Ударни вести
Насловна / Некатегоризирано / Електромеханички Опрема асемблери Опис на работата / Работа и одговорност на примерокот

Електромеханички Опрема асемблери Опис на работата / Работа и одговорност на примерокот

Изгради или да се измени електромеханички опрема или единици, како на пример динамометри, гиро, servomechanisms рекорд дискови, гуми активатори .

Работни вештини Квалификација
 • Испитува, испит, и да ја менувате готови производи за да бидете сигурни дека единиците исполни спецификациите, толеранции, и барањата на клиентите со цел.
 • Соберете место, организира, и делови или производи, и да ја поправите единици за да се уреди, бул, или структури, вработување на сила инструменти и рацете алатки.
 • позиција, организира, и регулирање на компоненти за здрава и правилна монтажа.
 • линк цевки, жици, и жици, во согласност со спецификациите.
 • Прикачи името плочи и ознака утврдување дома лифтови парчиња.
 • Прочитај спецификации и дизајни за да се утврди собранието секвенци и дел парчиња електромеханички предмети.
 • Расклопување делови да се замени со предмети или да гајба овие во врска со транспортот.
 • Проценка области за да дознаете толеранции verniers, и клешти.
 • Чистење и подмачкување компоненти користење oilcans или масло paddles.
 • рутински зенкеровам, countersink, и место-средба со завртки дупки во делови, користење на моќ вежби кои се лесни и вежба притиска.
 • Пријави, круг, и моќни дела за да одговара на, користење на сила и рацете алатки.
 • Пак или колапс изолација помеѓу клетките.
 • Изврши или да имаат тенденција да се програмираат монтажа на опрема, како на пример, роботика и прицврстени робот опрема.
 • Функција делови кои се огромни локација или да се движат.

Задача рутини Предуслов
 • Читање со разбирање, разбирање линии и подготвени фрази во документи за работа кои се поврзани со.
 • Активно слушање презентирање на целосно внимание на она што другите луѓе се велејќи:, стекнување на време да се разбере на поени се направи, барајќи прашања како што е соодветно, и никогаш не го прекинувате на ред моменти.
 • Пишување запишано не како несоодветни за потребите на гледачите зборува успешно,.
 • Говорејќи-Зборувајќи со други да се спомене успешно информации.
 • Математика-Вработување на математика за решавање на проблеми.
 • Технологија Користење на контролирани упатства и методи за решавање на проблеми.
 • Критичко размислување-Примена на причина и причина да се идентификуваат недостатоците и вештините на пристапи, идеи или алтернативни алтернативи на проблеми.
 • Активни-Учење-Познавање последици од новите податоци за сегашните и потенцијалните решавање на проблемите и донесување одлуки.
 • Учење Техники-користење и подигање trainingPERtutorial техники и процеси заринкаа на специфичната ситуација инструкции или кога учење на нови фактори.
 • Следење-Следење / Евалуација на ефикасноста на агенции, други луѓе, или себеси да се разгледа помошни активности или за производство на подобрувања.
 • Социјална Perceptiveness сезнаен другите’ реакции зошто тие одговори, бидејќи тие се направи и разбирање.
 • Контрола Менување активности во однос на другите’ чекори.
 • Вешто да го убедувам-ефикасни другите да го промени своето однесување или нивните мисли.
 • Посредување-Обезбедување на другите колективно и бара да се помират варијации.
 • Обука на инструкции другите како да се направи потег.
 • Услуги Ориентација-сесрдно барате пристапи за помош на лица.
 • Напредно решавање на проблемите-Разлика сложена тешкотии и critiquing поврзани податоци, за да се развие и да се оцени и се применуваат избори одговори.
 • Бизниси Истражување Проучување барањата и предуслови производи да се произведуваат дизајн.
 • Инженеринг дизајн инжинерство или усогласување на алатки и технологии за да им служи на потрошувачите сака.
 • тип опрема алати и опрема Избор-Утврдување е потребно за да се изврши работа.
 • Инсталација Инсталирање на уреди, производи, жици, или апликации за исполнување на барањата.
 • Развој-создавање на компјутерски апликации во однос на различни цели.
 • Операции Следење Недеремено бирање тестови, или други сигнали индикатори да се осигура дека е машина работи правилно.
 • Работење и контрола-спречување на функциите на опрема или системи.
 • Одржување извршување рутинско сервисирање на производи и одлучување кога.
 • Смена на проблеми детерминирачки фактори грешки што се работи и да одлучат како да продолжи во врска со било кој од неа.
 • Поправка-Поправање производи или методи на искористување на ресурсите кои се потребни.
 • Контрола на квалитет Истражување Завршување на проверки и истраги на предмети, даватели, или процедури за да им суди на одлични или ефикасност.
 • Владејачките и донесување на одлуки-Размислување за придобивките и слични трошоци на можните активности да се најде најсоодветниот еден.
 • Анализа-Идентификување како треба да функционира на начин и на начин подобрување на функции, Услови, заедно со поставување може да влијае на резултатите.
 • Системи за анализа-Идентификување методи или индикации за перформанси, како и соодветно или потребно сериозно да се подобри функционалноста активности, во однос на амбициите на уредот.
 • Timemanagement-Контрола на приватен момент и други’ период од една.
 • Надзор на штедно-Одлуката како средства несомнено ќе се користи за да се здобијат со работа завршено, и сметководство за овие сметки.
 • Работењето на содржина ресурси-Стекнување и набљудување за соодветно користење на услугите, уреди, и ресурси кои се потребни да се направи одреден функција.
 • Операции на вработени ресурси воспоставување на туркање, и со цел луѓето како што тие работат, утврдување на најефикасен лица за таа задача.
квалификации за обука искуство Потребно
 • Високи средно образование (или GED или средно училиште Еквивалентност сертификација)
 • Повеќе од 1 година, до-до и вклучувајќи неколку години
Професија команда вештини треба
 • Постигнувања / Обид – 89.04%
 • определување – 85.75%
 • Проект – 91.38%
 • орган – 85.44%
 • соработка – 89.45%
 • Прашање за другите – 87.58%
 • социјална Усогласување – 87.99%
 • Самоконтрола – 89.01%
 • стресот толеранција – 83.65%
 • Разноврсност / слобода – 85.59%
 • стабилност – 90.38%
 • Се фокусира на длабочина – 91.04%
 • Доверливост – 88.94%
 • слобода – 83.97%
 • пронајдокот – 81.88%
 • размислување – 85.55%

за superadmin

Исто така, проверете

Артилерија и ракетни членови на екипажот Опис на работата / Задачи и одговорност на примерокот

цел, продолжи одржување на оружјето користено-да се елиминира противник улоги, авион, и крвните садови, и пламен. While airdefense

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *