Ударни вести
Насловна / Радиолошки технолози Опис на работата / Задачи и должност на примерокот

Радиолошки технолози Опис на работата / Задачи и должност на примерокот

Земете x CAT и зраци скенира или направи nonradioactive залихи во крвта patientis од причини кои се дијагностички. Вклучува технолози кои се фокусираат на дополнителни стратегии кои се скенирање.

Кариера вештини Квалификација
 • Евалуација и да ги испита создадена х-зраци, лента што е видео, или PC -developed информации ако графика се доволно причини во врска со аналитички да дознаете.
 • Користат уреди за заштита и светлина безбедносни мерки за да се прилагоди на владините правила, исто така, за да се осигура безбедноста на персоналот и страдаат.
 • Му ги откриваш процедури и да видиме пациентите да бидете сигурни заштита и луксуз за време на проверка.
 • Работи или надгледува функционирањето на магнет или радиолошки слики производи за производство на слики од телото за анализа.
 • Место и онеспособат за испитување на маса пациентот.
 • Позиција слики опрема и алтер поставувања, за да се создаде должина и период на покриеност, accordingto спецификации на испит.
 • Клучни упатства и знаења во компјутер фото специфични графички, или да поднесе и да ги идентификуваат скенирање серија, прилагоди предаватели и опрема.
 • Проверете видео приказ од областа и промена појава или контраст за подобрување на квалитет на екранот.
 • клиенти монитор’ состојби и тенденции, поништување на сигнали кои се претерано на лекар.
 • стави до, обезбедување дека повеќето потребни алатки е поставена.
 • Размислете за точна и детална евиденција на пациентите кои се медицински.
 • рекорд, приод, и продолжи одржувањето лек податоци или пациентот датотеки и да се подготви извештаи.
 • Синхронизирајте употреба документација на персоналот или технолози кои се дополнителни.
 • Набавка помош во outfitting или трансформира значително болни, повредено, или луѓе кои се со посебни потреби.
 • Подготви и да направиме заедничко или вметнува контрастни средства на поединци.
 • Елиминирање и начинот.
 • Илустрираат нови алатки, техники, или процеси со цел да се здружат и да се обезбеди помош која е специјализирана.
 • Пресметајте длабочината на дел да се radiographed, искористување на мерни ленти инструменти слични,.
 • Функција fluoroscope да им помогне на лекар за да ја видите и туториал линија преку крвотокот на област на интерес.
 • Утврди должностите на радиолошки вработените да се задржи текови кои се трпеливи и да се постигне производство цели.
 • Соработка со дополнителни медицински downline, вклучувајќи медицински сестри или доктори, да се спроведе ангиографија или уникатен васкуларни методи.
 • Изведување на административните обврски, вклучувајќи стекнување на мало оперативниот буџет, надополнувајќи превземања на опрема или предмети, или организирање на работата агенди.
 • Изведување на планирани мали или сервисирање итни одржување на радиографски уреди.

Работа рутини Квалификација
 • Читање со разбирање, разбирање ставовите и подготвени фрази во работата документи кои се поврзани со.
 • Активно слушање, да она што другите рекле снабдување целосно внимание, има време и енергија за да ги реализира сите работи се гради, барајќи прашања како точни, и никогаш не смирувачки на неприфатливи ситуации.
 • Производство напишани надолу не како несоодветни за потребите на гледачите комуникација ефикасно.
 • Разговор-Разговорот со други за да се спомене факти ефикасно.
 • Математика-Вработување на математика за решавање на проблемите.
 • Технологија Користење на методи и контролира политиките за решавање на проблеми.
 • Критичко размислување-Вработување расудување и причини да се признаваат придобивките и слабостите на резултатите, алтернативни опции или методи на потешкотиите.
 • Активни-Учење Разбирање на придобивките на информации што е ново во врска со секој постоечки и идни решавање на проблемите и донесување одлуки.
 • Учење пристапи-користење и подигање Тренер / наставни стратегии и методи во право за проблемот кога ќе студираат или прашања настава кои се свежи.
 • Проверка-CheckingORAssessing ефикасноста на корпорации, различни лица, или себеси да се создаде промени или сметаат корективни активности.
 • Социјална Perceptiveness сезнаен othersI одговори зошто тие одговори, бидејќи тие се направи и да се знае.
 • Умешност модифицираат дејства во однос на другите’ чекори.
 • Убедување-убеди другите да ги подобрат своите мозоци или акции.
 • Арбитража-Прв други заедно и се обидува да се помират разликите.
 • Инструкции-едукација на другите како да се направи нешто.
 • Компанијата Ориентација-сесрдно потрага пристапи за да им помогне на луѓето.
 • Комплекс за решавање на проблемите-Разлика комплекс тешкотии и преглед на информации кои се поврзани применуваат лекови и за да се произведе и да се оцени селекции.
 • барања операции Анализа-инспектор и спецификации решение да се создаде дизајн.
 • Инженеринг дизајн за производство или создавање производи и инженеринг за да се обезбеди потрошувачот сака.
 • вид опрема алати и опрема Избор-Идентификување е потребно за да се изврши една задача.
 • Инсталирање-инсталирање на уреди, машини, жици, или апликации на генерално ги исполни спецификациите.
 • Кодирање-Составување компјутерски пакети се однесуваат на неколку причини.
 • Функција Следење Недеремено бирање, индикатори, или други знаци за обезбедување на апаратот е во моментов функционира соодветно.
 • Работење и држачи Контрола на работењето на методи и алатки.
 • Опрема Одржување Водење одржување што е рутина на опрема и идентификување кога.
 • Донесување на одлука за смена на проблеми, причините за оперативни грешки и изборот што да направи во врска со тоа.
 • Поправање на местење уреди или машини за користење на саканиот алатки.
 • Контрола на квалитетот Анализа-вршење на проверка и преглед на производи, решенија, или процеси со цел да се суди функционалност или одличен.
 • Види и донесување на одлуки-Размислувајќи за споредбени цени и големи нешта за чекорите кои се потенцијални да го изберете најсоодветниот еден.
 • Системи за анализа-одредување на она што вид на метод мора да работи и начинот на кој промените во работењето, проблеми, како и околината можат да влијаат на резултатите.
 • Системи за анализа-Идентификување на акции или знаци на перформанси и во однос на целите на уредот, точни и чекорите потребни за подобрување на ефикасноста.
 • Време-менаџмент-контролирање на други’ период и лични време еден.
 • Управување со пари-Одлуката како несомнено ќе се користи пари за да се изврши задачата, и продажба на овие сметки.
 • Менаџмент на супстанции Методи-Прв и доживување за идеален за користење на алатки, претпријатија, и материјали потребни сериозно да се направи одредена функција.
 • Операции на работници по ресурси Посочувајќи поединци како што се, развој, и инспиративна работат, идентификување на најефикасните лица за работа.
квалификации за обука треба знаење
 • Поврзете сцена (или дополнителни ниво 2-година,)
 • Никој
Работа контрола вештини Квалификација
 • AccomplishmentOREnergy – 87.27%
 • определување – 87.39%
 • Иницијатива – 91.57%
 • управување со – 91.50%
 • соработка – 95.03%
 • Прашањето за другите – 91.40%
 • културни Direction – 89.85%
 • Самоконтрола – 94.82%
 • стресот Праг – 91.83%
 • Адаптибилност / слобода – 92.19%
 • доследност – 95.47%
 • Свеста за шоу – 93.66%
 • искреноста – 95.31%
 • слобода – 92.87%
 • унапредување – 86.19%
 • аналитичко размислување – 89.66%

за superadmin

Исто така, проверете

агенти, Финансиски Услуги Опис на работата / Обврска на примерокот и функции

Промовирање на финансиски услуги, како на пример хипотека, цената, и инвестиции насоки за потрошувачите на банкарството …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *