Ударни вести

Производителите Опис на работата / Шаблон одговорност и улога

Стратегија и организирање на разни аспекти на радио, телевизија, ниво, или движење слика производство, како што се на пример подигање софтвер, појавување на објавување, цел и подобрување на, и координација на финансирање. Job Skills Qualification Organize the actions of authors, администраторите, директори, како и другите вработени во текот на целиот пристап производство. Check post-production processes to

Прочитај повеќе »

Соларната термална монтери и техничари Опис на работата / Задачи и обврски на примерокот

Инсталирате или обновување програми соларна електрична енергија со цел да се акумулира, продавница, и циркулира PV-топла вода за домаќинство, индустриски или бизнис употреба. Job Skills Prerequisite Design energetic immediate or passive immediate or indirect, или споделување на соларни системи. Perform routine upkeep or fixes to restore solar techniques that are thermal to basic situations that

Прочитај повеќе »

Зајакнување на железо и Rebar работници Опис на работата / Улоги и одговорност на примерокот

Ситуација и заштитени алуминиумски пабови или може во форми што се бетон, со цел за подобрување на цемент. Работат со голем број на елементи, столб- виткање опрема, blowtorches . Содржи прачка busters. Job Skills Qualification Secure and place material cafes, прачки, способен видови кои се цемент, или кабли, користење на елементи, …

Прочитај повеќе »

Одржување и поправка работници, Општи Опис на работата / Должност Шаблон и улоги

Изврши работа во врска со стручноста на уметноста професии или неколку сервисирање за да се задржи можеби дизајнот на една институција во поправка, опрема која е хардвер, или модели. Давачки може да вклучи цевки и фитинг; одлуки котел; изолација; заварување; обработка; столарија; враќање на моќ или механичка опрема; инсталирање, цел, and managing

Прочитај повеќе »

Медицинска евиденција и здравствени информации техничари Опис на работата / Обврска на примерокот и улоги

направи, процес, и продолжи одржување на медицинска евиденција на Програмата за здравје на третман во согласност со здравствените, admin, искрен, легитимни, и регулирање на предуслови за болницата и центарот на клиенти во мода. метод , задржат, соберат, and statement sufferer information regarding wellbeing requirements and standards in a manner in line with the

Прочитај повеќе »

Дресери на животни Опис на работата / Функции и Шаблон одговорност

Пракса дивиот свет кои имаат проблеми во однос на оперативниот, контрола, безбедност, перформанси, или усогласеност, или помагање на луѓе. Навикни животните на човекот зборови и контакт; и проблемот на дивиот свет да одговорат на бара. Едуцирање на флора и фауна, врз основа на дадените спецификации за опозицијата или дисплеј. May teach pets work as element of package crew or to carry

Прочитај повеќе »

Соларни фотонапонски монтери Опис на работата / Одговорност на примерокот и функции

Конструирај, распоредување, или зачувување на соларни фотонапонски (фотонапонски) методи на покривите или дополнителни структури во согласност со евалуација и шеми сајт. Може да вклучува уредување, сечење, компјутери, и заклучување PV сегменти и архитектонски околината. Може да се спроведе скромни моќ функција на пример истрагите што ги постоечките. Career Skills Requirement Solar modules that were

Прочитај повеќе »

стоматолозите, Општи Опис на работата / Должност Пример И Работа

Испитува, дијагностицира, и да се справи несреќи, заболувања, и малформациите на емајл и gumline. Може да се справи со пулпа, болести на нервните, заедно со други стоматолог ткива влијае нега устата и зачувување на заб. Може да предизвикаат третман кој е превентивна или се вклопуваат стоматолошки апарати. Job Skills Qualification Give anesthetics to control the total amount

Прочитај повеќе »

Готвење храна оператори на машини и тендери Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Имаат тенденција да се кандидира или опрема за готвење, како што се на пример стрес шпорети, СРЈ готвење, кои се длабоко, пареа бочви, садови за да се подготви храна. Job Skills Qualification Examination information and record output, пареа и топлина читања, како што се акции ракување, повод за готвење, на серии обработени, и да се провери ефекти. Слушајте однос дефект сензори, …

Прочитај повеќе »

Мултимедијални уметници и аниматори Опис на работата / Работа и обврска на примерокот

Создаде специјални ефекти, Toon, или различни графички слики со користење на печатот и филм, филм, десктоп компјутерите, или различни електронски алатки кои се користат во производи како што се на пример за онлајн игри, филмови, музички спотови, и реклами. Job Skills Prerequisite Style intricate design and cartoon, примена инвентивност непристрасно мудрост, опрема и уреди. Create two

Прочитај повеќе »