Ударни вести

Audiologists Опис на работата / Одговорност на примерокот и функции

Се истражат и лекуваат поединци кои имаат поврзани и доживува нарушувања. Можат да обезбедат сослушување настава и одговара слушни помагала. Може да врши истражување во врска до проблеми со слухот. Job Skills Need Examine and clean people’ каналите уво. Едуцираат и да управуваат со здравствените работници и аудиологија ученици. Креирање и управување со читање апликации скрининг. Show people and aide

Прочитај повеќе »

Пругата проводници и Yardmasters Опис на работата / Одговорност Пример И Работа

Координирање на активностите на вработените swap-мотор во споредливи област, индустриски расте, или воз двор. Проводници ги координира активностите на екипажот од возот за патување или товар локомотиви. Yardmasters организира рутини на вработени кои се вклучени во работењето железничкиот сообраќај, including the makeup or break-up of lawn changing and educates and evaluation prepare times and switching

Прочитај повеќе »

Shampooers Опис на работата / Должност Шаблон и улоги

Измијте и миење на косата consumersA. Career Skills Prerequisite Wash, Бришење, и издавање на скалпот и брави клиентот отстрани гас кој е вишок и да ги мијат. Советува потрошувачи кои имаат перзистентна или потенцијално заразени проблеми скалпот за да се добие на болничко лекување. Коса-загуба и рачка услови круна, employing equipment such as for example

Прочитај повеќе »

Хемиски Опрема оператори и тендери Опис на работата / Функции и одговорности на примерокот

Изведување на опрема или имаат тенденција да се регулира реакции или измени супстанции додека во професионални или производи за широка потрошувачка’ контрола. Алатки искористи вклучува devulcanizers, вода- обшит котлиња, и крвните садови. Job Skills Qualification Alter adjustments to modify temperature, тензија, feed, или да се движат на гасови или пијалаци и моменти на одобрени одговори, according-to knowledge of

Прочитај повеќе »

земјата drillers, Освен нафта и гас Опис на работата / Работа и одговорност на примерокот

Изведување на различни вежби, како што се на пример, вртење, За возврат, и воздухот да се тапа под површината вода и сол ткиво, да се ослободи од главниот примероци во текот на земјата тестови или хранливи материи пребарување, исто така, да им помогне на употреба на експлозиви. Експлозиви се користи од страна на сила. Вклучува свет и хоризонтална здодевни опрема работници. …

Прочитај повеќе »

Продажба инженери Опис на работата / Работа и одговорност на примерокот

Понуда компанија работи или услуги, продажба која зема комплекс квалификации еквивалент. Job Skills Prerequisite Approach and transform item layouts to meet buyer requires. Состане со монтери и на клиентите да ги испита уреди, исто така, сака да се одлучи систем спецификации. Соработуваат со користење групи продажбата, за да се промовира продажбата на бизнис производи, …

Прочитај повеќе »

агенти, Хартии од вредност и стоки Опис на работата / Должност Пример И ЗАДАЧИ

Развој и примена и трговија акции во трговски и инвестициски фирми економски идеи за луѓе, компании, и компании. Career Skills Qualification Full income send for handling of shopper and order seats -wanted deals. Состанок клиенти за да дознаете clientsI имот, долгови, готовински тек, осигурување, даноци стоење, or objectives that are

Прочитај повеќе »

Дерматолозите Опис на работата / Шаблон одговорност и улога

Откривање на, лекување, и да им помогне во спречувањето на различни заболувања на кожата или заболувања. Job Skills Need Relate clients to other professionals, колку што е потребно. Снимање на поединци’ здравствени досиеја. Даде оценка дека е дерматолошки на други медицински истражувачи. Прочитај литература која е постојните, консултирајте се со познаници, and take part in conventions or qualified corporations

Прочитај повеќе »

Fallers Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Вработуваат ланец или оски за да се намали грмушки користење на познавање на шумата особини и сечење техники за контрола на начинот на есен и намалување на штетата дрво. Career Skills Need Stop saw machines, повлече намалување барови од засеци, и да работат како бор збор за безбедноста,. Проценка грмушки за одредени функции, including major branch

Прочитај повеќе »

Адаптирано физичка култура Специјалисти Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Даде кориснички обука реално образование или решенија за деца, младина, или возрасни со исклучителни вистински желби, како резултат на дополнителните посебни потреби или пречки во развојот бруто моторни. Career Skills Prerequisite Critique adapted techniques or physical education packages to ensure complying using different or govt laws. Get or demand physical education

Прочитај повеќе »