Ударни вести

Занаетчиски уметници Опис на работата / Одговорност на примерокот и функции

Развијат или реплицираат рачно изработени материјали на пазарот и да се прикаже со користење на избор на тактика, како на пример, ткаење, заварување, керамички, и needlecraft. Job Skills Qualification Develop objects that are practical or decorative by-hand, вработување на различни стратегии и материјали. Намали, форма, одговара, се приклучат, мувла, or elsewhere

Прочитај повеќе »

Акутна нега медицински сестри Опис на работата / Должност Шаблон и функции

Тековен напредна медицинска нега со користење на акутни ситуации, како на пример проблеми со срцето, дишење дистрес синдром, или удар за физички лица. Може да изгледа по претходно- и постоперативно страдаат, кои се или однесување процеси на третман или софистицирани, инвазивни дијагностички. Career Skills Requirement Spot persistent or serious conditions that may result in life-threatening

Прочитај повеќе »

Цветни дизајнери Опис на работата / Функции и одговорност Шаблон

дизајн, минимизираат, и организира живеат, дехидрирани, или синтетички букети и вегетација. Job Skills Qualification Occasion was ideal as well as the day, со состане со муштерии во однос на цената и видот на аранжманот, и место на дистрибуција. Подгответе договор во согласност со барањата на потрошувачот, користејќи ги идеален нормален распоред примерок, или …

Прочитај повеќе »

Cytotechnologists Опис на работата / Функции и Шаблон одговорност

шкарт, истражување ткива да се открие доказ меланом, ѓубре неправилности, како и други патолошки околности набрзо основана барања и практики, и монтирање. Career Skills Prerequisite Analyze abnormalities to be detected by cellular samples within mobile factors and patterns’ колорит, дизајн, или мерењето. Испита примероци користење микроскопи да се оцени пример одличен. …

Прочитај повеќе »

ткаенина Menders, Освен облека Опис на работата / Одговорност Пример И Работа

солзи поправка, divots, како што се на пример ролетни, листови и шатори. Job Skills Prerequisite Calculate and hem blinds, алишта, и ткаенина третмани за да се димензионира, вработување методи лента. Изведување на производи кои се шевове да restitch зглобовите кои се недостатоци, шие дупки до, или размена на различни делови на содржината ткаенина. Disseminate

Прочитај повеќе »

Уредници Опис на работата / Должност на примерокот и задачи

Обезбедување на избори, како што се контролирани примероци на други претпријатија или галерии, сувенири, традиционални предмети, или уметничко дело. Може да се спроведе истрага наставни, или рутини јавниот сервис организација асоцијација. Career Skills Need Develop and maintain fundamental document, и една организација е запишување, каталогизација -maintaining програми, вработување на компјутерски извори. Present facts in the

Прочитај повеќе »

Положување цевки Опис на работата / Улоги и дефиниција одговорност

Леј канал за вода електричната мрежа, и ураган или стерилизирање на канализација, празни. Се постигне било која комбинација од следниве одговорности: позиција цевка, ровови ниво или премини, или печат коски. Job Skills Prerequisite Examine hills for conformance to requirements, користејќи ласери или нивоа. Адреса цевки со планета или други ресурси. Seal joints and

Прочитај повеќе »

Ладење и замрзнување опрема оператори и тендери Опис на работата / Должност Пример И Работа

Работат или имаат тенденција опрема, на пример, ладење и снежните предмети, чилери, дел замрзнувачи, и замрзнување тунели, на страшни или замрзнување стоки, оброци, крвната плазма, и соединенија. Career Skills Prerequisite Adjust machine or fridge velocity and air intake to have level and desired reliability of solution. проценки притисок монитор, амперметри термометри, …

Прочитај повеќе »

Brickmasons И Blockmasons Опис на работата / Задачи и дефиниција Обврска

Дупка и да се постават што компоненти, како тула, архитектонски дрвени предмети, вистински блок блок блок, и теракота блок, со други, заедно со малтер елементи за изградба или обновување површини, поделба канализација. Job Skills Qualification Create sides by filling out between the sides utilizing a line from corner to place to steer

Прочитај повеќе »

Општински Пожарникарите Опис на работата / Одговорност на примерокот и задачи

Контрола и изгаснат пожарите кои се јавни, чуваат животот и имотот и спроведе спасувачките напори. Career Skills Requirement Render first-aid and resuscitation to persons that are injured. Заштеда на предмети од несреќата веб-сајтови и горење згради. жртвите пребарување оган да се наоѓа со помош на структури. Generate and perform fire-fighting products and

Прочитај повеќе »