Ударни вести
Насловна / Опис на работно место / Биоинформатиката специјалисти работа Duty Шаблон

Биоинформатиката специјалисти работа Duty Шаблон

Спроведе истрага со користење методи биоинформатиката и хипотезите во места како на пример лекови, медицински технологии компјутерската биологија, proteomics биологија . Би можеле да се здобијат распоред формули за разгледување и обработка геномски информации, или дополнителни информации и органски огласи.

Кариера вештини Квалификација
 • Бидете во тек со инструменти, свежо biochemistries, или софтвер од страна на присутните конвенции кои се професионални и испитување на медицински материјали.
 • Понуда рекорд и пресметковни алатки за биолошки условено определба, како што се на пример наследна анализа, тука на ген-изразување, и генската функција решителност.
 • Насочување на работата на информатичката технологија персонал за спроведување и професионалци биоинформатиката цели или алатки во места како што се на пример биоинформатиката дека е медицински, transcriptomics, метаболомиката, и proteomics.
 • Производство на свежо компјутерски програми или прилагодите овој софтвер да ги задоволат специфичните барања клинички задача.
 • Креирате дизајни податоци и огласи.
 • Генерирање или трансформира веб-базирани методи биоинформатиката.
 • Стил и користат алгоритми биоинформатиката, вклучувајќи без надзор и се следат учење машина, енергична развој, или графички алгоритми.
 • Генерирање свежи компјутерската начини и систематски методи што ги бара од страна на истражувачки цели.
 • Собере информации за да се користи во акции на пример биоинформатиката дека е структурна и генската експресија профилирање.
 • Converse истражување корист преку медицински учебници, конвенција презентации, или извештаи друштвото.
 • Облик широко достапни, бизнис proteomic -genomic огласи.
 • Проверете со аналитичари за истражување на прашања, предложи технологии центриран одговори, или да се воспостави техники кои се пресметковни.
 • Анализа на големи бази на податоци, како што се на пример геномски податоци серија природни податоци, податоци и податоци во врска со клинички или основните истражувања функции.
 • Препорачај операции за да се зголеми.
 • Побарајте совет од делови како што се на пример промоција, Бизнис РАЗВОЈ, и операции за да ги синхронизирате развој на производ или напредок.
 • Соработуваат со користење на софтвер програмери во промените и напредокот на биоинформатиката софтвер кој е бизнис.
 • Испитување биоинформатиката ресурси и нови и примена.
 • Направете резиме фигури на фактите во врска со луѓето геноми.
 • Кажете им на другите во рамките на асортиманот и користење на алатки кои се биоинформатиката.
 • Зголемување на индивидуални интерфејси за биоинформатиката софтвер и огласи.

Потерница работа треба
 • Читање со разбирање Разбирањето-линии и подготвени ставовите во документите поврзани со работата.
 • Активно слушање снабдување целата свест за она што другите се во моментов велејќи, преземање на време за да се разбере се создадени предмети, прашалник прашања што се соодветни, а не задушување на случаи кои се неправилно.
 • Објавување-Зборувајќи успешно во писмена форма не како несоодветни за потребите на публиката.
 • Зборувајќи-зборуваме за другите да ги споделат информации без никаков напор.
 • Математика-Користење на математика за решавање на проблемите.
 • Истражување Користење решенија и научни правила за да го надминете прашања.
 • Критичко размислување-Користење на причина и размислува да го признае на предностите и недостатоците на пристапи, заклучоци или алтернативни решенија за проблеми.
 • Активни-Учење Знаејќи ефектите од свежи информации за постојните и идните решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Учење пристапи-подигање и примена на настава / образовни методи и методи во право за проблемот кога ќе студираат или Тренер работи кои се нови.
 • Проверка-TrackingPEREvaluating ефикасноста на себе, лица кои се различни, или корпорации преземат корективни активности или да се генерираат подобрувања.
 • Социјална Perceptiveness-Свесни за othersA одговори и разбирање зошто тие реагираат додека тоа го прават.
 • Координација-менување на активностите во однос на другите’ мерки.
 • Убедување-ефикасни другите да ја смени навиките или нивните мозоци.
 • Преговори-Спроведување на други заеднички и бара да се помират разликите.
 • Помош-учење на другите само како да се направи потег.
 • Компанијата Ориентација-активно бараат пристапи за да се помогне на поединци.
 • Напредно решавање на проблемот-Разликувањето на комплексни проблеми и истражување на податоци кои се поврзани со спроведување на опции и да се развие и да се оцени селекции.
 • Бизниси евалуација разгледување бара и стока треба да се направи дизајн.
 • Конструирање-Адаптација алатки или генерирање и технологија да функционира лице бара.
 • Одбирање на брзини-Донесување на одлука за видот на опремата и алатки потребни за да се направи работата.
 • програми рата-Додавање, производи, жици, или уреди за да ги задоволи спецификации.
 • Кодирање-Составување на компјутерски апликации за различни апликации.
 • Операции за следење на гледање дополнителни сигнали, рачки, или индикатори да бидете сигурни дека е апарат во моментов работат правилно.
 • Постапка и контрола-спречување на функциите на опремата или техниките.
 • Опрема Одржување Водење одржување тоа е рутина на опрема и одлучување кога.
 • Смена на проблеми детерминирачки фактори баговите што се управување и избирање на тоа како да продолжи во врска со тоа.
 • Поправка-поправка на модели и техники со користење на основните методи.
 • Контрола на квалитетот на истражување-вршење на инспекции и проценки на стоки, услуги, или процедури за да им суди на ефикасноста или квалитетот.
 • Мудрост и донесување на одлуки, Имајќи ги предвид општите трошоци и бенефиции на потенцијалните активности за да се најде еден кој е најсоодветен.
 • Анализа-одредување на она што треба да работат вид на програмата и само како подобрување на животната средина, функции, како и ситуации може да влијае на бенефиции.
 • Методи на евалуација-Идентификување на чекори или индикатори на перформанси, како и чекорите кои имале потреба да се подобри или коректна изведба, во однос на целите на уредот.
 • Време за управување со контролирање на моментот на другите и сопствени период една.
 • Надзор на штедно-одредувањето на тоа колку приходи наскоро ќе бидат потрошени за да се добие работа остварува, и сметководство за овие трошоци.
 • Управување со материјални извори-Доживува и добивање на соодветна употреба на функции, алатки, и материјали потребни за да се направи одредена функција.
 • Надзор на работниците ресурси за градење, охрабрувачки, и насочување на луѓето, бидејќи тие функционираат, одредување на најдобрите луѓе за вашето занимање.
обука Потребно искуство Потребно
 • Универзитетска диплома
 • Кандидат за обука
 • Магистратура
 • Во текот 2 години, до-до и вклучувајќи неколку години
Контрола на кариера вештини Потребно
 • AchievementORAttempt – 88.20%
 • упорноста – 90.20%
 • Иницијатива – 92.21%
 • орган – 84.76%
 • помош – %
 • Прашање во однос на другите – 78.96%
 • социјална Direction – 78.95%
 • Самоконтрола – 85.71%
 • Праг притисок – 84.11%
 • VersatilityANDVersatility – 89.60%
 • доверба – 92.37%
 • Внимание на детали – 91.72%
 • сила – 89.80%
 • слобода – 89.00%
 • развој – 92.97%
 • аналитичко размислување – 97.00%

за superadmin

Исто така, проверете

Пример геолошки експерти Duty Шаблон

Преглед или ревизија сурова нафта геолошки испитувања, или витамини хранливи материи да се најде угледот на гас, или …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *