Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

модел Дејци, Дрво Опис на работата / Улогите и одговорностите на примерокот

Соберете спектар целосна големина и дрво точни модели на предмети. Вклучува мансарда вработени и дрвени наведуваш изведувачи.

Кариера вештини Предуслов
 • Испита мерења и контурите на дизајни во раце- производи тестирање, вработување на распоред и процесот на создавање.
 • испита слики, шематски планови, или подготвени спецификации, и да се консултираат со дизајнерите да се утврди форми и големини на стилови и потребната опрема поставување.
 • Поставете, рок, и да ја менувате различни дограма производи, како што се на пример bandsaws да се намали и облик парчиња, Делови, и стилови, во согласност со барањата.
 • натпревар, обезбеди, и изградба на дрво компоненти заедно за да формираат однесување верзии, или парчиња делови, вработување на спојници, ноктите, епоксидна, завртки, како и сврзувачки елементи.
 • авионите, бричи, дури и, и форма површини, и да се намали, рекорд, чиста, песок и стилови за да се реализира одредена дизајни, со користење на рачни алатки.
 • Одбери акции што е дрво, утврди стилови, и ознака распоред на делови на акциите, користење на точни опрема, како што се на пример scribers, делови, и агломери.
 • Конструирај дрвени стилови, однесување, теми, скала макети кој е полн, и калапи во врска со елементи на производство ресурси и производи.
 • Марк утврдување информации за однесување, компоненти, и шаблони да се истакне податоци и методи за монтажа.
 • Приод, привлекување на колекции на предмети, и да се конструира, пресек дизајни, или целосна скала потсмеваат на прозорци на предмети.
 • Фабрикувам функција помагала како што се на пример распоред или гребење.
 • Упати се евидентира во врска со задржи примерок.
 • Конструирај jigs кои можат да се користат како прирачници за уредување на екстра-големи или одредени видови на кутија shooks.
 • Ситуација стилови на оператори на машини кои се избрани.
 • Заврши видови или однесување со оклопна или атрактивен комплети како што натупвам, лак.

Професија Опции Квалификација
 • Читање со разбирање, разбирање создадени фрази и реченици во работата на документи кои се поврзани со.
 • Активно слушање-Претставувајќи целото внимание на она што другите луѓе се велејќи дека во моментов, користење на времето за реализација на предметите кои се произведени, барајќи прашања што се соодветни, наместо смирувачки на ред прилики.
 • Креирање-комуникација успешно се отпишани како соодветни на потребите на пазарот.
 • Комуникација-Разговорот со други за да се спомене информации ефикасно.
 • Математика-Користење на математика за да го надминете прашања.
 • Технологија примена на научни принципи и методи за да го надминете тешкотиите.
 • Criticalthinking-Вработување логика и размислување за да се идентификуваат недостатоците и предностите на алтернативни опции, заклучоци или методи за тешкотиите.
 • придобивките активно учење, разбирање нови информации за иднината и најновите решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Методи на учење-подигање и користење на instructionPERtutorial стратегии и процеси соодветни за проблемот кога ќе студираат или настава свежи работи.
 • Мониторинг-TrackingORDiscovering ефикасноста на другите луѓе, себеси, или организации да преземат корективни чекори или да се генерираат подобрувања.
 • Социјална Perceptiveness-Свесни за одговори othersI зошто тие се однесуваат, бидејќи тие се направи и разбирање.
 • Контрола модифицираат активности во однос на другите’ однесување.
 • Маркетинг-ефикасни други за подобрување на однесувањето или нивните мисли.
 • Арбитража-Обезбедување на другите колективно и се обидува да се помири варијации.
 • Помош-Тренер другите како-да се направи нешто.
 • Сервисна ориентација-Позитивно потрага по стратегии за да им овозможи на луѓето.
 • Напредно решавање на проблемите-Утврдување комплекс дилеми и critiquing поврзани податоци за да се произведе и оценува можностите и спроведување на алтернативи.
 • Бизниси Истражување Испитување предуслови производ и сака да се создаде стил.
 • Технологија Дизајн-Инженеринг да функционира индивидуални и менување брзина или производство на желби.
 • Опрема селекција-идентификација на типот на опрема и алати потребни за вршење на работата.
 • Инсталација Инсталирање модели, брзина, жици, или апликации за да ги задоволи карактеристики.
 • компјутерски апликации Програмирање-издавачката поглед на неколку намени.
 • Операции за следење на гледање мерачи, рачки, или дополнителни индикатори за да се обезбеди уред е работи правилно.
 • Операции и да се справи-управување со процедури на производи или методи.
 • Одржување-вршење на доставата со што е рутина на алатки и одлучува кога и каков вид на одржување е потребно.
 • Донесување на одлука за смена на проблеми-причини за трчање баговите и изборот што да направи во врска со било кој од неа.
 • Поправање-Враќање техники или производи, користење на потребните ресурси.
 • Контрола на квалитетот Анализа правење истражувања и испити на стоки, даватели, или техники за да им суди на квалитет или ефикасност.
 • Мудрост и одлучување, Со оглед на придобивките и споредливи надоместоци на идните активности за да го изберете оној кој е најдобро одговара.
 • Системи за анализа-одредување на она што вид на систем треба да функционира и како промените во амбиент, процедури, а исто така и околности ќе влијаат на резултатите.
 • Методи за анализа-Идентификување постапки или сигнали на перформансите на системот, како и во согласност со целите на уредот точни или активностите потребни за да се зголеми ефикасноста.
 • Управување со времето за ракување со oneis лични време.
 • Работењето на пари-одредувањето на тоа колку пари наскоро ќе се инвестираат за да се заврши работата, и евиденција во врска со овие трошоци.
 • Надзор над материјално-Методи Стекнување и гледање на идеален употреба на материјали, објекти, и производи потребни за да работат одреден.
 • Администрација на кадровски ресурси-создавање на стимулирање, и покажувајќи луѓе затоа што тие работат, одредување на најдобрите луѓе за кариера.
образование Квалификација искуство Потребно
 • Високи средно образование (или GED или Високи School Еквивалентност документ)
 • Значително помалку од една Ниво на училиште Висока
 • Повеќе од 1 година, колку што е 24 месеци, вклучувајќи и
Задача орган вештини Квалификација
 • Постигнувања / Обид – 89.25%
 • упорност – 93.40%
 • Иницијатива – 88.53%
 • контрола – 84.94%
 • соработка – 90.65%
 • Прашање за другите – 84.94%
 • културни Порамнување – 78.25%
 • Самоконтрола – 91.09%
 • стресот толеранција – 89.02%
 • Разноврсност / Флексибилност – 90.72%
 • доверба – 94.55%
 • Свеста на длабочина – 95.78%
 • Доверливост – 87.50%
 • независност – 84.10%
 • развој – 89.06%
 • аналитичко размислување – 89.66%

за superadmin

Исто така, проверете

Сообраќај техничари Опис на работата / Одговорност на примерокот и улоги

Изврши извештаи поле, за да се утврди успехот на сигнали, износот на сообраќајот, темпо и исто така и други елементи …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *