоци познавање на работа

модерна канцеларија практики и процедури некои познавање на сметководствени принципи и практики.

 подготовка техники евиденцијата и извештајот.

 Интерперсонални вештини нетактично трпение и учтивост.

 Усна и писмена комуникација вештини.

 Правилно користење на англиски јазик граматика правопис и интерпункција речник.

 Принципи на обука и обезбедување насока работа.

 Технички аспекти на поле на специјалност.

 Користете две начин радио да комуницира со областа персонал

 политики Способност да се толкуваат и применуваат град држава и федералниот закон кодови прописи прописи

и процедури поврзани со системи за вода за пиење

 Истражување анализира и да ги применуваат технички информации во врска со квалитетот на водата и повратниот притисок

операции за превенција и развој на процедури кои ги исполнуваат законските услови

 Подготовка на преглед и увид спецификации за да се обезбеди усогласеност и компатибилност со

постоечките системи и се применува кодови стандарди спецификации и практики

 Прочитај разбере применуваат и да се комуницира комплексни материјали

 Воспоставување и одржување на ефективни работни односи со оние кои се во контакт со текот

на работа

 комуницира јасно и концизно и усно и во писмена форма

 Се разбере и да ги извршуваат и усмени и писмени насоки

 Анализа на ситуации точно и донесе ефективен курс на дејствување

 Вршење на математички пресметки

 Обезбедување на техничка помош за вработените надвор изведувачи и администратори

 персоналот монитор материјал и опрема потреби и да се обезбеди препораки во врска со

трошоци оддел и да се подготви поврзани со предлозите за буџетот

 Подготовка и одржување на различни податоци датотеки и извештаи буџетските податоци финансиска активност

предлози и доделените активности

 комуницира со администраторите на персоналот владини агенции изведувачи и надвор

организации за размена на информации за да ги координира активностите и решавање на прашања или проблеми

за superadmin

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *