Ударни вести

Моторен чамец оператори Опис на работата / Обврска Шаблон и улоги

Функција играчката -powered чамци. Може да помогне во навигациски рутини. Career Skills Prerequisite Keep preferred courses, примена на автоматски навигациски помагала или компаси. Следете безбедносни методи за да се осигура безбедноста на луѓето на пакети, и јахти урнатините. Стартувај моторни Гас и пропишување на работи кои треба да го води чамци на склопот на програми. Direct safety

Прочитај повеќе »

Безбедност и системи за пожарен аларм монтери Опис на работата / Работа и дефиниција Обврска

Инсталирај, систем, зачувување, или поправка на опрема и оган или аларм за безбедност каблирање. Осигурете се дека функцијата е во однос на релевантните барања. Job Skills Need Analyze methods to find troubles, вклучувајќи барака врски или баласт што е скршен. Држач за рачка и да го прикачите панели, вратата и прозорецот соработници, сензори, or camcorders and

Прочитај повеќе »

Превентивна медицина лекари Опис на работата / Функции и обврски на примерокот

Спроведување на блискост со основните превентивна медицина и јавно-здравствените дилеми за промовирање на медицинска заштита на тимови или луѓе, и да помогне во спречување или намалување на вкупно ризикот од болести, повреди, попреченост, или смрт. Може да се примени населението- зависни лекови или ги дијагностицираат и лекуваат поединци во рамките на медицински велнес рекламирање и контекст превенција болест. …

Прочитај повеќе »

Podiatrists Опис на работата / Обврска Шаблон И ЗАДАЧИ

На самото место и да се справи нарушувања и деформитети на стапалото на луѓето. Job Skills Need Diagnose disorders of the foot employing medical backgrounds, х-зраци, Крај на прегледи, и клинички резултати испит. Предложете ресторативна опрема лекови, вистинските операција лек. Хируршки третман на ситуации, вклучувајќи чвор, calluses, вродените ноктите, тумори, пократок тетивите corns, и апсцеси. Предложете …

Прочитај повеќе »

Биомаса централа техничари Опис на работата / Задачи и одговорност на примерокот

Управување однесување и сервисирање asneeded и следење на растителна биомаса рутини. Job Skills Prerequisite Check and evaluate natural feedstock, вклучувајќи граѓа, пад компоненти, или прахосвам. Турбини да се контролира и да ја променат производството на биомаса или биогорива, или ракување со вентили, турка, мотори -support сила. Accomplish upkeep that is routine or make maintenance that

Прочитај повеќе »

Лиценцирано Практични и Лиценцирано професионален медицински сестри Опис на работата / Должност на примерокот и задачи

Се грижи за болните, convalescing поединци или луѓе кои имаат пречки во развојот во партијата домови клиники, ексклузивни домови, болници, и еквивалентни корпорации, или повредени. Би можеле да работат под надзор на регистрирани медицинска сестра. сертификација од суштинско значење. Career Skills Prerequisite Discover patients, планирање и открива прилагодувања вклучувајќи ефекти на лекови или третман, во patientsI заболувања, and acquiring

Прочитај повеќе »

Медицински апарати техничари Опис на работата / Обврска Шаблон И Работа

Развивање , одговара, задржи, или ќе го медицинска поддршка уреди, како што се ортодонција, ортотика и протетски помагала, зглобовите, лак поддржува, заедно со други хируршки и здравствени апарати. Job Skills Qualification Suit devices onto sufferers and make any alterations that are required. Направете orthotic производи, utilizing materials such as polycarbonate and thermosetting

Прочитај повеќе »

Изјава службеници Опис на работата / Одговорност на примерокот и задачи

Подготви и да ги растера банка барања на купувачите, истраги решение, и се помират разликите во сметките и евиденцијата. Job Skills Prerequisite Confirm signatures and expected informative data on checks. плаќање Член станица реализира за да се спречи трансакција на проценки кои се протестираше. Добивање проценки се врати на клиентите во проблемот, modifying consumer reports and

Прочитај повеќе »

помошници–Столари Опис на работата / Задачи и одговорност на примерокот

Со остварувањето на задачите што бара помалку вештина помош занаетчии,. Одговорности вклучуваат примена, давање или држи резерви или алатки, и чистење работилница и производи. Job Skills Prerequisite Keep and location timbers, дрво, или облоги inplace за прикачување или режење. Изградба на скеле, зајакнување со подпори, или ортодонција. изберете инструменти, уреди, or resources from storage items

Прочитај повеќе »

канализација, Рака Опис на работата / Задачи и должност на примерокот

шие, придружите или завршуваат, често се многу различни создадена стоки, има кука и конец. Содржи stitchers и ткајачки. Career Skills Need Sewn, поткрепи приклучат, или целосно елементи елементи на содржината, на пример облека, водичи, душеци, играчки, и перики, вработување на различни или врска производи и игли. Reduce excessive threads or tips of

Прочитај повеќе »