Ударни вести

Вежба Физиолози Опис на работата / Одговорност на примерокот и улоги

Испитува, стратегија, или спроведување на. Job Skills Requirement Stress tests that are perform, користење на електрокардиограф (ЕКГ) опрема. Прикажување точни користење на фитнес опрема или ефикасноста на вежбање. Производство на остварување на плановите за зголемување на издржливост, слобода, учесник цврстина, или оперативен, во согласност со регулаторните барања, критериуми тренингот технологија, и барања. Describe exercise physiological

Прочитај повеќе »

Масажа терапевти Опис на работата / Задачи и дефиниција одговорност

Спроведување на лекување градинарството на меки површини и зглобовите. Може да предложи опции купувач лек, или да помогне во евалуацијата на спектар на мускулите и движење на енергија. Job Skills Need Seek advice from clients with pressure or pain about their medical records and problems to find out how rub will undoubtedly be

Прочитај повеќе »

Дефектолози, Средно училиште Опис на работата / Должност Шаблон и задачи

Едуцираат институција теми кои се за вториот оштетен студенти и образовно. Вклучува наставниците кои се концентрираат и да работат со звучно и успешно учениците со посебни потреби и на оние кои се едуцираат за живеење техники способности и основни упатства кон емотивно се намали. Job Skills Qualification Maintain comprehensive and correct student information, as required by

Прочитај повеќе »

Општинските противпожарни и превенција супервизори Опис на работата / Улоги и дефиниција Обврска

Следење на пожарникари кои управуваат и да го изгаснат пожарите на градот, заштита на живеење и дома, и однесување спасување работа. Job Skills Need Allocate firefighters to careers at destinations that are organizing to accomplish saving of people and increase application of agents. Понуда криза медицински компании како што се бара, and perform gentle to hefty saving

Прочитај повеќе »

Cabinetmakers И клупа Столари Опис на работата / Работа и одговорност на примерокот

парче, постави или се соберат дрвени содржина, и изглед и работа многу различни jointers дрво опрема, и mortisers дури и да се произведат компоненти за дрвени предмети или форма, или област, сече дрво. Job Skills Prerequisite Produce or construct components for example retailer accessories, канцелариски производи, cabinetry, или висок степен на мебел. …

Прочитај повеќе »

грнчари, Производство Опис на работата / Обврските и одговорностите на примерокот

Стартувај создавање уреди, вклучувајќи боксер работа, флотатор уред, или тркала грнчарот метод глина со седиште во шминка на керамика, грнчарија и каменина предмети. Career Skills Qualification Click thumbs into centres of turning clay to form hollows, и да се поттикнат на внатре и надвор од глина расте цилиндри со прстите и рацете, …

Прочитај повеќе »

Лекар асистенти Опис на работата / Должност Пример И Работа

Тековен здравјето решенија обично се врши по пат на лекар, под надзор на лекар. Да изврши целосен physicals, даде лек, и да препорача луѓе. би можеле да, во некои случаи, препорачуваат лекови. Ако научник од акредитиран план кој е во врска со наставни кадри лекар. Job Skills Prerequisite Analyze individuals to have details

Прочитај повеќе »

Мало трговци Опис на работата / Обврска Пример И ЗАДАЧИ

промовира производот, како на пример мебел, автомобили, апарати, или облека за луѓето. Career Skills Qualification Meet verify and customers what every client desires or wants. Чувајте блискоста со постоечките продажба и кампањи, политики во врска со договори и трошоците, и рутини за безбедност. Проценка пријави приход, заврши набавки, and get and process

Прочитај повеќе »

Десктоп издавачи Опис на работата / Шаблон одговорност и задачи

Структура на ракопис и работи кои се визуелно примена на компјутерски програми за да се направи билтен подготвен материјал. Job Skills Need Examine regarding glitches in last and preliminary evidence and produce essential corrections. Функција десктоп издаваштво производи и софтвер за стил, формулира, и производство на камера -Предлагање копија. See screens throughout approach for graphic representation

Прочитај повеќе »

Мост и заклучување на понудите Опис на работата / Одговорност Шаблон И ЗАДАЧИ

Функционираат и имаат тенденција мостови, канал брави, светилници и да им овозможи на поморски поминува во близина на брегот, за внатрешна пловидба, и на заканата фактори во реката ставовите. Може да врши надзор над овие операции. Содржи оператори споите, оператори, и слајд пополни оператори. Career Skills Need Shift levers to to routing lighting initialize traffic indicators, and frightens

Прочитај повеќе »