Ударни вести
Насловна / Земјоделска опрема оператори Опис на работата / Улоги и одговорност на примерокот

Земјоделска опрема оператори Опис на работата / Улоги и одговорност на примерокот

Може да функционира неподвижни алатки за да се направи работни места член на културите, на пример отстранување на лушпи, ставање, лединка, и ginning.

Вештини за работа Потребно
 • Алтер, врати, и услуги земјоделски системи и информирање на уреди кога неуспеси.
 • Види и мелодија во системи функционираат за откривање на менувачот не.
 • наводнување на земјата, користење на преносливата водовод или да заборавите системи, и одржување на ровови или цевки и праќа.
 • Мешавина дадени средства или супстанции, депонија и решенија, прашина, или зеленчук во колонист или распрскувач уреди.
 • Имаат тенденција да се кандидира или опрема што се користат во земјоделското производство, како што се на пример трактори, миксови, и наводнување производи.
 • Промена прилагодувања поставување, иницијализира, и менување на системи на машини.
 • Силен и проверка на активностите на функцијата екипи вработени во садење, плевене, или расте активности.
 • Транспортери на модели на снабдување со користење на производи или тежината жирито, користење вили, размена шнекове, цица влез или вилушкари.
 • Келеш ѓубрива или пестициди решенија за нарушувања, габи и плевел тек, и да управуваат со инсекти, примена на рака распрскувачи.
 • Парк, кој е Прицврстете го користи за камиони, примена на завртки и handtools.
 • Работа приклучни уреди како ѓубриво насипообразуватели или семиња вежби за аеросол вегетација, и оплоди, честички.
 • Вози до количка опрема, производи, растенија, или персоналот село.
 • Оди покрај или се вози на растечката уреди за време на примената на цвеќе во колонист елементи во периоди кои се избрани.
 • Размислете фабрика -filled историја тегови, и садови, заедно со други факти кои беше идентификување.
 • Транспорт и продажба садови или растенија на ресурси, примена на виљушкари, handtrucks, транспортери, или трансфер шнекове или себе си.
 • Почетен курс производи на транспортери да се фрли елементи, кои се оштетени или се распаѓаат, исто така, да го контролира протокот низ машини.
 • Поправи багаж или локација контејнери на ослободување завршува на машини за снимање на стоки, искоренување и склучување на вкупно отпадоци.

Професија Потерница Квалификација
 • Читање на знаење Разбирање составени реченици и параграфи во врска со работата на датотеки.
 • Активно слушање презентирање на целото внимание на она што велат другите луѓе, со користење на време за вас да се реализира се создадени предмети, прашалник прашања како точни, наместо да го прекинувате на моменти кои се несоодветни.
 • Пишување на хартија како соодветни на барањата на публиката интеракција успешно.
 • Зборувајќи-Зборувајќи со други за да се пренесе информации ефикасно.
 • Математика-Користење на математика за решавање на проблемите.
 • Истражување Примена технолошки правила и техники за решавање на проблеми.
 • Критичко размислување-Користење на причина и размислување за да се идентификуваат слабостите и талентите на методи, идеи или алтернативни опции за проблемите.
 • Активни-Учење-Познавање на придобивките од информации дека е свежа за секој најновите и претстојните решавање на проблеми и донесување одлуки.
 • Учење Техники-користење и изборот teachingPEReducational практики и методи во право за проблемот кога учење или едукација на нови прашања.
 • Проверка-CheckingANDDiscovering ефикасноста на самиот себе, поединци кои се различни, или бизниси се преземат корективни мерки или да се создаде достигнувања.
 • Социјална Perceptiveness-се свесни за othersI одговори и знаење зошто тие реагираат како што го прават.
 • Координација-менување на активности во врска со othersI чекори.
 • Вешто да го убедувам-убеди другите да ги изменат своите мисли или однесување.
 • Посредување-Спроведување на други заеднички и бара да се помират разликите.
 • Помош-Тренер другите како точно да се направи нешто.
 • Сервисна ориентација-сесрдно во потрага за методи за да им помогне на поединци.
 • Комплекс за решавање на проблемите-Разлика сложени прашања и истражување поврзани информации се спроведе опции и да се изгради и да се оцени избори.
 • Операциони истражувања-учење стока предуслови и треба да се направи дизајн.
 • Инженеринг Дизајн-Инженеринг да функционира индивидуални и изградба или адаптација на потребите опрема.
 • Алатки Избор-Утврдување на вид на опрема и алатки потребни за да се изврши една задача.
 • програми рата-Инсталирањето, производи, жици, или производи генерално ги исполнуваат спецификации.
 • Програмирање-Составување компјутерски пакети во врска со цели кои се различни.
 • Операција за следење-Гледајќи проценки, повици, или други индикатори за да се обезбеди уред се работи ефикасно.
 • Работење и држачи Управување со операции на методи или опрема.
 • Опрема Одржување-вршење на рутински сервисирање на опрема и идентификување кога.
 • Смена на проблеми-Утврдување на причините за оперативни грешки и да одлучат што да направи во врска со било кој од неа.
 • Враќање на местење уреди или машини за користење на потребната опрема.
 • Контрола на квалитет Истражување извршување проценки на предмети и испити, услуги, или процедури за да им суди на одлични или ефикасност.
 • Мудрост и одлучување, Со оглед на споредливи цени и придобивките од можни чекори за да го изберете оној кој е најсоодветен.
 • Системи за анализа-Донесување на одлука за тоа како треба да функционира техника и колку корекции во функции, заболувања, а исто така и атмосферата ќе влијае на резултатите.
 • Системи за анализа-Утврдување методи или индикатори на перформанси и, исто така, во согласност со целите на системот соодветно или чекорите потребни за сериозно да се подобри ефикасноста.
 • Време-менаџмент-контрола на личните период и други’ време од една.
 • Управување со пари-Одлуката како приход наскоро ќе се прошири за да се заврши работата, и евиденција во врска со овие сметки.
 • Надзор на ресурси за производите-Прв и гледајќи кон правилна употреба на уреди, објекти, и потрошен материјал потребно сериозно да се направи одредена работа.
 • Администрација на кадровски ресурси-создавање на, туркање, и водечки луѓе, а тие функционираат, идентификување на најдобрите луѓе за извршување на задачата.
обука Потребно искуство квалификација
 • Високо ниво на училиште (или GED или средно училиште Еквивалентност сертификација)
 • Помалку-од високото Диплома
 • Во текот 3 месеци, upto шест месеци, вклучувајќи и,
Професија команда вештини Потребно
 • AchievementsOREnergy – 85.78%
 • издржливост – 85.61%
 • мотивација – 84.76%
 • команда – 60.81%
 • соработка – 60.60%
 • Проблем во однос на другите – 85.01%
 • социјална Direction – 64.33%
 • Самоконтрола – 99.50%
 • толеранција притисок – 94.00%
 • AdaptabilityANDVersatility – 61.40%
 • Доверливост – 65.80%
 • Се фокусира на шоу – 89.80%
 • Доверливост – 60.60%
 • слобода – 93.99%
 • пронајдокот – 59.77%
 • аналитичко размислување – 98.04%

за superadmin

Исто така, проверете

агенти, Финансиски Услуги Опис на работата / Обврска на примерокот и функции

Промовирање на финансиски услуги, како на пример хипотека, цената, и инвестиции насоки за потрошувачите на банкарството …

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *