Ударни вести
Насловна / администратор|Задна канцеларија / Административниот персонал Опис на работата Пример

Административниот персонал Опис на работата Пример

 

ОДГОВОРНОСТ НА РАБОТНОТО МЕСТО

 Потребата е да им помогне на вработените се исполнат мисијата на Одделот со поврзувањето на луѓето и

ресурси.

 Директор за усогласеност на развој на вработените ќе биде одговорен за развивање партнерства

со различни агенцијата округот сектори како што се услуги и внатрешна хумани ресурси

ревизија.

 Покажува способност за користење на релевантни информации и индивидуална проценка за да се утврди

дали настани и процеси во согласност со законите и прописите и стандардите политика.

 стои од страна на одлуки кои се во интерес на Организацијата и дури и ако тие се непопуларни.

 презема итни мерки во случаи на непрофесионално или неетичко однесување.

 демонстрира посветеност на континуирано учење и држи чекор со нов развој во

сопствена окупација професија.

 Лидерство обезбедува лидерство и водство во програмата тим за да се вози постигнување на

деловни иницијативи и успех.

 Развива дизајнира и имплементира целите на програмата проекти барања буџети бројот на вработени

техники и евалуација.

 Придонесува за учење од колегите и подредените.

 Делегатите на соодветна одговорност и отчетност орган на одлучување.

 Однос BuildingEstablishes и одржува продуктивни партнерства со стекнување на доверба и

почит.

 Обезбедува средина во која другите може да се зборува и да дејствува без страв од реперкусии.

 раководи со намера и предвидлив начин.

 третира чувствителни или доверливи информации соодветно.

 Човечки капитал ManagementBuilds и управува со работна сила врз основа на организациските цели

буџет предвид и потребите од вработени.

 вработените Обезбедува соодветно се регрутирани избрани оценети и наградени.

 презема акција за решавање на проблеми на ефикасноста.

 Покажува способност за ефикасно управување на различни ситуации работа.

 зема интерес за нови идеи и нови начини на вршење на работите не е обврзана со тековната размислување или

традиционалните пристапи.

 Генерира и комуницира широка и силна организациски насока инспиративна други за да се

извршуваат таа иста насока.

 AccountabilityHolds себе и другите одговорни за measureable висок квалитет навремено и економично

ефективни резултати.

 утврдува целите поставува приоритети и делегати работа.

 Анализа на податоци и користи логика да се справат со работа поврзана со прашања и проблеми.

 Покажува упорност кога ќе се соочи со тешки проблеми или предизвици останува мирно во

стресни ситуации.

 работи во согласност со организациски регулативи и правила.

 Судниот решение MakingConfidently вежби независен суд во отсуство на

предност или се основани во врска со работата на протоколи.

 Покажува способност за користење на релевантни информации и индивидуална проценка за да се утврди

дали настани и процеси во согласност со законите и прописите и стандардите политика.

 Ефективна комуникација ефикасно да зборува и пишува јасно и концизно да ги искажат

мисли и идеи.

 Професионално и политично создава средина каде што идеи може да се дели со други.

 увереност зборува за високите функционери и извршниот менаџмент.

 можност да ги артикулираат комплексни технички концепти и системи на начин со кој може да биде јасно

Разбирливо во однос на секој оддел работна сила и агенцијата.

 Покажува способност да се прилагоди на стилот јазик тон и формат за да одговара на публиката.

 Ги слуша другите правилно толкува пораките од другите и да реагира соодветно.

ЗНАЕЊА И ВЕШТИНИ

 широко познавање на федералните и државните уставно право законски и судски случај

преседан.

 Општо познавање на политики и процедури за судската администрација и канцеларија за управување со.

 Познавање на логички теореми правни нивната примена на законските правила преседан на правни

толкување и статутарни интерпретација.

 Искусните во организирање на планирање и приоритети приоритети работа треба и проекти.

 вешти во спроведување на правни истражувања и на примената и толкувањето на правните концепти

принципи и правни теореми на спецификите на поединечни случаи.

 вешти во користењето на правни истражувачки ресурси и софтвер.

 обработка на текст и други десктоп софтверски апликации.

 вешти во формулирањето пишување и изготвување на правни мислења, јасен, концизен и кохерентна

начин во согласност со барањата на Судот.

 вешти во примената на правните принципи владее преседани концепти и случаи во решавањето на

индивидуални случаи и прашања проблеми.

 квалификувани во презентирање и комуникација контроверзни или сложени теми на ефективен и

убедлив начин во јавни презентации и говори пред менаџери судовите одбори судии или

комитети.

за superadmin

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *