Ударни вести
Насловна / Опис на работно место / Црковно Шаблон за работа

Црковно Шаблон за работа

Изведување на духовна слава и извршување на различни верски карактеристики поврзани со моралот и рутини на духовно религија. помош понуда и духовна и етички помош на членовите.

Вештини за работа Потребно
 • Надеж и поттикнување на духовноста.
 • Испита од почитуван текстови како што се Некој, Тората, или Куранот.
 • Направи и снабдување со разговорите што се други и проповеди.
 • Управуваат и да доведе провајдери кои се религиозни, кои се типични.
 • Дискусија за информации за верските прашања со обука, снабдување на здравици, или создавање на статии.
 • Советуваат поединци кои наоѓаат промена на верување дека е особено.
 • Помошник луѓе или групи во врска со нивните духовни, ментална, или индивидуалните желби.
 • Посетете луѓе во домови или затвори за да се обезбедат услуги и удобност на овие.
 • Едуцираат команданти на помлади тимови, или црква, соседството.
 • Обезбеди уредби или верски обреди.
 • Разгледаат и интерпретираат строги упатства, доктрини.
 • Вршат посебни церемонии, како што се на пример бракови, споменици, или потврди.
 • Одговорете време на итни случаи или криза на барањата за помош.
 • Подгответе се начините на кои сметка која е соборна може да се прошири.
 • Соработуваат со користење на комисии или поединци за да се справи со прашања кои се економски или менаџментот во врска собранија.
 • Подгответе луѓе во духовни настани за учество.
 • Изврши admin одговорности, на пример, имаат за одржување или услуги, купување обезбедува, управување со правење надзор, или следење на работата на работниците .
 • Погледнете лица за физички лица, група помош решенија, или лекарите.
 • Учествуваат во активности за собирање на средства за помош на собраниските активности или удобности.
 • Пристап или управува програми за обука кои се духовни.
 • заедница, организира или учествува во меѓуверски, граѓанскиот, информативни, или отворено рекреација поддржани од страна на или поврзани со, на верските планови.

Работа Потерница Квалификација
 • Читање со разбирање, разбирање создадена казни и казни во документи поврзани со работата.
 • Активно слушање, на она што другите луѓе велат нудат целиот внимание, добивање на време да се разбере на елементите кои се произведени, се прашувам прашања како што е соодветно, наместо да го прекинувате на несоодветни ситуации.
 • Пишување на хартија како право за сака на толпата разговара ефикасно,.
 • Комуникација-Зборувајќи со други да се спомене успешно информации.
 • Аритметички-Користење на аритметички за решавање на проблемите.
 • Научно-Користење на методи и контролирани правила за решавање на проблемите.
 • Мислејќи дека е од суштинско значење-Вработување расудување и причина да го признае придобивките и недостатоците на опции за избор, наоди или начини за проблеми.
 • Активно учење-Познавање на импликациите на новите информации во врска со сегашните и идните решавање на проблеми и донесување на одлуки.
 • Стратегии на учење-користење и изборот coachingPEReducational пристапи и процеси заринкаа на специфичната ситуација тренинг или кога мастеринг свежи работи.
 • Проверка-TrackingORExamining извршување на себе, други лица, или компании сметаат дека преземање на корективни активности или за производство на подобрувања.
 • Perceptiveness социјална благосостојба не се свесни за одговори othersA зошто тие одговори, бидејќи тие се направи и разбирање.
 • Координација-Прилагодување дејства во однос на другите’ активности.
 • Маркетинг-молат другите да ги подобрат своите мозоци или навики.
 • Населба земање други колективно и се обидува да се помират разликите.
 • Помош-инструкции другите како да се направи потег.
 • Компанијата Ориентација-Дефинитивно бараат начини да се поддржи поединци.
 • Комплекс на решавање на проблемите-Разликувањето на сложени проблеми и critiquing поврзани информации за да се произведе и да се разгледа можностите и да ги применуваат лекови.
 • Постапки на истражување Студирање бара и стока предуслови да се направи распоред.
 • Технологија Дизајн-технологија за да обезбеди потрошувачите и усогласувањето на алатки или што сака.
 • Алатки Избор-Утврдување на вид на опрема и алатки потребни за сериозно да ги извршуваат кариера.
 • Инсталација Додавање уреди, брзина, каблирање, или планира да ги исполни спецификациите.
 • Развој-пишување компјутерски програми во однос на различни функции.
 • Операција Следење-Гледајќи ги повикува проценки, или дополнителни индикации сигнали да бидете сигурни дека машината е во моментов функционира ефикасно.
 • Постапката и управување-Управниот операции на производи или техники.
 • Одржување извршување рутинско одржување на производи и одредување кога и каков вид на зачувување станува неопходно.
 • Смена на проблеми-Идентификување на причините за работа грешки и одредување на она што да се направи во врска со тоа.
 • Поправање-Поправање машини или техники со користење на потребната опрема.
 • Контрола на квалитетот на истражување Спроведување на проценки и испитувања на предмети, компании, или функции за да се оцени одлични или ефикасност.
 • Види и донесување на одлуки, Со оглед на придобивките и општи цени на потенцијалните мерки за да го изберете оној кој е најсоодветен.
 • Анализа-идентификување на она што треба да работи вид на метод и начин промени во работењето, проблеми, и околината ќе влијае на резултатите.
 • Системи за анализа-Разлика мерки или индикации на перформанси и во однос на целите на системот, потребни сериозно чекори да се подобри или соодветна ефикасност.
 • Време-менаџмент-контролирање на други’ повод, заедно со лични време еден.
 • Работење на Штедилница-Идентификување како ќе се инвестираат за да се добие работа остварува пари, и продажба на овие надоместоци.
 • Надзор на производот Методи-Добивање и гледање на правилната употреба на објекти, производи, и компоненти потребни за да се направи избраната функција.
 • Администрација на вработени по ресурси Мотивирање, утврдување, и со цел луѓето како што ги извршуваат, осветлувањето на најдобрите луѓе за вашата кариера.
образование Квалификација искуство квалификација
 • Магистратура
 • Универзитетска диплома
 • Повеќе од 2 години, околу, вклучувајќи и четири години
Управување со кариерата вештини Предуслов
 • Остварување / напор – 93.00%
 • упорноста – 94.32%
 • Иницијатива – 94.95%
 • лидерство – 94.90%
 • помош – 94.59%
 • Прашање во однос на другите – 97.60%
 • културно позиционирање – 88.61%
 • Самоконтрола – 94.83%
 • стресот толеранција – 94.17%
 • CustomizationANDMobility – 94.53%
 • доверба – 95.31%
 • Свеста за шоу – 89.67%
 • искреноста – 100.00%
 • независност – 87.14%
 • креативност – 91.76%
 • аналитичко размислување – 94.01%

за superadmin

Исто така, проверете

Земјоделски техничари Опис на работата Шаблон

Поставете или задржи лабораторија опрема и собира примери од култури или диви животни. Подгответе примероци …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *